?>

Doğu Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Dereli yolu, ulaşım süresini yarıya düşürdü

Doğu Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan ana güzergahlardan biri olan Dereli kara yolu, ulaşım süresini kısaltarak konforu artırdı.

Gündem - 1 yıl önce

Giresun

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi ve Sivas ile ulaşımını sağlayan güzergahtaki Dereli kara yolu projesi kapsamında, 14 köprü ve uzunluğu 2,5 kilometreyi bulan 6 tünelin inşası tamamlandı.

Yolun Giresun merkez ile Ülper mevkisi arasındaki 6,5 kilometresi bölünmüş olarak inşa edildi.

Dereli ile Giresun arasındaki 32 kilometrelik mesafeyi 25 kilometreye düşüren kara yolunun tüm bölümleri, geçen yıl belirli zaman aralıklarıyla ulaşıma açıldı.

Kara yolundaki çok sayıda viraj da tünel ve köprülerle bertaraf edilerek, ulaşım daha konforlu hale getirildi. Yolun ulaşım konforunun daha çok artırılması için bu yıl üst kısım asfalt serme çalışmaları yapılacak.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, AA muhabirine, virajlar nedeniyle 35-40 dakika süren ulaşım süresinin yeni yol ile 15-20 dakikaya düştüğünü söyledi.

Yolun dere yatağı üzerinde olmasından dolayı sel afetlerinde ciddi zararlar gördüğünü aktaran Şenlikoğlu, "Şu anda bu zararlar en aza düşürüldü. Hem daha sağlam bir yapı oluşturuldu hem de virajlar nedeniyle kör noktalar ortadan kaldırıldı." dedi.

Şenlikoğlu, yolun, standardının yükselmesiyle daha güvenli hale geldiğini ifade ederek, buna rağmen aşırı hızın kazalara neden olabileceğini, sürücülerin bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Dereli, kara yolunun İç Anadolu'ya ulaşımda önemli bir güzergah olduğuna işaret eden Şenlikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lojistik ve stratejik önemi olan bir yol. Giresun-Şebinkarahisar güzergahındaki Dereli-Eğribel Tüneli arasındaki kısmının ihale edilmesi durumunda, bunun içerisinde Pınarlar Tüneli de var, Şebinkarahisar ile olan mesafe çok daha kısalacak. Bu sayede İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz ile olan ulaşım, bu yoldan daha fazla yapılacak. Şu haliyle çok yoğun kullanım var, geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardım tırlarının ulaştırılmasında da bunu gördük."

Şenlikoğlu, ulaşımdaki gelişmeyle bölgedeki turizm yatırımlarının da artacağını kaydetti.

"Giresun merkez ve Dereli artık çok yakın"

İlçe halkının yol nedeniyle çok memnun olduğunu dile getiren Şenlikoğlu, "Giresun merkez ve Dereli artık çok yakın, böyle olunca ilçemizin de değeri çok arttı. Giresun merkezde yaşayan çok fazla vatandaşımız var, onlar da artık çok rahat gidip geliyor. Bu da ilçe ekonomisine zamanla çok daha fazla katkı yapacaktır." diye konuştu.

Şenlikoğlu, Karadeniz'in arazi yapısında yol yapmanın kolay olmadığına dikkati çekerek, "Hem dere yatakları hem de keskin vadiler var. Zor bir imalat var. Bunların yanı sıra kamulaştırmalar ve farklı nedenlerle de yolun yapımı uzun sürdü ama uzun sürmesine değdi." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya Süper Kupası'nı Inter kazandı

2024-01-23 00:08 - Spor

AB nakit ödemeleri sınırlıyor

2024-01-18 13:48 - Ekonomi

Ani iklim değişiklikleri arıların bağışıklık sistemini bozuyor

2024-01-24 12:23 - Gündem

Galatasaray, Trabzon'da zirveyle puan farkını kapadı

2024-01-21 21:43 - Spor

Yüzeyi donan Çıldır Gölü'nde buz pateniyle dans

2024-01-18 12:03 - Magazin

AB, Ukrayna'ya yıl sonuna kadar en az 1,3 milyon top mermisi teslim etmeyi hedefliyor

2024-01-21 13:22 - Dünya

Gezeravcı'nın da aralarında olduğu Ax-3 ekibi aileleriyle vedalaştı

2024-01-18 23:38 - Teknoloji

Pin Up 660, 11 Şubat 2024'te Galatasaray ile İstanbul Başakşehir arasında oynanan maçı anlatıyor

2024-01-20 12:40 - İnsan&Hayat

Avro Bölgesi'ndeki şirketlerin kredi talebi 2023'ün son çeyreğinde de azaldı

2024-01-23 14:33 - Ekonomi

Beşiktaş, Süper Lig'de yarın Adana Demirspor'u ağırlayacak

2024-01-22 11:08 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

19:43 - Gündem

Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack'la görüş

19:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

19:08 - Gündem

3. Şuşa Global Medya Forumu'nda "dijital çağda medya okuryazarlığı" konuşuldu

18:52 - Gündem

Hacıyev: Azerbaycan geçici araç olarak anlaşma metninin paraflanması önerisini getirdi

18:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Bosna Hersek'teki savaşta 33 yıl önce öldürülen 7 Boşnak sivilin kalıntıları Prijedor'da d

20:32 - Dünya

İran ile Avrupa nükleer görüşmelere başlama konusunda anlaştı

20:13 - Dünya

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

20:07 - Siyaset

AZERTAC'ın 105. yılı dolayısıyla işgalden kurtarılan Laçın'da etkinlik düzenlendi

19:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

19:43 - Gündem