?>

Doktora şantaj yapan sanıklara 11 yıl hapis

Yargıtayın bozduğu çocuk doktoruna şantaj davasında yeniden yargılanan 3 sanık toplam 11 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Asayiş - 9 yıl önce

Bursa’da birçok özel hastanede çocuk doktoru olarak görev yapan H.T., 2010 yılında arızalanan bilgisayarı tamir için servise verdi.

İddiaya göre, H.T.’nin kadınlarla ilişki görüntülerini bilgisayarda gören G.M. bunları kopyaladı. 2 yıl sonra çalıştığı firmadan ayrılan G.M., durumu arkadaşları Z.S. ve G.E.’ye söyledi. Ellerindeki görüntüleri çoğaltan 3 arkadaş doktora şantaj yapmaya kalkıştı.

Bunun üzerine H.T., durumu polise bildirince 3 şüpheli 2012 yılı haziran ayında gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3 şüpheli hakkında Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 'verileri hukuka aykırı ele geçirmek' ve 'santaj' suçlarından dava açıldı.

Yargıtay kararı bozdu

Yaklaşık bir yıl süren yargılama sonrası mahkeme 3 sanığa 'kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve şantaj' suçlarından toplam 6 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Yapılan itiraz üzerine, Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, sanıkların 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' suçlarından yeniden yargılanıp, cezanın alt sınırdan verilmemesine hükmetti.

Yargıtayın kararı bozmasının ardından 3 sanık, Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkemede daha önce verdiği ifadeyi tekrarlayan G.M., “Bilgisayardan görüntüyü aldım. Ben doktora şantaj uygulamadım. Ben bir daha böyle görüntü kaydetmemesi konusunda kendisine uyarıda bulundum. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Ceza 11 yıl 2 aya çıktı

G.M., 'özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj’ suçlarından toplam 4 yıl 6 ay, Z.S. ve G.E. de aynı suçlardan 3’er yıl 4 ay hapis cezası aldı. 3 sanık toplamda 11 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Yargıtay kararı onarsa G.M., cezaevine girecek. Diğer 2 sanık ise 3 yıl içerisinde başka bir suç işlerse verilen hapis cezası da işleme girecek.

Ahmet Faruk Çabuk

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden Altan Çetin ve Ülker Çetin çiftinin cenazesini alan yok

2017-02-11 14:47 - Asayiş

FETÖ/PDY operasyonunda 20 gözaltı

2017-02-17 03:42 - Asayiş

Survivor Fatih Hürkan diskalifiye oldu mu? Fatih Hürkan kimdir?

2017-02-13 15:22 - Magazin

Berdimuhammedov yeniden Devlet Başkanı seçildi

2017-02-13 13:37 - Dünya

Girişimlerde mesleki eğitim arttı

2017-02-16 14:07 - Ekonomi

Yüksekdağ'a Cumhurbaşkanı'na hakaretten hapis istemi

2017-02-10 14:32 - Gündem

Aşkları çiçek serasında filizlendi

2017-02-13 15:17 - Çevre-Hayat

Ziraat Türkiye Kupası'nda maç programı belli oldu

2017-02-15 23:27 - Spor

’Hacı Murat’, bugün 46. yaş gününü kutluyor

2017-02-12 17:42 - Gündem

Özgecan Aslan nasıl öldürüldü? Özgecan Aslan kimdir?

2017-02-11 18:17 - Gündem

İlgili Haberler

Safranbolu'da tarihi konakta çıkan yangına müdahale eden iki itfaiye eri yaralandı

08:53 - Asayiş

İzmir, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 zanlı gözaltına alındı

08:48 - Asayiş

İstanbul merkezli 27 ildeki FETÖ operasyonunda 35 zanlı tutuklandı

21:23 - Asayiş

Esenyurt'ta binada yapılan ilaçlama sonrasında fenalaşan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

20:53 - Asayiş

Ankara'da drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı

19:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sedanur öğretmenin Ağrı kırsalındaki tek öğrencisiyle sevgi dolu eğitim yolculuğu

15:48 - Gündem

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye ekonomisini dolar bazında 6,5 kat büyüttük

15:42 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Demir yolu ağını 2028'de 17 bin 500 kilometreye çıkaracağ

15:37 - Ekonomi

Emine Erdoğan, Güney Afrika'da Uluslararası Maarif Okulu'nu ziyaret etti

15:22 - Gündem

Mersin'de bazı ilçelerdeki su kesintisi sürüyor

15:08 - Gündem