?>

Donmak üzereyken buldukları 'Nota' ve 'Aşti' can dostları oldu

Kış mevsiminin çetin geçtiği Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan terzi İsmail Gönek ile işletmeci Neşe Kılınç'ın, sokakta donmak üzereyken buldukları yavru köpekler can dostları haline geldi.

Kültür Sanat - 6 yıl önce

TUNCELİ (AA) - Kış mevsiminin çetin geçtiği Ovacık'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, sokak hayvanlarını da zor durumda bırakıyor.

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Pulur Mahallesi'nde açlık ve soğuktan etkilenen iki köpek yavrusundan birine 39 yaşındaki terzi İsmail Gönek, diğerine de 56 yaşındaki kafe işletmecisi Neşe Kılınç şefkat elini uzattı.

Henüz bir aylık olan yavru köpekleri donmak üzereyken sokaktan alarak sahiplenen Gönek ve Kılınç, iş yerlerinde bakımını üstlendikleri köpeklerin soğuktan etkilenmemeleri için soba yakıp sıcak bir ortam sağlamaya ve karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Karlar içinde buldum

Gönek'in "Nota", Kılınç'ın ise "Aşti" adını verdiği yavru köpekler, terzi dükkanı ve kafenin maskotu haline geldi.

Terzi İsmail Gönek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çetin geçen kış mevsimin sokak hayvanlarının yaşamını zorlaştırdığını söyledi.

Hayvanlara karşı merhametli olunmasını gerektiğini ifade eden Gönek, "İlçemizde kış mevsimi sebebiyle sokak hayvanları açlık ve soğuk karşısında çaresiz kalıyor. Ben de Nota'yı bir hafta önce sokakta yürürken karlar içinde donmuş halde buldum ve bu durum karşısında vicdanım el vermedi. Onu kucağıma alıp iş yerime getirdim." dedi.

Gönek, dükkanında her gün soba yaktığını ve minik köpeğe marketten süt aldığını belirterek, Nota'nın iş yerine gelen müşteriler tarafından da ilgi gördüğünü anlattı.

Çocuğu gibi baktığı yavru köpeğe banyo da yaptırıyor

Kafe sahibi Neşe Kılınç da Ovacık'ta kış aylarının uzun sürdüğünü anımsattı.

İlçede çok sayıda sokak hayvanın bulunduğuna dikkati çeken Kılınç, "Benim iş yerim belediye pasajı içerisinde bulunuyor. Aşti adını verdiğimiz yavru köpeği bir arkadaşımız donmak üzereyken bulmuş ve pasaja getirmiş. Köpek çok üşümüş ve titriyordu. Bende sahiplenip veterinere götürdüm, aşılarını yaptırdım, ilacını aldım." dedi.

Kılınç, Aşti'nin kafede yaşaması konusunda müşterileriyle de anlaştığını ifade ederek, "Onlar da köpeğe çok hoşgörülü yaklaşıyor, seviyor, besliyor. Köpek şimdi düzeldi ve artık yerinde durmuyor. Ben de kendisine çok alıştım ve onun annesi şu anda benim. Ona banyo yaptırıyorum, çocuğum gibi seviyorum. Aşti'yi akşam uyutup kafeyi öyle kapatıyorum. Sabah gelince de beni kapıda karşılıyor." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor mali şeffaflık konusunda kendisine güveniyor

2020-01-13 17:37 - Spor

Oscar adayları açıklandı

2020-01-13 20:57 - Genel

İYİ Parti 'Kanal İstanbul Projesi'ni inceledi

2020-01-10 13:42 - Siyaset

Hayatını kendisi gibi görme engellilere adadı

2020-01-10 15:07 - Çevre-Hayat

Görevlendirme yapılan Suruç'ta değişim yaşanıyor

2020-01-14 15:37 - Gündem

100 uçak biletinin 10'u Enuygun.com'dan satılıyor

2020-01-10 14:18 - Ekonomi

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hazır: Cinsiyet eşitliği konusunda ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor

2020-01-16 13:41 - Genel

'Libya'daki ateşkesi olumlu karşılıyoruz'

2020-01-13 20:52 - Siyaset

Feghouli puan farkına rağmen şampiyonluğa inanıyor

2020-01-12 21:07 - Spor

Tayvan liderlik ve milletvekili seçimleri için sandık başında

2020-01-11 16:27 - Genel

İlgili Haberler

Muazzez Abacı için AKM'de tören düzenlendi

16:34 - Kültür Sanat

Erzurumlu sahaf 30 yıldır kitaplarla dolu bir hayat yaşıyor

13:08 - Kültür Sanat

Arnavutluk'ta komünizmin simgesinden cazibe merkezine dönüşen yapı: Tiran Piramidi

11:37 - Kültür Sanat

36. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

07:38 - Kültür Sanat

Sanatçı Muazzez Abacı vefat etti

19:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maden sahasında meydana gelen göçükte 70 kişi hayatını kaybett

22:02 - Dünya

Bakan Yumaklı, DSİ'ye 1389 personel alınacağını açıkladı

21:42 - Ekonomi

Belçika'da binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

21:07 - Dünya

Gazze'de yağan yağmurlarla birlikte su seviyesi yükselen gölet tehlike saçıyor

21:02 - Dünya

Brüksel'de binlerce kişi Gazze için gösteri düzenledi

20:53 - Dünya