DMD hastası Ahmet'in tek hayali koşmak ve çocukluğunu yaşamak

Erzurum’da Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden 10 yaşındaki Ahmet Sami Yıldırım, bir gün iyileşip koşabilmenin ve çocukluğunu doyasıya yaşayabilmenin hayalini kuruyor.

Sağlık - 7 ay önce

Erzurum
Ahmet Sami’ye, 2 yaşındayken vücudunda ortaya çıkan kızarıklıklar üzerine yapılan tetkiklerde, kasların zamanla zayıflamasına ve ilerleyici kas kaybına yol açan, nadir görülen genetik bir kas hastalığı olan DMD teşhisi konuldu.
????
Zamanla kas kaybı artan Sami, yürümekte zorlanmasına rağmen Palandöken ilçesindeki Sakıpefendi İmam Hatip Ortaokulu'nda 5. sınıfa devam ederek eğitiminden geri kalmamaya çalışıyor.
Günlük yaşamda merdiven çıkmakta, tek başına ayağa kalkmakta güçlük çeken ve arkadaşları ile öğretmenlerinin desteğiyle okul hayatını sürdüren Sami, iyileşip koşmanın ve çocukluğunu yaşamanın hayalini kuruyor.

"Arkadaşlarım ve öğretmenlerim okulda bana yardımcı oluyor"

DMD hastası Ahmet Sami Yıldırım, yürümekte çok zorlandığını, okulda sürekli düştüğünü ve tek başına ayağa kalkamadığını söyledi.
Ahmet Sami, "Koşmak istiyorum, oyun oynamak istiyorum, merdiven çıkmak istiyorum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim okulda bana yardımcı oluyor. İyileşince yazılım mühendisi olmak istiyorum." dedi.
Diş teknikeri olarak Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışan baba Halil İbrahim Yıldırım ise 2015 yılında dünyaya gelen Ahmet Sami'nin 2017 yılında hastalığını tesadüfen öğrendiklerini anlattı.
Yaklaşık 8 yıldır hastalıkla mücadele ettiklerini belirten Yıldırım, "Ahmet Sami'nin yürüyebilmesi, koşabilmesi, hayallerini gerçekleştirebilmesi, mühendis olabilmesi, arkadaşlarıyla daha iyi bir hayat yaşaması, çocukluğunu yaşayabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Umarız ki çocuğumuz sağlığına kavuşur." dedi.

"Çocuklar oyuncak ister, Ahmet Sami sadece koşmak istiyor"

Anne Leyla Yıldırım ise öğretmen olduğunu ancak hasta çocuğuyla ilgilendiği için çalışamadığını dile getirdi.
Oğlunun sağlığına kavuşacağına inandığını söyleyen Yıldırım, "Hayalim 2026'da Ahmet Sami'ye çocukluğunu hediye etmek. Çünkü Ahmet Sami bu yaşına kadar hiç yataklarda zıplayamadı, koltuklardan atlayamadı. Çünkü bunlar bizim için yasak hareketlerdi." diye konuştu.
Yıldırım, oğluna sadece 1 yaşındayken doğum günü kutlaması yaptığından bahsederek, "Bir daha yapmak istemedim. Sanki doğum günü kutlamazsam, yaşı büyümeyecekmiş gibi. O yaşı büyüdükçe nelerin olabileceğini bildiğim için hep kaçtım. Çocuklar oyuncak ister, araba ister. Ahmet Sami sadece koşmak istiyor ve bunun için de ilacını istiyor. Ahmet Sami markete gidip şimdiye kadar hiç bize bir ekmek alıp gelemedi. Çünkü Ahmet Sami bir kaldırımı bile tek başına çıkamaz. O kaldırımı çıkarken düşse tek başına kalkamaz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hititlerden kalan tuz mağarası geçen yıl yaklaşık 1,8 milyon ziyaretçi çekti

2026-01-07 13:43 - Gündem

Trump'a göre, ABD’de Cumhuriyetçiler ara seçimleri kaybederse görevden azledilebilir

2026-01-07 14:57 - Dünya

Üretim Operasyonlarında Dijital Dönüşüm; Atölyeden Yönetim Paneline Veri Akışı

2026-01-09 10:02 - İnsan-Hayat

Kütahya Porselen Çay Takımları ile Harika Sunumlar Yapma İmkanı

2026-01-05 08:04 - İnsan-Hayat

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nı hayata geçireceğiz

2026-01-07 13:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

2026-01-07 19:17 - Siyaset

Uzmanlara göre, ABD'nin Maduro operasyonu ve Venezuela'ya saldırıları yönetim değişikliğini hedefliyor

2026-01-03 14:44 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Bitlis'te yapılacak konutların hak sahipleri kurayla belirlen

2026-01-08 17:57 - Gündem

WP: ABD, Venezuela'ya askeri müdahalesinde yaklaşık 75 kişinin öldüğünü değerlendiriyor

2026-01-07 08:37 - Medya

Nijeryalı futbolcu Chibuike Nwaiwu, Trabzonspor için İstanbul'a geldi

2026-01-07 10:47 - Spor

İlgili Haberler

Yaşlılarda enfeksiyonlara karşı en etkili koruma "aşı"

18:42 - Sağlık

Baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede "dünyada 68'inci vaka" olarak literatüre geçti

12:37 - Sağlık

Mobil sigara bırakma poliklinik araçları Eskişehir'de 2 ayda yaklaşık 600 kişiye ulaştı

12:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili açıklama

17:37 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uzaktan hasta değerlendirme dönemi başladı

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem