?>

Dolmabahçe'de 'Gazze İçin İyilik' sergisi açıldı

Dolmabahçe'de Milli Saraylar Başkanlığı ve Türk Kızılay ortaklığında Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek amacıyla tarihi belgelerin ve sanat eserlerinin yer aldığı "Gazze İçin İyilik" sergisi açıldı

İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447 - 15 saat önce

İstanbul

Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 14 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek sergide, tekstil eserleri, hüsnühat ve ebru çalışmaları, tezhip örnekleri, porselen, cam ve metal objeler gibi farklı sanat dallarından özel seçkiler sanatseverlerle buluşuyor.

Sergideki eserlerin satışından elde edilecek tüm gelir, Türk Kızılay aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarılar, açılışta yaptığı konuşmada, bu serginin yalnızca sanat etkinliği değil, aynı zamanda insanlığın vicdanına yapılan güçlü bir çağrı olduğunu ifade etti.

Sarılar, "Bu sergi, yardımlaşmanın, merhametin ve estetik anlayışın bir araya geldiği çok güzel bir dayanışma projesi. Sergimizde yer alan 405 eserin tamamının satışından elde edilecek gelir, Türk Kızılay aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Bu nedenle burada sergilenen her bir eser, aslında bir ekmek, bir yudum su, Gazze için bir umut demektir" dedi.

Gazze'de yaşanan insani krizin derinleşerek devam ettiğinin altını çizen Sarılar, Türk Kızılay olarak Filistin Kızılay ile koordineli biçimde Gazze'de her gün 21 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını kaydetti.

Sarılar, Gazze'deki mazlumların en temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorluk çektiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bölgeye girişlerin düzensiz ve belirsiz şekilde gerçekleştiği bu dönemde her bir yardım malzemesinin ulaşması ayrı çaba, ayrı özveri gerektiriyor. Emeği geçen herkese, tüm zorluklara rağmen Gazze'ye sırtlarını dönmeyen, oradaki mazlumlar için gece gündüz demeden çalışan herkese en içten şükranlarımı sunuyorum.

Bugün burada bu sergiyi gezmek, yalnızca bir sanat eserine değer biçmek değil, aynı zamanda bir insan hayatına dokunmak anlamına da gelmektedir. Bu bilinçle sergimizin ilk gününde tüm eserlerin satılması için büyük gayret içindeyiz."

Hayırsever iş insanı, koleksiyonunu bağışladı...

Sergi küratörü Meyçem Ezengin ise serginin hayırsever iş insanının koleksiyonunu bağışlamasıyla oluştuğu bilgisini paylaştı.

Ezengin, "Yaklaşık 410 parça eser var. Birbirinden değerli hattatların yazıları, fermanlar, beratlar, tekstil objeleri, antika eserler ve biblolardan oluşuyor. En değerli eserlerimizden biri hattat Hasan Çelebi'ye ait altın levha ile yazılmış bir eser. Onun dışında 3. Selim'e ait üç tane beratımız, 2. Abdülhamit'e ait bir beratımız var" dedi.

Hayır amacıyla yola çıktıklarının altını çizen Ezengin, herkese ulaşabilecek bir sergi olması için parçaların değerinin altında fiyat listesi oluşturduklarını belirtti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Trump, İsrail'in Katar'a saldırı kararının tamamen Netanyahu'ya ait olduğunu belirtti

2025-09-10 00:07 - Dünya

İngiltere'de İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un yakalanması için mahkemeye başvuru yapıldı

2025-09-10 00:48 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer, Katar Emiri Al Sani'yle telefonda görüştü

2025-09-10 01:03 - Dünya

Kerküklü Derviş hem çobanlık yapıyor hem çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretiyor

2025-09-10 13:23 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Robot kol projesiyle dünya ikincisi olan gençlerden "milli teknolojiye katkı" hedefi

2025-09-10 12:27 - Çevre-Hayat

Küresel Sumud Filosu'na yeni bir İHA saldırısı düzenlendi

2025-09-10 02:32 - Dünya

Doğuştan kalbinde delik bulunan ve damarları ters olan hasta küçük kesiyle tedavi edildi

2025-09-10 12:28 - Sağlık

ABD'li Senatör Sanders, Netanyahu hükümetinin "kontrolden çıktığını" belirtti

2025-09-10 01:43 - Dünya

AP milletvekilleri Gazze'deki soykırıma karşı AB'nin eylemsizliğini sert şekilde eleştirdi

2025-09-09 23:47 - Dünya

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası, 100. üretim dönemine hazırlanıyor

2025-09-10 13:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kerküklü Derviş hem çobanlık yapıyor hem çocuklara Kur’an-ı Kerim öğretiyor

13:23 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Hac ön kayıt ve kayıt güncelleme işlemleri 21 Eylül'e kadar uzatıldı

10:22 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Sadakataşı Derneği, Nijer'de 600 kişinin katarakt ameliyatını gerçekleştirdi

15:02 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Aileler sabah namazında Gazze için bir araya geldi

08:23 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi, vefatının 1. yılında dualarla anıldı

17:02 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Günün Manşetleri

Sisi ile Pezeşkiyan İran'ın nükleer enerji meselesini görüştü

04:58 - Dünya

Katar'dan Netanyahu'nun tekrar saldırı tehditlerine tepki

03:07 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, protestoların gölgesinde İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

02:12 - Dünya

Çin ve ABD'nin dışişleri ile savunma bakanları iki ülke ilişkilerini görüştü

02:07 - Dünya

ABD'de Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk, silahlı saldırıda öldü

01:22 - Dünya