?>

Diyarbakır ve Hakkari'de dört terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığınca, Diyarbakır Kocaköy'de icra edilen operasyonda, saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensubu bir, Hakkari Çukurca'da ise üç teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, dün meydana gelen yurt içi olaylara yer verildi.

Buna göre, Diyarbakır Kocaköy'de icra edilen operasyonda, saldırı hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Hakkari Çukurca'da ise üç terörist etkisiz hale getirildi.

Van Başkale'de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta, dört kalaşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, 231 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği dürbünü, dört kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir tabanca şarjörü, iki sırt çantası, 102 kutu konserveyle tıbbi malzeme ele geçirildi.

Mardin Kızıltepe'de, araziye gömülü vaziyette bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir tonluk su deposu, bir silah temizleme spreyi, iki dörtlü pil bloğu, 30 kalem pil, iki yatak, 106 paket sigara, 464 kilo gıda, çok miktarda giyimle yaşam malzemesi, örgütsel doküman ve tıbbi malzeme yakalandı.

Bingöl Yayladere'de ise tespit edilen iki sığınakta 550 kilo gıda malzemesi, 150 tütün kağıdı, 21,6 kilo deterjan, 30 koli bandı, bir inşaat köpüğü, üç adet 150 litrelik boş bidon, 10x10 metre sera naylonu ve iki kilo çivi ele geçirildi.

Silopi'de dört terörist teslim oldu

Batman Sason'da, araziye gömülü halde gıda, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman, Bitlis Güroymak'taki bir sığınakta altı mutfak tüpü, bir fırın, yedi silah yağı, yedi çakmak gazı, 300 çakmak taşı, yedi tüp yapıştırıcıyla muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Hani'de tespit edilen bir sığınakta iki mutfak tüpü, bir sanayi tipi ocak, dörtlü pil bloğuyla muhtelif gıda ve yaşam malzemesi yakalandı.

Şırnak Beytüşşebap'ta, kayalıklar arasında 150 metre kablo ve kalaşnikof piyade tüfeğine ait bir mekanizma, merkezdeki bir mağarada ve arazide ise bir çift ayakkabı, kadın kıyafeti, bir akü ve bir el feneri ele geçirildi.

Diyarbakır Lice'de, arazi aramasında tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilirken, Şırnak Silopi'de, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu dört terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kremlin'den Suriye açıklaması

2017-04-10 18:47 - Dünya

İstanbul'da 400 polisli uyuşturucu operasyonu

2017-04-11 11:35 - Genel

Trabzonspor, 2017 yılındaki ilk yenilgisini aldı

2017-04-09 01:17 - Spor

MİT'ten 'Adil Öksüz' açıklaması

2017-04-06 20:02 - Gündem

İsveç'teki saldırıda ölenler anıldı

2017-04-09 00:37 - Dünya

Bilim adamlarından antibiyotik uyarısı

2017-04-06 15:57 - Genel

Mesut Özil'den ayrımcılık itirafı

2017-04-09 15:37 - Spor

Beşiktaş yarı final için avantaj peşinde

2017-04-12 12:32 - Spor

Otobüsler karakutu ile donatılıyor

2017-04-07 16:01 - Genel

THY Avrupa Ligi'nde haftanın MVP'si Latavious Williams

2017-04-08 18:34 - Spor

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale sürüyor

01:48 - Gündem

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya

İsrailliler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteriler düzenledi

00:58 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert: İsrailliler, Batı Şeria'da her gün Filistinlileri öldürüyor

00:52 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de, TRT'de yönetim değişti

00:48 - Medya