?>

Down sendromlu Melisa judoyla hayatına artı değer kattı

Düzce'de yaşayan down sendromlu Melisa Özcan, judoyla hem spor yapıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.

Spor - 1 yıl önce

Düzce

Mehmet Arif ve Nevin Özcan'ın 11 yaşındaki kızları Melisa, 3 yıl önce mahalleden bir arkadaşından etkilenerek judoya başlamak istedi.

Ailesinin desteğiyle Düzce Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde antrenmanlara başlayan Melisa, takımda kendinden başka özel sporcu olmaması rağmen kısa sürede spora alıştı.

Judo antrenörü Nermin Alayıldız eşliğinde antrenmanlarına büyük bir istekle aksatmadan devam eden Melisa, azmiyle takdir topluyor.

Melisa, sporla sosyalleşmenin yanı sıra sempatik tavırlarıyla antrenmanlara da neşe katıyor.

"Melisa hepimizi şaşırttı"

Judo antrenörü Nermin Alayıldız, AA muhabirine, Melisa'nın 3 yıldır antrenmanlara devam ettiği belirterek, "O, salonun 'artı 1' neşesi oldu." dedi.

Daha önce hiç dowm sendromlu bir sporcuyla çalışmadıklarını aktaran Alayıldız, "Melisa'nın bize ve arkadaşlarına kattığı çok şey var. Karşılıksız bir sevgisi var. Hiçbir şeyi kötü algılamıyor. Dönütler veriyor. Biz de onunla çok mutluyuz." diye konuştu.

Alayıldız, Melisa'nın kısa sürede gelişim gösterdiğinden bahsederek, şöyle devam etti:

"Onu kendi kategorisindeki sporcularla değil, yaşıtları ve normal sporcularla antrenmanlara sokuyoruz. Yaşıtlarıyla aynı seviyede. Biz onu çok benimsedik. Böyle devam ederse ileride büyük başarılara imza atacak. Ondaki gelişimi gördükçe inanamıyoruz. Melisa'yı ilk antrenmana aldığımızda biraz kaygılıydık. Bizim de ilk özel sporcumuzdu ve 'Acaba yapabilir miyiz, başarabilir miyiz?' diye çok düşündük. Melisa hepimizi şaşırttı. Üstün performansıyla sarı kemere geçti. Şu anda turuncu kemer sınavına hazırlanıyor. İlk hedefi bu. İleride de kendi kategorisinde müsabakalara sokmayı düşünüyoruz."

Melisa'nın 16 yaşından sonra Türkiye'deki rakipleriyle mücadele edip milli takıma yükselmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Alayıldız, "16 yaşına geldiğinde kendi gibi özel sporcularla karşılaşacak. Onu milli takımla olimpiyatlarda göreceğimize inanıyoruz. İnşallah Melisa'yı oralarda ve altın madalyayla görebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarla uyumu ve sosyalleşmesi bizi çok memnun etti"

Anne Nevin Özcan ise kızını sosyalleşmesi için spora başlattıklarını anlatarak, "O burada olmaktan memnun. Biz de onun mutluluğunu görünce memnun oluyoruz. Hocaları başarılı olduğunu söylüyor. Buraya geldiğinden beri Melisa çok farklı oldu. Çocuklarla uyumu ve sosyalleşmesi bizi çok memnun etti. Sporla uğraşması için arayış içindeydik. Kendisi çok hareketli. Sporla uğraşmasını, aktivitelerde bulunmasını istiyorduk. Hocalarımız sağ olsun bizi kabul etti. Biz daha da ileriye gitmesini, milli takıma yükselerek ülkemize başarılar getirsin istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uçakta doğup kabin memuru olan kişinin hikayesi THY filminde anlatıldı

2024-12-01 10:27 - Medya

İstanbul’da Düğün Çiçeği İçin Özgün Fikirler

2024-11-27 17:21 - İnsan&Hayat

Emine Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı'nın eşi Milena Milatoviç ile bir araya geldi

2024-12-02 22:57 - Gündem

İlk yarışmasında altın madalya kazanan görme engelli Yağmur'un hedefi olimpiyatlar

2024-12-03 13:03 - Çevre-Hayat

Rus Milletvekili Aleksey Çepa: Erdoğan, Putin ile Suriye konusunu görüşebilir

2024-12-02 23:44 - Özel Haber

Tunceli'de dağları sis, ovalardaki ağaç ve bitkileri ise kırağı kapladı

2024-12-01 10:08 - Çevre-Hayat

Üsküplü Bajrami, Türkiye'den ithal ettiği derilerle 44 yıldır el yapımı ayakkabı üretiyor

2024-11-30 12:22 - Çevre-Hayat

Doğaseverlerin uğrak noktası Kocadağ Yaylası beyaza büründü

2024-11-29 12:28 - Çevre-Hayat

Düzce'de donmak üzereyken bulunan köpek yavrularına "sıcak yuva" aranıyor

2024-11-28 12:02 - Çevre-Hayat

Edirne'de üretilen seramik tabaklar yurt dışında masaları süslüyor

2024-11-30 13:07 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Beşiktaş ile Corendon Alanyaspor berabere kaldı

22:24 - Spor

Milli basketbolcu Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star'a seçildi

21:09 - Spor

Galatasaray, Rize'de 3 puanı 3 golle aldı

19:54 - Spor

Galatasaray, konuk olduğu Çaykur Rizespor'u 3-0 yendi

19:38 - Spor

TÜMOSAN Konyaspor ile Göztepe berabere kaldı

19:14 - Spor

Günün Manşetleri

Beşiktaş ile Corendon Alanyaspor berabere kaldı

22:24 - Spor

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam'da eski bir binanın çökmesi sonucu 6 kişi öldü

21:39 - Dünya

Usta yazar Bülent Akyürek vefat etti

21:00 - Kültür Sanat

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP'den istifa etti

20:42 - Siyaset

Muğla'da jandarma ekiplerinin devriyesi havadan ve aksiyon kamerasıyla görüntülendi

20:38 - Gündem