?>

Diyarbakır'da 'izole rota' olmaya aday gizli hazine: İkiz Şelale

Kaplıcaları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle tanınan Çermik ilçesindeki İkiz Şelale ve yürüyüş parkuru, Mezopotamya'nın "altın üçgeni" olarak adlandırılan turizm güzergahı kapsamında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın termal turizmde önemli yere sahip Çermik ilçesi, İkiz Şelale ve yürüyüş parkuruyla doğaseverlerin yeni rotası olacak.

Çermik, birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen su kaynakları ve yüzlerce yıllık hamamları, kaya tırmanışı ve rafting tutkunlarının yeni rotası Sinek Çayı ve kanyonu, efsanelere konu olan ve peribacalarını andıran Gelincik Dağı gibi çok sayıda tarihi, kültürel ve doğal güzelliği bünyesinde barındırıyor.

Yabanardı Mahallesi'nde bulunan gizli hazine İkiz Şelaleler ve doğa yürüyüş parkuru da bu güzelliklerin arasında yer alıyor.

Mezopotamya'nın "altın üçgeni" olarak adlandırılan turizm güzergahında ziyaretçilerini ağırlayacak İkiz Şelale ve yürüyüş parkuru, salgın sürecinde izole rota arayışında olanların gözdesi olmaya aday.

"Buranın tanıtımını sağlamak istiyoruz"

Çermik Kaymakamı Ramazan Polat, yaptığı açıklamada, ilçenin ve Diyarbakır'ın güzelliklerini tanıtmak istediklerini söyledi.

İkiz Şelale ve yürüyüş parkurunun, Mezopotamya'nın "altın üçgeni" olarak adlandırılan turizm güzergahı kapsamındaki önemine değinen Polat, "Buranın tanıtımını sağlamak istiyoruz.

Amacımız buranın insanlar tarafından bilinmesi, pandemi sürecinde daha rahat, daha sağlıklı bir ortamda zaman geçirilmesi. T

abiat Parkı çalışmamız var. Doğa ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile görüşme halindeyiz." dedi.

Bölgenin ziyaretçilerine bir şelaleden başlayıp diğer şelaleye kadar kuş ve su sesi eşliğinde eşsiz bir yolculuk yapmayı vadettiğini dile getiren Polat, iki şelale arasında yaklaşık bir kilometrelik yürüyüş parkuru bulunduğunu aktardı.

Polat, 250 yılı aşkın tarihe sahip değirmenin de bölgede bulunduğunu belirterek, "İnsanlar önce şelaleleri görecek, kuş ve su sesini dinleyecek ve doğayla iç içe olacak.

Dere boyunca da küçük küçük birçok şelalemiz var. Ayrıca endemik bitkiler ve dağ keçileri gibi yabani hayvanlarımız da var." diye konuştu.

"Mükemmel bir hizmet olacak"

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu da şelalelerin doğa ve fotoğraf tutkunlarına hitap ettiğini anlattı.

Şelaleler arasında yürüyüş parkuru oluşturacaklarını kaydeden Karamehmetoğlu, "Buranın imkanları vatandaşa açıldığında mükemmel bir hizmet olacak. Belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Çermik bunu hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Celalettin Karayılan, bölgenin doğa sporlarına çok uygun olduğuna dikkati çekerek, bunun yanı sıra bisiklet turları, doğa yürüyüşleri de düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Yabanardı Mahallesi Muhtarı Hıdır Yıldız ise bölgenin turizme kazandırılmasının yöre halkına katma değer sağlayacağına işaret ederek, herkesi bölgeye davet ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe galibiyet serisini sürdürdü

2021-01-11 21:59 - Gündem

Beşiktaş deplasmanda berabere kaldı

2021-01-11 00:16 - Spor

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-01-09 00:49 - Sağlık

Galatasaray kupada penaltılarla turladı

2021-01-13 02:46 - Spor

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 87 milyonu geçti

2021-01-06 22:56 - Dünya

Bakan Koca: Cumhurbaşkanımıza 'sözde cumhurbaşkanı' demek, millet iradesini yok saymaktır

2021-01-11 03:06 - Siyaset

Financial Times’tan 'Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın jeopolitik adımları' analizi dizisi

2021-01-13 12:46 - Dünya

Şanlıurfa'da lojistik deposunda yangın

2021-01-10 19:36 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine hakarettir

2021-01-11 18:01 - Siyaset

Borsa güne rekorla başladı

2021-01-07 13:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Karadeniz'in zirvesindeki yaylalar ziyaretçilerini ağırlıyor

16:47 - Çevre-Hayat

Antik dönemden bugüne uzanan Adala Kanyonu eski güzel görüntüsüne kavuştu

16:22 - Çevre-Hayat

Son yorgancı, son yorgan: 72 yaşındaki yorgan ustası yetiştirecek çırak bulamıyor

15:53 - Çevre-Hayat

"Çocuk vali" yaşadığı kente oyuncak müzesi kazandırdı

15:28 - Çevre-Hayat

Manisa'da suyla buluşan Adala Kanyonu, doğaseverlerin uğrak noktası oldu

14:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye ve 10 Arap ülkesi yayınladığı ortak bildiriyle İsrail'in Suriye'ye saldırılarını k

21:53 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan, 20 bin personel alımına ilişkin açıklama

21:43 - Siyaset

Abdullah Kavukçu: Osimhen bizi istiyor, kararında dimdik duruyor

21:37 - Spor

Beşiktaş, hazırlık maçında Petrzalka 1898'e 2-1 yenildi

21:32 - Spor

Shakhtar Donetsk, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu

21:08 - Spor