?>

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan CHP'ye eleştiri

DSP Genel Başkanı Aksakal, CHP'yi eleştirerek, "Tuzu kuru jakoben bir zümrenin işgali altındaki partinin bugünkü yapısı, kökleri Kuvayimilliye'ye dayanan Atatürk'ün kurduğu partiyle uzaktan yakından bir benzerliği de kalmamıştır." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

Gaziantep

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk ziyaretini Gaziantep'e gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

CHP ve HDP'ye eleştirilerde bulunan Aksakal, "2002'de iktidara getirildikleri dönemde AK Parti'yi iktidarda tutma görevi verilen, kendilerini 'yeni CHP' olarak tanımlayan ana muhalefet partisi ve ayrılıkçı terör örgütünün teorik destekçisi HDP başta olmak üzere, çeşitli siyasi yapılanmalar ile bazı sivil toplum kuruluşları, kurgulanmış olan projenin sekteye uğramaması için her türlü gayreti bugün de göstermeye devam ediyor." diye konuştu.

Aksakal, DSP'yi Bülent Ecevit'in kurduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sözde Atatürkçü, solcu yapılar, kendileri dışında hiçbir partinin siyaset arenasında yer almasına tahammül edemedikleri gibi her türlü iftira kampanyası ve algı yönetimiyle toplumu biçimlendirme gayreti içerisindeler. Bülent Ecevit'in DSP'yi kurduğu günden bu yana, 33 yıldır aynı tür saldırılara alıştık. Ciddiye de almıyoruz. Ama iyi bilinmelidir ki, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kastedenlerle, emperyalist politikaların emir eri olmuş yapılarla, şahsi, siyasi ikbal dışında hiçbir amaç gütmeyen sahte Atatürkçüler ve sahte solcularla da mücadelemiz hiç eksilmeden devam edecektir. 17 yılda AKP iktidarının yanlışlarını kendi yanlışlarıyla beslemekten başka hiçbir varlık gösteremeyen yeni CHP'nin, hamasi vaatler ve söylemlerle bir seçenek olabileceğine toplum da inanmıyor. Tuzu kuru jakoben bir zümrenin işgali altındaki partinin bugünkü yapısı, kökleri Kuvayımilliye'ye dayanan ve boynunda idam fermanıyla kurtuluş mücadelesini yöneten Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partiyle uzaktan yakından bir benzerliği de kalmamıştır. Türk milleti öncelikle bunlardan kurtulmalıdır."

Aksakal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü de kutlayarak, DSP olarak her zaman işçinin hakkını koruyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan barış sürecinde Rusya, Çin ve ABD uzlaşmaya vardı

2019-04-26 17:12 - Dünya

Eski Melikşah’ta okutman olan sanığa FETÖ’den hapis

2019-04-24 16:22 - Asayiş

UMH Hafter'in suçlarını belgelemek için komisyon istiyor

2019-04-25 01:47 - Dünya

E-ticaret hacmi geçen yıl yüzde 42 büyüdü

2019-04-24 15:11 - Ekonomi

'Birlik olmak zorundayız'

2019-04-28 18:02 - Siyaset

Mangal kömürü arasında 319 kilo kaçak nargile tütünü çıktı

2019-04-29 12:22 - Asayiş

Antarktika'da 2016'da binlerce yavru penguen boğulmuş

2019-04-25 19:37 - Dünya

Ayvacık açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem

2019-04-30 01:17 - Gündem

Türk tiyatrosu ve sinemasında ilklerin adamı: Muhsin Ertuğrul

2019-04-30 01:40 - Genel

Osmanlı mimarisinin görkemli yapısı: İshak Paşa Sarayı

2019-04-28 12:07 - Gündem

İlgili Haberler

Meclis, Avrupa ülkelerinin sosyal medya platformlarına yönelik denetimlerini araştırdı

11:19 - Siyaset

Milliyetçi Hareket Partisi 57 yaşında

11:18 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye'den Çin'e 175 milyon dolar, Çin'den de Türkiye'ye 3,2 milyar dolarlık bir yatırım hacmi söz konusu

19:44 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, Güngören'de öldürülen Atlas Çağlayan'ın ailesini ziyaret etti

19:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ürdün Kralı Abdullah ile iki ülke dostluğunu güçlendirecek kararlar aldık

19:36 - Siyaset

Günün Manşetleri

Aile ve Gençlik Fonu'ndan faydalanan 5 bin 926 çiftin, 5 bin 992 çocuğu dünyaya geldi

13:08 - Gündem

Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı

12:38 - Gündem

Sivasspor'un 3 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

12:07 - Spor

Yüzyılın Konut Projesi'nde bu hafta 7 ilde daha kura çekilişi yapılacak

12:06 - Gündem

TCG Anadolu, Steadfast Dart-26 Tatbikatı'nda görevli kara unsurlarını Almanya'ya ulaştırdı

12:02 - Gündem