?>

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce kullanılan 3 kış sığınağı ve 19 mağara imha edildi

Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri kırsalında "Kıran-11 Operasyonu" kapsamında başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca-02 Operasyonu" başarıyla tamamlandı.

Genel - 6 yıl önce

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri kırsalında düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerce kullanılan 3 kış sığınağı ve 19 doğal mağara imha edildi, el yapımı patlayıcı, çok sayıda mühimmat ve bir ton gıda malzemesi ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, terör örgütü PKK ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasındaki bağın somut delillerle ortaya konulması, bölgede saklanan uyuşturucu madde ve bunları gizleyenlerin bulunması, örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanılan sığınak ve barınakların tespit edilmesi amacıyla Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri arasında kalan dağlık ve kırsal alanda 23 Aralık'ta "Kıran-11 Operasyonu" kapsamında başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca-02 Operasyonu" başarıyla tamamlandı.

Operasyon kapsamında, Silvan ilçesinin Dağcılar köyü Üçdirek mezrasında, yol kenarında bulunan kayaların arasına üzeri çalılarla kapatılarak gizlenmiş, birbirine elektrik kablosuyla irtibatlandırılmış, 4 büyük tüp içerisinde 200 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımıyla hazırlanmış, çekme düzenekli el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilerek Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timi tarafından emniyetli şekilde imha edildi.

Teröristlerce kullanılan 3 kış sığınağı ve 19 doğal mağara, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Söz konusu sığınak ve doğal mağaralarda 2 el bombası, 7,62 milimetre çapında 59 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 şarjör, 3 el telsizi, el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılan telsize bağlı el yapımı 3 elektronik devre, ateşleme düzeneği, 5 elektrikli fünye, 35 metre elektrik kablosu, 10 metre bakır tel, 8’li pil bloğu, 732 pil, lehim teli, 18 büyük tüp, 7 küçük tüp, 1 ton gıda malzemesi, çok sayıda giyim malzemesi, tıbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Delil niteliği taşıyan malzemelere el konuldu, diğeri yerinde imha edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Kralı Sultan Abdullah ile görüştü

2019-12-18 18:12 - Dünya

Sudan'da hükümetle Devrimci Cephe arasında nihai barış anlaşması imzalandı

2019-12-25 02:42 - Dünya

Adalar'da faytonlara at koşulması 3 ay süreyle durduruldu

2019-12-20 16:02 - Gündem

Milli otomobil yarışçısı Ayhancan Güven Red Bull sporcusu oldu

2019-12-21 16:46 - Spor

ABD uçağı Kore Yarımadası üzerinde keşif uçuşu yaptı

2019-12-22 17:17 - Dünya

Boyner'den perakendede “ilgi çağı“ vurgusu

2019-12-19 16:33 - Genel

İngiliz ordusunda ırkçılığın yaygınlaştığı iddia edildi

2019-12-19 22:42 - Dünya

Simit Sarayı'ndan 'borç' iddialarına yalanlama

2019-12-18 19:21 - Gündem

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın dördüncü kez toplanacak

2019-12-25 12:52 - Gündem

Kanal İstanbul'un ÇED raporunda 200 akademisyen imzası

2019-12-25 15:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

TCMB Başkanı Karahan, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi

18:22 - Ekonomi

Rus uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz üzerinde uçuş yaptı

18:07 - Dünya

ABD'de tarım dışı istihdam kasımda beklenenden fazla arttı

17:32 - Ekonomi

Küresel ölçekte sigortalı afet kayıplarının 2025'te 107 milyar dolar olması bekleniyor

17:22 - Ekonomi

Yeşilayın Bağımlılık Danışmanlık Becerileri Eğitimi Sertifika Programı'na başvurular başladı

17:12 - Gündem