?>

DSÖ Pfizer-BioNTech aşısının acil kullanımına onay verdi

Örgütten yapılan açıklamada, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer iş birliğinde geliştirdiği Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay verildiği aktarıldı.

Gündem - 5 yıl önce

CENEVRE

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının acil kullanımına onay verdi.

Çin'in, Vuhan kentinde kaynağı bilinmeyen gizemli bir solunum yolu hastalığı tespit edildiğini DSÖ'ye bildirmesinin yıl dönümünde DSÖ'den önemli bir açıklama geldi.

Örgütten 2020'nin bitmesine saatler kala yapılan yazılı açıklamada, Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer iş birliğinde geliştirdiği Kovid-19 aşısının acil kullanımına onay verildiği aktarıldı.

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu, Kovid-19 aşılarına küresel erişim sağlamaya yönelik çok olumlu bir adım." değerlendirmesinde bulundu.

Simao, dünyada ihtiyaç duyulan tüm ülkelere aşıların eşit şekilde dağıtımı için büyük bir küresel çabaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

DSÖ ve ortaklarının "güvenlik ve etkinlik standartlarına ulaşan diğer aşıları değerlendirmek için gece gündüz çalıştığını" belirten Simao, salgını sona erdirmek için tüm ülkelerin kritik aşı tedarikinin sağlanmasının hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Pfizer ve BioNTech, aşı tedariki için ABD, Avrupa Birliği (AB), İngiltere, Kanada ve Japonya ile anlaşmalar yapmıştı. ABD hükümeti, aşı adayının başarılı olması halinde 100 milyon doz aşı satın almak için 1,95 milyar dolar ödemeyi taahhüt ederken, AB aşıdan 300 milyon doz, İngiltere 40 milyon doz, Kanada 20 milyon doz, Japonya ise 120 milyon doz satın almak üzere ön sözleşmeler imzalamıştı.

Şirket, aşıdan 2021 sonuna kadar yaklaşık 1,3 milyar doz üretmeyi planlıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

2021 yılı günlük yemek bedeli istisnası açıklandı

2020-12-30 14:31 - Genel

TCMB Başkanı Ağbal: Enflasyon hedefi olarak yüzde 5'e inanıyorum

2020-12-25 19:46 - Ekonomi

İspanya'nın asırlık yılbaşı kutlama geleneği Kovid-19 nedeniyle iptal edildi

2020-12-31 15:51 - Dünya

Öldürülen Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer için tören düzenlendi

2020-12-30 21:55 - Gündem

Uzmanlardan 'yeni borsa mağdurları olmasın' uyarısı

2020-12-28 14:45 - Gündem

Avusturya ve İtalya'da ilk Kovid-19 aşıları yapıldı

2020-12-27 17:16 - Dünya

ABD'de Kovid-19 nakit desteğini 2 bin dolara çıkaran tasarı Senatoya takıldı

2020-12-30 02:16 - Dünya

Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı

2020-12-28 16:36 - Kültür Sanat

Tarım ve Orman Bakanlığı 826 sözleşmeli işçi alacak

2020-12-29 18:59 - Gündem

Edebiyat Festivali'nde 'Yunus Kaşifi Bir Aydın: Fuat Köprülü' ele alındı

2020-12-31 02:21 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yarın Azerbaycan'a gidecek

12:22 - Gündem

Deprem bölgesinin en küçük hak sahibi yeni yuvasında

12:17 - Gündem

Doğum yardımında en büyük pay "birinci" çocukların oldu

11:13 - Gündem

Türkiye, 1963'teki 'Kanlı Noel' katliamında can veren Kıbrıslı Türkleri andı

09:59 - Gündem

Bakan Güler: Deniz platformlarımız Türkiye'nin askeri diplomasisinin önemli bir parçasıdır

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Yılbaşı öncesi hindiye talep arttı

12:32 - Ekonomi

TSB Başkanı Gülen sigorta sektörünün 2025 performansıyla gelecek dönem hedeflerini değerlendirdi

12:28 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz yarın Azerbaycan'a gidecek

12:22 - Gündem

Deprem bölgesinin en küçük hak sahibi yeni yuvasında

12:17 - Gündem

Türk firmaları kapıyı açtı, Afrika'daki savunma buluşması büyüyor

12:13 - Ekonomi