?>

Diyarbakır'daki terör operasyonu üçüncü gününde

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik TSK, emniyet unsurları ve güvenlik korucularının yer aldığı 7 bini aşkın personelin katılımıyla düzenlenen operasyon devam ediyor.

Gündem - 8 yıl önce

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurları ve güvenlik korucularının yer aldığı 7 bini aşkın personelin katılımıyla düzenlenen operasyon devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasında barınan, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve terör örgütü PKK ile uyuşturucu üretimi ve ticareti gerçekleştirenler arasındaki bağın somut delilleriyle ortaya konulması, operasyon bölgesinde saklanan uyuşturucular ve bunları gizleyenlerin bulunması amacıyla 16 komando taburu, 742 polis özel harekat personeli ve 558 güvenlik korucusu olmak üzere 7 bin güvenlik personelinin katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu"nun sürdüğü belirtildi.

Operasyonda, Lice ilçesi Güldiken Eskiköy mezrası kırsalında 6 Mart saat 18.05'te teröristlerin bulunduğu tespit edilen bölgenin hava kuvvetlerince saat 22.20'de ateş altına alındığı ve saat 23.00'te Jandarma komando timinin bölgeye sevki üzerine çıkan çatışmada 4 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, teröristlerin üzerinden kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 11 şarjör, 120 mühimmat, 7 el bombası, tabanca, 2 tabanca şarjörü, 10 tabanca mühimmatı, 3 sırt çantası, 2 takım kar elbisesi, 3 silah temizleme yağı, çok sayıda örgüsel doküman ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

"Teröristlerden birinin 7 terör saldırısının faili olduğu değerlendiriliyor"

Açıklamada, "Ön incelemede teröristlere ait cesetlerden birinin, 8'i, 'silahlı terör örgütüne üye olma', 7'si 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', 2'si 'adam öldürme', '4'ü kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' olmak üzere 22 suçtan arama kaydı bulunan, kriminal inceleme raporlarına göre Diyarbakır'da 7 ayrı el yapımı patlayıcı ve mayın patlaması olayının faili, terörist 'Erhan Siser' kod adlı Edip Yetut'a ait olduğu değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cinayetin altından ’kıskançlık’ çıktı

2017-03-02 14:52 - Asayiş

FETÖ sanıklarından 'inkar' taktiği

2017-03-04 16:47 - Gündem

Erdoğan Ruhani ile görüştü

2017-03-01 18:52 - Gündem

Erzurum’a mart karı

2017-03-04 20:42 - Gündem

Organik çay üretimine geçiş 2018'de

2017-02-28 20:22 - Gündem

Alkollü sürücü 200 kilometre hızla dehşet saçtı |Kocaeli haberleri

2017-03-02 13:27 - Asayiş

'İsrail yaptığımız evleri yıksa da mağarada yaşamaya devam edeceğiz'

2017-02-28 18:22 - Dünya

'Türk firmaları Bahreyn'e daha fazla ilgi göstermektedir'

2017-03-02 22:02 - Ekonomi

Adıyaman'da günde 6 bin depremzede ve çalışana yemek dağıtılıyor

2017-03-06 12:22 - Gündem

'Trump'ın damadı Kushner ve Flynn Rus Büyükelçi ile görüştü' iddiası

2017-03-03 11:57 - Dünya

İlgili Haberler

Sabri Ülker vefatının 13. yıl dönümünde anıldı

16:52 - Gündem

Keneyle mücadele için doğaya salınan keklik ve sülünlerin avlanmasının önüne geçilecek

16:47 - Gündem

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, Oruç Reis araştırma gemisini inceledi

16:22 - Gündem

Mayısta en düşük sıcaklık Kangal'da, en yüksek sıcaklık Ceylanpınar'da ölçüldü

14:43 - Gündem

Dikimevi–Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı'nın temeli atıldı

14:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Sabri Ülker vefatının 13. yıl dönümünde anıldı

16:52 - Gündem

Keneyle mücadele için doğaya salınan keklik ve sülünlerin avlanmasının önüne geçilecek

16:47 - Gündem

OPEC: Petrol piyasasında mevcut arz koşullarında müdahaleye gerek yok

16:42 - Ekonomi

Hindistan'daki uçak kazasının tek kurtulanı Viswashkumar, tarihteki benzer olayları hatırlattı

16:38 - Dünya

IEA: Petrol piyasalarında arz iyi seviyede ancak gerekirse harekete geçmeye hazırız

16:28 - Ekonomi