?>

Doktorun kamerasından 15 Temmuz'a ait yeni görüntüler

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı önünde yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 9 yıl önce

BİTLİS - Şener Toktaş/Ahmet Okur

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı önünde yaşananlar, Dr. Gökhan Eyüpoğlu'nun kamerasına yansıdı.

Darbecilerin TRT binasını basarak korsan bildiri okutmasının ardından kız kardeşinin İstanbul'daki evinden çıkarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden Eyüpoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kamerayla kaydetti.

Yeni ortaya çıkan görüntülerde, darbecilere karşı koymak için tankın üzerine çıkan ve yürüyen vatandaşlar ile Eyüpoğlu'nun yaralı bir askere yaptığı müdahale yer alıyor.

"Kardeşlerimle helalleşip evden çıktım"

Eyüpoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl tayininin çıkmasını beklediği için İstanbul'daki kız kardeşinin yanına yerleştiğini söyledi.

15 Temmuz gecesi askeri hareketlilik yaşandıktan sonra tedirgin olduğunu ifade eden Eyüpoğlu, "Ardından TRT'de bildiri yayınlandı. O bildiri yayınlanır yayınlanmaz 30-40 yıl geriye götürüldüğümüzü hissettik. Bir şekilde bir şeyler yapma gereğinin olduğunu düşündük. Kardeşlerimle helalleşip evden çıktım. Arabama binip Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittim. Vatandaşlar da orada toplanmaya başlamıştı." dedi.

"Tankların önüne geçmeye başladık"

Havalimanına gittiğinde tankların ve zırhlı araçların oraya yığıldığını ve Sabiha Gökçen'in içine doğru manevra yapıldığını gördüğünü aktaran Eyüpoğlu, vatandaşlarla bu araçların önüne geçerek durdurmaya çalıştıklarını ifade etti.

O sırada orada bulunan bir tanktan bir el silah sesi geldiğini anlatan Eyüpoğlu, şöyle konuştu:

"Tankta bir askerin kendisini vurduğu bilgisi geldi. Acil tıp uzmanı olmam dolayısıyla tanka gittim. Asker tanktan çıkarıldı. Müdahale ettiğim askerin başında ciddi bir yaralanma vardı. Daha sonra onu hızla havalimanının giriş alanına götürmeye çalıştık. Işıkta daha iyi bakacağımızı düşündük. Havalimanının ambulansını çağırdık. Askeri ambulansa teslim edip hastaneye naklini sağladık. Maalesef vefat etti. Yaralı askerin bulunduğu tanktaki diğer askerlerin, 'askerin intihar ettiği, darbeyle ilgili kendisine ateş etmesi emri geldiğini ve buna uymadığı' yönündeki ifadeler sosyal medya ve basında yer almıştı. Kendisini vuran askerin ismi Ferhat Daş'tı."

"Halkımız sahip olduğu mayayla ülkesini savundu"

Havalimanına giderken aracında pansuman ve tıbbi malzemeler yer aldığını ifade eden Eyüpoğlu, ufak çapta yaralanan, düşen ve fenalaşanlara ilk müdahalede bulunduğunu kaydetti.

Eyüpoğlu, o gece Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın televizyonlardan insanlara darbeye karşı sokağa çıkma çağrısı yaptığını anımsattı.

Bu çağrının çok doğru olduğunu dile getiren Eyüpoğlu, "Birçok ülkede askeri darbeler ve askeri olaylar var. Bakıyoruz ki boş verin sokağa çıkmayı, halk bir tepki bile gösteremiyor. Ama halkımız o gece hem refleks olarak hem de sahip olduğu mayayla ülkesini savundu." diye konuştu.

Eyüpoğlu, darbe girişiminden 15 gün sonra Bitlis Devlet Hastanesine atandığını, darbenin püskürtülmesi ve şehitler sayesinde bugün rahat ve özgür şekilde halka hizmet ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak Deltası turizmin gözdesi olacak

2017-07-08 14:32 - Çevre-Hayat

Deniz yatağı ile Kos'a kaçmaya çalışan mülteci ölümden döndü

2017-07-11 21:42 - Asayiş

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Provokasyon yapanlara hiçbir şekilde meydanı bırakmayın

2017-07-06 17:58 - Politika

Londra'daki yangında 80 kişinin öldüğü düşünülüyor

2017-07-10 20:17 - Dünya

Adana’da DEAŞ’ın ‘Meydan’ grubuna vurgun: 5 gözaltı

2017-07-13 12:22 - Asayiş

FETÖ’nün Ağrı il imamı Gümüşhane’de yakalandı

2017-07-06 16:47 - Asayiş

Şekerbank'tan “Dükkan Döndüren Paket“

2017-07-08 14:45 - Genel

Elektrik bandıyla yaptıkları topla milli takıma uzandı

2017-07-06 18:22 - Çevre-Hayat

Feci kazada ölen sürücünün askerliği bıraktığı ortaya çıktı

2017-07-12 22:42 - Asayiş

'Filipinler'de DEAŞ varlığının amacı barış sürecini baltalamak'

2017-07-08 18:47 - Genel

İlgili Haberler

Erzurum'da karla kaplanan mendereslerde kış güzelliği

10:08 - Çevre-Hayat

Sırıkla atlamada Türkiye rekoru kıran 13 yaşındaki Emine Elif çalışmalarının karşılığını aldı

19:26 - Çevre-Hayat

Edirne'de Meriç Nehri'nin debisi artmaya devam ediyor

18:38 - Çevre-Hayat

Kumardan önceki huzurlu hayatına YEDAM desteğiyle dönüyor

14:08 - Çevre-Hayat

Malatya'da 6 Şubat depremde kızını kaybeden anne aynı tarihte doğum yaptı

13:04 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran-ABD görüşmeleri ileriye doğru atılmış bir adımdır

10:38 - Dünya

Zarafetin dayanılmaz gücü -Arzu Leyal yazdı-

10:10 - En Son Yazılar

Gaziantep FK, Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

10:09 - Spor

Makro mikro lens sistemi (Pixel–Subpixel ölçekli akıllı telefon kamerası) -Öz’ün İfadesi yazdı-

09:41 - En Son Yazılar

İsrail’den sonraki en büyük Yahudi devleti: Ukrayna -Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel yazdı-

06:12 - En Son Yazılar