?>

DSİ ekipleri Hatay'da depremzedeler için 31 içme suyu kuyusu açtı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da 31 içme suyu kuyusu açtı.

Gündem - 2 yıl önce

Hatay

Depremler nedeniyle çok sayıda yapının yerle bir olduğu Hatay'da içme suyu şebekeleri de büyük oranda zarar gördü.

Bu kapsamda, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin uzman personeli, depremzedelerin bir an önce sağlıklı içme suyuna erişebilmesi için kentin farklı noktalarında depremde hasar gördüğü için kullanılamaz hale gelen içme suyu kuyularındaki onarım çalışmalarına destek verdi.

Ekipler, aynı zamanda yeni kuyular açarak Hatay ve ilçelerinde acil su ihtiyacını çözmek için gece gündüz demeden çalıştı.

Şimdiye kadar 31 içme suyu kuyusu açan uzman ekipler, konteyner kentlerde ikamet eden depremzedeler başta olmak üzere tüm Hataylılara temiz içme suyu temin etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

"Açtığımız kuyuların yüzde 95'inde suyu buluyoruz"

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Yeraltısuları Şube Müdürü Ziya Berkkaya, AA muhabirine, 6 Şubat depreminin ilk anından itibaren DSİ olarak bütün ekip ve ekipmanlarla Hatay'da vatandaşların yanında ve hizmetinde olduklarını söyledi.

Daha sonrasında acil, kısa ve orta vadeli eylem planı çerçevesinde içme suyu kuyularını açmaya başladıklarını vurgulayan Berkkaya, şöyle devam etti:

"Hatay'ın hemen hemen bütün ilçelerinde içme suyu kuyularımızı açtık, toplamda 31 kuyumuz var ki bu güncel sayımız, ihtiyaca binaen, program dahilinde bu sayı artmaya devam edecektir. Depremin ilk anından itibaren şimdiye kadar açtığımız kuyuların toplamında saniyede yaklaşık 700 litre su verimi elde etmiş bulunmaktayız. DSİ olarak başarımız çok yüksek, açtığımız kuyuların yüzde 95'inde su buluyoruz. Şu ana kadar açtığımız su kuyularımızın hemen hemen hepsi içme suyu şebekesine destek verebilecek pozisyonunda."

Depremde mevcut yeraltı kuyularının birçoğunun zarar gördüğünü hatırlatan Berkkaya, buralarda da onarım çalışmalarına destek verildiğini anlattı.

Berkkaya, Hatay halkının temiz içme suyuna erişebilmesi için durmadan çalıştıklarını belirterek, sözlerini, "Depremin ilk anından itibaren uzman teknik personelimiz ve ekipmanlarımızla 7/24 esasına dayanarak halkımızın emrinde, devletimizin hizmetinde bu işleri yapıyoruz. Ayrıca DSİ Genel Müdürlüğümüze bağlı farklı bölgelerden Hatay'a gelen sondaj ekipleri de 6. Bölge Müdürlüğümüzün koordinasyonunda şehrin farklı noktalarında aynı anda görev yapıyor." diye tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bilecik'te çöplükte çıkan yangına müdahale ediliyor

2023-09-13 20:42 - Asayiş

Baraj gölüne düşen helikopterde hayatını kaybedenlerin cenazeleri İzmir'den uğurlandı

2023-09-19 16:53 - Gündem

Rusya, İngiltere, Almanya ve Benelüks ülkelerinden rezervasyonlar sezonu uzatacak

2023-09-13 13:13 - Ekonomi

UMKE, sel felaketinden etkilenen Libya'da yaraları sarmaya devam ediyor

2023-09-14 21:03 - Gündem

SPK'dan bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı incelemelerinde uygulanacak tedbir

2023-09-19 10:48 - Ekonomi

Muş'taki yaylalarda konaklayan göçerler dönüş için hazırlıklara başladı

2023-09-15 10:27 - Çevre-Hayat

İngiltere'de 1 hafta içinde sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor

2023-09-15 11:32 - Dünya

Karapınar'da 40 metre derinliğinde 50 metre çapında yeni bir obruk oluştu

2023-09-14 18:27 - Gündem

2047 rakımlı Çemikari Yaylası'nda üretilen tescilli balda hasat başladı

2023-09-15 12:13 - Ekonomi

Macron, Niamey Büyükelçisi'nin "kelimenin tam anlamıyla rehin alındığını" söyledi

2023-09-15 21:08 - Dünya

İlgili Haberler

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

01:50 - Gündem

Türkiye, yetenekli Mısırlı öğrencileri Türk üniversitelerine çekmeyi hedefliyor

23:53 - Gündem

İstanbul'da vapurdan düşen yolcunun balıkçı tarafından kurtarıldığı anlar kamerada

23:17 - Gündem

"1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu"nda ilk gün sona erdi

22:58 - Gündem

Fatih'te arızalanan tramvaydan inen yolcuların raylarda yürümesi kamerada

22:42 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de göçmenlerin tutulduğu merkezi denetlemek isteyen belediye başkanı gözaltına alındı

00:58 - Dünya

ABD Hazine Bakanı Bessent, Kongre'yi borç limiti konusunda harekete geçmeye çağırdı

00:52 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: (Suikast girişimi) Ağır arsenik ve cıva verildim. Sonra ortaya çıktı, 4-5 sene oluyor

00:50 - Siyaset

Trump: (Çin ile) Amerika için iyi bir anlaşma yapmalıyız

00:38 - Dünya

Türkiye, yetenekli Mısırlı öğrencileri Türk üniversitelerine çekmeyi hedefliyor

23:53 - Gündem