DSÖ: ABD Kovid-19 salgınının yeni merkez üssü olabilir

DSÖ Sözcüsü Harris, son 24 saatte Avrupa ve ABD'den bildirilen yeni tip koronavirüs vaka sayısının tüm dünyadaki vaka sayısının yüzde 85'ini oluşturduğunu belirterek, ABD'nin salgının yeni merkezi olabileceğini söyledi.

Dünya - 6 yıl önce

Geneve

KORONAVİRÜS HABERLERİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, BM Cenevre Ofisi'nde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle şimdiye kadar dünya genelinde 14 bin 510 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, sayının önemli ölçüde artacağı uyarısında bulundu.
Salgının hızla yayılmaya devam ettiğine dikkati çeken Harris, "Batı Afrika'da şimdiye kadar yaşadığımız en kötü Ebola salgınında 11 bin ölüme ulaşmak iki yıl sürdü, bu yüzden burada gerçekten devasa salgın ile karşı karşıyayız." diye konuştu.
Harris, Avrupa ve ABD'nin salgının en çok görüldüğü bölgeler haline geldiğini vurgulayarak, "Öyle ki son 24 saatte bildirilen vakaların yüzde 85'i Avrupa ve ABD'den geldi. Bunların yaklaşık yüzde 40'ı ABD'den." ifadesini kullandı.
Bazı ülkelerin sokağa çıkma yasağı ve karantina gibi uygulamalarının salgını yavaşlatabileceğine işaret eden Harris, aynı zamanda bu tür önlemlerin, sağlık kuruluşları ve çalışanlarına zaman kazandıracağını dile getirdi.
Harris, ABD'nin Kovid-19'un yeni merkez üssü olup olmayacağına ilişkin sorusu üzerine, "ABD'deki vaka sayısında çok büyük bir ivme görüyoruz. Dolayısıyla bu potansiyel var." dedi.
Aynı zamanda Epidemiyoloji uzmanı olan Dr. Harris, AA muhabirinin koku ve tat duyusu kaybının Kovid-19'un semptomları arasında olup olmadığına dair haberlere ilişkin sorusuna, hastalar arasında koku ve tat duyusunu kaybedenlere rastlandığı yanıtını verdi.
Harris, bu konuda DSÖ'ye "çok iyi ve güvenilir kaynaklardan, müşahede altındaki hastalardan örnekler" geldiğini ifade ederek, "Klinik ekibimiz şu an dünyanın farklı yerlerinden örnekler toplayarak düzenliyor ve özellikle bu iki semptomun ne denli kayda değer ve konuyla ilişkili olduğunu değerlendiriyor." diye konuştu.
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 13 Mart'ta yaptığı açıklamada Avrupa'nın artık Kovid-19 salgınının merkez üssü haline geldiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Küresel piyasalarda gözler ekonomi teşviklerinde

2020-03-18 12:47 - Ekonomi

Sodexo kullanıcıları, Sodexo Plus üzerinden yemeklerini temassız teslim alıyor

2020-03-19 16:46 - Genel

KDV beyanname verme ve ödeme süresi uzatıldı, belediyelere kaynak sağlandı

2020-03-23 22:06 - Ekonomi

Aile ve Çalışma Bakanlığından kadın konukevlerine yönelik 'koronavirüs' tedbirleri

2020-03-18 14:37 - Gündem

Oyuncu Ali Nuri Türkoğlu kendi 'korona günleri'ni anlattı

2020-03-23 18:02 - Magazin

KKTC'de Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 33'e yükseldi

2020-03-20 02:22 - Gündem

Vodafone “Magic Quadrant Global Şebeke Hizmetleri Lideri“ seçildi

2020-03-19 14:16 - Genel

Avrupalılar Kovid-19 nedeniyle ilk kez zorunlu evlerine kapanıyor

2020-03-19 14:22 - Dünya

Tulum sanatçısı Bıçakçı Taksim Meydanı'nda 'Çanakkale Türküsü'nü söyledi

2020-03-18 15:52 - Çevre-Hayat

Sağlık Bakanı Koca: Hasta sayımız 359'a ulaştı

2020-03-20 03:32 - Genel

İlgili Haberler

Kolombiya'nın Cali Belediye Başkanı Eder, depremin ardından 88 kişiyi enkazdan sağ çıkardıkları

13:03 - Dünya

İsrail donanmasının Gazze açıklarında açtığı ateşte 3 Filistinli balıkçı yaralandı

12:58 - Dünya

İsrail basını: Tel Aviv, İran'ın savaş sonrası askeri toparlanma hızından şaşkına döndü

12:52 - Dünya

İsrail ordusuna Batı Şeria'daki İsraillilerle ilgili yetkilerini polise devretmek için hazırlık

12:48 - Dünya

Japonya'da meydana gelen selde 6 kişi hayatını kaybetti

12:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin: LGS ile YKS'nin içeriği ve soru havuzu yeni müfredata göre olacak

13:18 - Gündem

Hazine haftaya 4 yeniden ihraç ve 2 doğrudan satış gerçekleştirecek

13:12 - Ekonomi

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Al Arabiya için kaleme aldığı makaleye

13:07 - Gündem

Kolombiya'nın Cali Belediye Başkanı Eder, depremin ardından 88 kişiyi enkazdan sağ çıkardıkları

13:03 - Dünya

İsrail donanmasının Gazze açıklarında açtığı ateşte 3 Filistinli balıkçı yaralandı

12:58 - Dünya