?>

Dizel aracına benzin konuldu, tazminat kazandı

Lüks dizel aracına motorin almak için akaryakıt istasyonuna giden vatandaş, pompa görevlisinin dizel yakıt yerine depoya benzin koymasıyla hayatının şokunu yaşadı. Maddi manevi çöküntü yaşadığını belirten mağdur, soluğu mahkemede aldı.

Asayiş - 7 yıl önce

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda dizel lüks otomobiliyle seyreden işadamı, yakıt lambasının yanması üzerine her zaman tercih ettiği akaryakıt istasyonuna gitti. Depoyu dolduran işadamı, istasyondan ayrıldıktan bir süre sonra aracın stop etmesiyle sarsıldı. Yapılan incelemede dizel araca, pompa görevlisinin benzin koyduğu ortaya çıktı. Akaryakıt bayiisiyle yaptığı görüşmelerde mağduriyeti giderilmeyen lüks otomobil sahibi soluğu İstanbul Anadolu 2. Tüketici Mahkemesi'nde aldı.

Hem akaryakıt firmasına hem de yakıt aldığı bayii işletmecisine dava açtı. Yolda kalan otomobilini kendi imkanları ile yetkili servise götürdüğünü belirten işadamı, "Yapılan inceleme neticesinde yanlış akaryakıt konulması sebebiyle aracın motor aksamında hasar oluştuğu tespit edildi. Bu hasar için 9 bin 996 lira ödedim. Aracın tamir süresi boyunca araç ihtiyacını karşılamak amacıyla rent a car firmasından araç kiraladım. 27 günlük araç kiralama ücreti olarak 2 bin 548 TL ödedim. Aracında değer kaybı meydana geldi. Akaryakıt firmasına olan güvenim sarsıldı, psikolojim bozuldu. Stres yaşadım. Şimdilik 2 bin TL manevi tazminatın ve ayrıca aracın tamiri için ödemiş olduğum 9 bin 996 lira ile 2 bin 548,80 TL araç kiralama ücretinin, 100 TL akaryakıt ücreti ve değer kaybı için şimdilik 1.000 TL' nin ve ihtarname bedeli olan 269,11 TL nin toplamı olan 13 bin 914,50 TL maddi tazminatın davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsilini talep ediyorum." dedi.

Davalı akaryakıt firması, davacının aracını yetkili servisten bedelini ödeyerek aldığını, ancak 27 gün boyunca araç kiraladığını, aracın bir günde onarılması dikkate alınarak aracı 27 gün özel serviste bekletmiş gibi gösterdiğini öne sürdü. Mahkeme, davacının maddi tazminat taleplerinin kısmen kabulüne, 3 bin 798 TL' nin davalılardan alınıp davacıya verilmesine, Davacının manevi tazminat talebinin kısmen kabulü ile 2 bin liranın davalılardan alınıp davacıya verilmesine karar verdi. Kararı davalılar temyiz etti. Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararı kısmen onarken dizel yakıt yerine benzin konulmasının kişinin psikolojik durumunu etkilemeyeceğine hükmedip manevi tazminat talebini geri çevirdi.

Süleyman Aydın  

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yıldırım'dan 'bedelli' açıklaması

2018-06-06 02:18 - Genel

"Bana icazeti halkım verdi"

2018-06-01 00:12 - Genel

'Gazze, dünyadaki en büyük açık cezaevi'

2018-06-06 08:57 - Dünya

TİKA Cibutili mazlumları Ramazan'da yalnız bırakmıyor

2018-06-03 17:32 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

'Yaptığımız en önemli değişim bütün özgürlüklerin önünü açmak'

2018-06-03 11:02 - Siyaset

Duterte'den BM gözlemcisine sert tepki

2018-06-03 23:02 - Dünya

Dizel aracına benzin konuldu, tazminat kazandı

2018-06-07 13:32 - Asayiş

Higgs bozonu aniden en ağır parçacıklarla belirdi

2018-06-05 20:02 - Teknoloji

Hem tünelin açılışına hem doğuma gün sayıyor

2018-05-31 20:22 - Çevre-Hayat

İsmailağa Camiası'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

2018-06-03 02:47 - Genel

İlgili Haberler

Sahte ve kaçak içki operasyonlarında 169 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı

09:17 - Asayiş

6 ilde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonlarında 119 şüpheli yakalandı

09:07 - Asayiş

Arnavutköy'de yanan İETT otobüsü kullanılamaz hale geldi

08:58 - Asayiş

Fethiye'de kamp alanında çıkan yangın kontrol altına alındı

18:18 - Asayiş

Fethiye'de kamp alanında çıkan yangına müdahale ediliyor

17:23 - Asayiş

Günün Manşetleri

GS-FB derbisi sonrası "hakaret" davasında karar

18:02 - Spor

IAEE MECA 2025 Konferansı Antalya'da başladı

17:53 - Ekonomi

Filistinli rahipten Noel kutlamalarında "Gazze'yi hatırlama" vurgusu

17:43 - Dünya

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 6 büyüklüğünde deprem

17:33 - Dünya

İsrail, iki yıl boyunca Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 316 arkeolojik ve tarihi alanı hedef aldı

17:28 - Dünya