?>

DSÖ'den belirti göstermeyen hastaların Kovid-19 bulaştırmasına ilişkin açıklama

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüs bulaşıp bulaşmadığına dair araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Dünya - 5 yıl önce

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yoluyla basın toplantısı düzenledi.

Son günlerde örgüte yönelik eleştirilere üstü kapalı cevap veren Ghebreyesus, Kovid-19'un yeni bir virüs olduğunu belirterek, "Çok şey öğrendik ancak hala bilmediğimiz çok şey var." dedi.

Ghebreyesus, her hafta üye ülkeler ve medya kuruluşlarıyla doğrudan görüştüklerini, Kovid-19'a ilişkin son bilimsel kanıtlar ve salgının geçirdiği evrime ilişkin dünya kamuoyunu bilgilendirmeye devam ettiklerini belirtti.

Kovid-19 taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüsün bulaşmasına ilişkin tartışmalara da değinen Ghebreyesus, "Şubat ayının başından beri, asemptomatik kişilerin Kovid-19 bulaştırabileceklerini söyledik ancak asemptomatik bulaşmanın derecesini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var. Bu araştırma halen devam ediyor." diye konuştu.

Avustralya'ya destek

Ghebreyesus, Avustralya'nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdinde verdiği sigara satışlarında "düz paket" mücadelesini kazandığını belirterek, "DSÖ, Avustralya'yı bu zaferinden dolayı destekliyor. Düz paket uygulamasına geçen diğer ülkeleri de desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Uluslararası tütün şirketlerinin DTÖ kararını değiştirmek için her yolu denediğini vurgulayan Ghebreyesus, Avustralya'nın zaferiyle birlikte bu şirketlerin uluslararası platformda "düz paket" uygulamasını engellemek için artık ellerinde başka bir seçenek kalmadığını vurguladı.

ABD Sağlık Bakanı ile sürpriz görüşme

Ghebreyesus, bir soru üzerine Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekrar ortaya çıkan Ebola salgınına karşı ABD ile çalışmayı umduklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 29 Mayıs'ta DSÖ ile ilişkilerini sonlandırdığı açıklamasının ardından dikkat çekici bir açıklamada bulunan Ghebreyesus, geçen hafta ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar ile bir görüşme yaptığını aktardı.

Ghebreyesus, Azar ile görüşmesine ilişkin, "(Görüşme) parayla ilgili değildi. ilişkilerimiz daha önemli." diye konuştu.

DSÖ'nün Kovid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Cenevre'de dün yaptığı açıklamada, elde ettikleri verilere göre, Kovid-19'un asemptomatik birinden başka birine bulaşmasının çok nadir olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 110 kilogram esrar, 330 bin 603 kök Hint keneviri ele geçirildi

2020-06-08 16:42 - Asayiş

Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1026, Meksika'da 625 kişi öldü

2020-06-06 13:02 - Dünya

Firari gazeteci Can Dündar'ın Bodrum'daki villasının kaçak bölümünde yıkım başladı

2020-06-05 03:17 - Asayiş

Hamas Lideri Heniyye'den İsrail'in 'ilhak' planına karşı 'Arap Zirvesi'

2020-06-10 22:02 - Dünya

Irak'ta son 24 saatte 34 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti

2020-06-10 20:57 - Dünya

MXGP'nin 6. ayağı 4-6 Eylül'de Afyonkarahisar'da yapılacak

2020-06-04 12:57 - Spor

Evliya Çelebi Seyahatnamesi'ndeki gizemli Ayasofya

2020-06-06 15:32 - Gündem

Uzmanından yeni normal dönemde hamilelere öneriler

2020-06-08 17:51 - Genel

Kamu harcamalarında 'aralık ateşi' tuzağına düşülmedi

2020-06-06 17:46 - Ekonomi

DHKP/C'nin 'terör için' kültür-sanat döngüsü İçişleri Bakanlığı raporunda

2020-06-04 21:07 - Gündem

İlgili Haberler

Bangladeş'te askeri eğitim uçağının okul kampüsüne düşmesi sonucu 19 kişi öldü

18:47 - Dünya

Sırbistan, Kosova ile normalleşme sürecini durdurduğunu duyurdu

18:42 - Dünya

Uluslararası 26 ortak, işgal altındaki Filistin topraklarına ilişkin ortak açıklama yaptı

17:17 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Tahran'da su rezervlerindeki azalma endişe verici durumda

16:57 - Dünya

26 uluslararası ortak, Gazze'de sivillerin insanlık dışı şekilde öldürülmesini kınadı

16:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Bangladeş'te askeri eğitim uçağının okul kampüsüne düşmesi sonucu 19 kişi öldü

18:47 - Dünya

Sırbistan, Kosova ile normalleşme sürecini durdurduğunu duyurdu

18:42 - Dünya

Bursa'da kontrolden çıkan motosikletin otomobile çarptığı anlar güvenlik kamerasında

18:37 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Karadağ İslam Birliği Başkanı Fejzic'i kabul etti

18:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile telefonda görüştü

17:23 - Siyaset