Diyarbakır'ın 'Gaffar Baba'sı hemşehrilerinin kalbinde yaşıyor

24 Ocak 2001'de düzenlenen silahlı saldırıda 5 polis memuruyla şehit olan ve Diyarbakır'ın "Gaffar Baba"sı olarak adlandırılan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesinde sevgi ve minnetle anılıyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Sakarya
Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelen Ali Gaffar Okkan, 1970'te Polis Kolejini, 1973'te Polis Akademisini bitirdi. Okkan, İzmir Emniyet Müdürlüğüne komiser yardımcısı olarak atandıktan sonra emniyet amirliği rütbesi alana kadar çeşitli birimlerde görev yaptı. Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne 1993'te terfi eden Okkan, Kars Emniyet Müdürü olarak atandı.
Ali Gaffar Okkan'ın adı, 18 Kasım 1997'de Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak göreve başladıktan sonra kentte ilklere ve önemli başarılara imza atmasıyla gündeme geldi. Diyarbakır'da 24 Ocak 2001'de uğradığı silahlı saldırıda beraberindeki 5 polis memuruyla şehit düşen Okkan, diğer kahramanlar gibi vatan sevgileri ve meslek aşklarıyla unutulmayan isimler arasında yer aldı.
"Ali Gaffar Okkan" ismi, memleketi Hendek'te olduğu gibi Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki polis meslek yüksekokulu, sokak, cadde ve salonlarda da yaşatılıyor.

"Gözlerim hala onu arıyor"

Okkan'ın çocukluk arkadaşlarından Şehabettin Dikbayır (69), AA muhabirine, Okkan'la aynı mahallede yetiştiklerini söyledi.
Şehit emniyet müdürüyle birçok anı biriktirdiklerini aktaran Dikbayır, "İsmi anıldığında her zamanki gibi içimiz buruk oluyor. Ülkemiz için çok büyük bir kayıp. Değeri biçilmeyecek insanlardan biri." dedi.
Okkan'ın isminin birçok yerde saygıyla anılmasından, adının kurumlara ve yapılara verilmesinden gurur duyduklarını dile getiren Dikbayır, "Kendisi dürüst bir insandı. İyi bir aile babasıydı. Normalde katı bir insanım, mezarına her gelişimde her yerim gidiyor. Her anımız beraberdi. Hendek'e her geldiğinde buluşurduk, sabahlara kadar muhabbet ederdik. Her konuda anlaşırdık. Gözlerim hala onu arıyor." dedi.
Dikbayır, Okkan'la en son şehadetinden bir gün önce akşam saatlerinde görüştüklerini sözlerine ekledi.

"Çok iyi sevecen bir insandı"

İlçede eczacılık yapan Özlem Coşkun da Hendekli olarak şehit emniyet müdürü Okkan'ı saygı, sevgi ve rahmetle andığını söyledi.

Doktor olan babasının Okkan ile samimiyetinin bulunduğunu anlatan Coşkun, "Gaffar Okkan ile babamın birbirlerine gidip geldiklerini, ağabeyli kardeşli ilişkileri olduklarını biliyorum. Bir gün rahmetli Okkan, babamın muayenehanesine geldiğinde, 'Abi, seni bu Hendek halkı neden bu kadar çok seviyor?' diye sorunca babam, 'Ben kendimi hekim olarak değil, onlardan birisi, ailesi gibi görüyorum. Onlarla iç içeyim. Her daim istediklerinde yardıma koşuyorum. Sen de öyle yap.' tavsiyesinde bulunduğunu işittim." diye konuştu.
Coşkun, Okkan'ın çok iyi ve sevecen bir insan olduğunu belirterek, ilçe halkı olarak şehadetinden büyük üzüntü duyduklarını ve kendisini unutamadıklarını kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Wall Street Journal: Trump yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında

2021-01-20 09:21 - Dünya

Türk mühendislerin Kovid-19 teşhisini yarım saate düşüren PCR tanı kitine dünyadan yoğun ilgi

2021-01-19 14:31 - Sağlık

İngiltere, Rus muhalif Navalnıy'ın derhal serbest bırakılmasını istedi

2021-01-18 16:46 - Dünya

Amazon Türkiye ve Can Yayınları'ndan iş birliği

2021-01-19 14:24 - Genel

Yoğun kar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nda kilometrelerce kuyruk oluştu

2021-01-17 20:41 - Gündem

'Ölüm korkusu bir taraftan, çocuklara uzak olmanın verdiği endişe bir taraftan bizi yordu'

2021-01-16 14:41 - Çevre-Hayat

Bağdat’ın merkezinde patlama: 28 ölü

2021-01-21 16:21 - Dünya

TEB, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 58 milyon dolar kredi sağladı

2021-01-15 17:38 - Genel

İHH, geçen yıl 22 ülkede 1322 su kuyusu açtı

2021-01-21 18:08 - Gündem

Kovid-19 aşısı yaptıranların sayısı bir milyona yaklaştı

2021-01-21 00:51 - Gündem

İlgili Haberler

İztuzu Kumsalı'nda caretta carettaların yuvalama dönemi tamamlandı

12:33 - Çevre-Hayat

Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a Yürüyüşünün 755. Yıl Dönümü Anma Etkinliği düzenlendi

00:17 - Çevre-Hayat

Hafta sonu yurdun doğu ve güneyinde yağış görülecek

15:52 - Çevre-Hayat

Ormanların korunmasına ve yönetimine 6 ayda yaklaşık 16,5 milyar lira harcandı

14:47 - Çevre-Hayat

Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısı

13:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gençlerbirliği Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti

00:03 - Dünya

İstanbul'da 17. Milli İrade Buluşması "Terörsüz Türkiye" programı düzenlendi

23:57 - Gündem

Macaristan'da Büyük Hun-Türk Kurultayı'nın resmi açılış töreni yapıldı

23:52 - Gündem

İtfaiye merdiveni yetişmeyince 11. kattan iki kat aşağıdaki kurtarma sepetine atlayarak yaralı kurtuldu

23:48 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırısı sonucu şiddetli patlama yaşandı

23:33 - Dünya