?>

Dokunulmazlıklar konusunda şimdi ne olacak?

Kamuoyunda “Dokunulmazlık Teklifi” olarak bilinen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan 2 tur oylama ile kabul edildi.

Siyaset - 9 yıl önce

Teklif ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na geçici madde eklendi. Eklenen geçici maddede, “Bu maddenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiği tarihte; soruşturmaya veya soruşturma ya da kovuşturma izni vermeye yetkili mercilerden cumhuriyet başsavcılıklarından ve mahkemelerden Adalet Bakanlığı’na, Başbakanlığa, TBMM’ye veya Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığı’na intikal etmiş yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan milletvekilleri hakkında, bu dosyalar bakımından Anayasa’nın 83. maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesi hükmü uygulanmaz. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 15 gün içinde Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığı’nda, TBMM’de, Başbakanlık’ta ve Adalet Bakanlığı’nda bulunan yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyalar, gereğinin yapılması amacıyla yetkili merciine iade edilir” ifadeleri yer alıyor.

Madde: “Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halkoylamasına sunulması halinde oylanır.”

Genel Kurul’da kabul edilen kanun, Cumhurbaşkanına gönderilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kanunu onaylamasından sonra kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 15 gün içerisinde yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin dosyalar ilgili mercilere geri gönderilecek, ilgili merciler dosyalarla ilgili işlemlere başlayacak.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bir ay önce baba olmuştu..

2016-05-19 19:30 - Asayiş

Tam 4 bin 228 adet!

2016-05-17 13:45 - Asayiş

Şoför sinirlendi, otomobili sürükledi!

2016-05-15 18:13 - Dünya

Viktoria Zeynep Güneş 6. oldu

2016-05-19 01:10 - Spor

Teröristlere ait çok sayıda tünel tespit edildi

2016-05-17 14:45 - Asayiş

Manchester United maçı terör şüphesiyle ertelendi

2016-05-15 21:07 - Spor

Efes, Fenerbahçe’ye başarılar diledi

2016-05-15 13:17 - Spor

Canlı bombanın parçaları yüzlerce metre uzağa fırladı

2016-05-20 14:09 - Gündem

Zonguldak şehidine ağlıyor

2016-05-16 17:09 - Genel

Tunceli’de 1 PKK’lı cesedi bulundu

2016-05-19 22:53 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye'den, İsrail'in Gazze'deki askeri harekatı genişletme kararına tepki

11:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de açlıktan bir deri bir kemik kalmış o masum yavruların hesabı mutlaka sorulacaktır

19:23 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ile görüştü

18:22 - Siyaset

Türkiye ile Senegal arasında 4 anlaşma imzalandı

19:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Kars'ta şehit annesine ulaştı

18:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Ardahan'da şehit annesine ul

11:42 - Gündem

Trump, Rus petrolü ticaretinde Çin ve Hindistan'a karşı jeopolitik baskı arayışında

11:37 - Dünya

İsrail'in "Gazze kentinin" işgali karanına dünyadan tepkiler

11:32 - Dünya

"Kutup Bölgeleri Koordinasyon Kurulu" kuruldu

11:27 - Gündem

Türk Eximbank 145 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kaynağı temin etti

11:17 - Ekonomi