?>

DSÖ Sözcüsü Harris: Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde vahim bir durum yaşanıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, İsrail ordusunun Gazze kentinde baskın düzenlediği ve tamamen yıkarak çekildiği Şifa Hastanesi'nde vahim bir durumun yaşandığını ifade etti.

Dünya - 1 yıl önce

Cenevre

Harris, AA muhabirinin, "İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi'nden çekildiğini duyurdu. Hastane yaklaşık iki hafta kuşatma altında kaldı. Şu an tamamen yıkılmış ve işlevsiz durumda. Buranın bir 'ölüm evine' dönüştürüldüğü ve etrafta çürüyen cesetler olduğu belirtiliyor. Hastane ve çevresindeki son durum nedir, ekipleriniz ulaşabildi mi? Bir ordunun, bir hastaneyi bu hale getirmesi sizce ne anlam ifade ediyor?" sorusunu yazılı yanıtladı.

İsrail ordusunun çekildiği Gazze'deki Şifa Hastanesinden geriye enkaz kaldıBeyaz Saray, Şifa Hastanesi'nden gelen görüntüleri "çok endişe verici" bulduSınır Tanımayan Doktorlar: Şifa Hastanesi'nin harabeye dönmesi karşısında dehşete kapıldık

DSÖ'nün bugün bir ekibini Şifa Hastanesi'ne göndermeyi planladığını ancak bunun için henüz onay gelmediğini belirten Harris, DSÖ'nün misyonlarının erişiminin birçoğunun reddedildiğini kaydetti

Harris, şunları söyledi:

"Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde vahim bir durum yaşanıyor. Şifa Hastanesi Müdür Vekili Marwaan Abu Saadah, kompleksteki binalarının çoğunun tamamen yıkıldığını ve yakıldığını aktardı. Saadah, 'Bir daha Şifa Hastanesi'nde bu şekilde çalışmak mümkün değil. Hastane sonsuza kadar yok oldu.' ifadelerini de kullandı."

Hastanelerin savaş alanı olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Harris, hastalar ve sağlık çalışanlarının korunması gerektiğinin altını çizdi.

Harris, "Gazze halkının hayatını ve sağlığını korumanın tek yolu, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin ateşkes çağrısı yapan kararının uygulanması ve çatışmaların derhal durdurulmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Şifa Hastanesi'nde İsrail baskınından geriye yıkım ve katliam kaldı

İsrail ordusu, Gazze kentinin batısında bulunan 7 binden fazla hasta ve yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi'ne 18 Mart'ın ilk saatlerinde baskın düzenlemiş ve Filistinlilerin sığındığı yerleşkeyi kuşatmıştı.

Gazze'deki hükümet, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi ve çevresinde 400'den fazla Filistinliyi öldürdüğünü, 900'den fazlasını alıkoyduğunu ve 1050 evi yıktığını duyurmuştu.

İsrail ordusu ise 2 hafta süren baskında 200 Filistinliyi öldürdüğünü, 500'den fazlasını alıkoyduğunu ileri sürmüştü.

İsrail ordusu, dün, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi ile çevresinden çekildiğini duyurmuştu.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin çekilmeden önce Şifa Hastanesi'nin tüm binalarını yaktığını ve tamamen hizmet dışı bıraktığını, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını yaktığını, ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiğini belirtmişti.

İsrail ordusu, 15 Kasım 2023'te de Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesi'ne tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemiş, hastaneyi hizmet dışı bırakıp ciddi zarar verdikten sonra iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de freni boşalan kamyon 10 araç ve 4 iş yerine çarparak durabildi

2024-04-02 16:43 - Asayiş

Cumhur İttifakı ABB Başkan adayı Altınok, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti

2024-03-29 21:17 - Siyaset

Elektrik santrallerine 279 milyon liralık kapasite mekanizması desteği

2024-04-01 10:28 - Ekonomi

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

2024-03-29 12:37 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

İsrail ordusu Şifa Hastanesi ve çevresinde 9 gündür yoğun saldırılar düzenliyor

2024-03-26 18:57 - Dünya

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın İsviçre ve Macaristan maçları aday kadrosu açıklandı

2024-03-28 15:08 - Spor

Ramazan Bayramı tatili için ek otobüs seferleri planlandı

2024-03-29 11:29 - Ekonomi

DSÖ Sözcüsü Harris: Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde vahim bir durum yaşanıyor

2024-04-02 18:27 - Dünya

İsrail'in 173 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 32 bin 490'a çıktı

2024-03-27 14:28 - Dünya

Fransa bu yıl UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

2024-03-29 12:53 - Dünya

İlgili Haberler

CNN: Trump, Maduro'ya baskı amacıyla Venezuela'daki kartelleri hedef almayı değerlendiriyo

13:38 - Dünya

Moskova'da görüşme teklifini reddeden Zelenskiy, Putin'i Kiev'e çağırdı

13:17 - Dünya

ABD'nin Baltimore kenti yönetimi, Trump'ın şehre Ulusal Muhafız göndermek istemesini prote

13:02 - Dünya

Mısır, İsrail'i ABD'nin ateşkes teklifini kabul etmeye çağırdı

12:47 - Dünya

Libyalı aktivistler Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na katılmak için hazırl

12:18 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı

17:18 - Gündem

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi, vefatının 1. yılında anıldı

17:02 - Gündem

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşme ve ödeme esaslarında değişiklik

16:47 - Gündem

Bodrum'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

16:13 - Gündem

İZSU'dan Urla'daki su kesintisinin süresine ilişkin açıklama

16:07 - Gündem