Diyarbakır annesi Nazlı Sancar: Çocuklarımız gelmeden buradan kalkmayacağız

Van'dan 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Şerima için katıldığı oturma eylemini sürdüren anne Nazlı Sancar, "Sadece evlatlarımızı istiyoruz. Sonsuza kadar mücadelemize devam edeceğiz. Çocuklarımız gelmeden buradan kalkmayacağız." dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Diyarbakır

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.
Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 180'inci gününe girdi.
Van'dan 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Şerima için katıldığı oturma eylemini sürdüren anne Nazlı Sancar, yaptığı açıklamada, kızının terör yandaşları tarafından dağa kaçırıldığını, evladının yokluğunda büyük acılar çektiğini söyledi.
Kızına çağrıda bulunan Sancar, "Kızım gel, devletimize teslim ol. Senin kokunu özledim. Seni çok seviyorum, çok özledim. Artık dayanacak gücümüz kalmadı." dedi.
Evlatlarını HDP'den istediklerini, HDP'nin çocuklarını götürdüğünü dile getiren Nazlı Sancar, çocuklarını HDP için büyütmediklerini belirtti.

HDP'den mal, mülk, para istemediklerini ifade eden Sancar, "Sadece evlatlarımızı istiyoruz. Artık yeter, HDP evlatlarımızı bize getirsin. 6 aydır buradayız, mücadelemizi devam ettiriyoruz. Sonsuza kadar da mücadelemize devam edeceğiz. Çocuklarımız gelmeden buradan kalkmayacağız." diye konuştu.
Anne Emine Kaya, Kürtçe yaptığı açıklamada, oğlunun HDP tarafından kaçırıldığını aktararak, evlatları için eylemde olduklarını anımsattı.
"Biz 6 aydır evlatlarımız için buradayız. Artık yeter bu acıyı çektiğimiz. Oğlum gelmeden 6 ay değil 600 yıl da geçse ölürüm ama buradan kalkmam. HDP ve PKK'dan çocuğumuzu istiyoruz. Yeter artık" diyen Kaya, evlat acısının çok zor olduğunu dile getirdi.
İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısında şehit olan askerler için üzüntüsünü de anlatan Emine Kaya, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diledi.
Van'dan oğlu Mikail için gelen baba Yusuf Erdinç de oğlunun İstanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyken ortadan kaybolduğunu kaydetti.
"HDP dışında oğlumu kaçıran yoktur." ifadesini kullanan Erdinç, "Ben bu oturma eylemine katıldım. Oğlumu almadan hiçbir yere gitmem, bu çadırı terk etmem. 60 yaşındayım, 100 yaşına kadar yaşasam bu çadırı terk etmem." şeklinde konuştu.
Dağdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanlar için kendi evladı gelmiş gibi sevindiğini belirten Yusuf Erdinç, herkesin evladının geleceğine inandığını aktardı.
Oğluna devlete teslim olması yönünde çağrı yapan Erdinç, şöyle konuştu:
"Oğlum neredeysen gel, devletimize, bayrağımıza, milletimize teslim ol. İşkence yapılır diye korkutuyorlar sizi, bunlara inanma. Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cumhuriyetimize, devletimize, Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Eğer dönersen elini tutar evimize gideriz."
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Dicle Elektrik ve Dicle Üniversitesi arasında eğitimde iş birliği

2020-02-28 15:12 - Genel

Erken yaşta kodlama eğitimi kariyerde başarıyı artırıyor

2020-02-23 14:57 - Teknoloji

Kanser hastalarını sanatla motive ediyorlar

2020-02-26 15:52 - Çevre-Hayat

Ilımlı muhaliflerin İdlib'in Serakib ilçesindeki ilerleyişi sürüyor

2020-02-27 19:17 - Dünya

İş ve akademi dünyasından İdlib'de şehit düşen askerler için taziye mesajı

2020-02-28 15:13 - Gündem

Ambalaj ve elektronik eşyada beyanname verme için son tarih 2 Mart

2020-02-28 17:57 - Ekonomi

'Dünyanın en derin ikinci kanyonu'na seyir terası yapıldı

2020-02-22 19:47 - Çevre-Hayat

El Clasico'da 180. randevuya doğru

2020-02-28 19:12 - Spor

Ürdün ve Katar ilişkilerini yeniden canlandırmayı istiyor

2020-02-24 02:47 - Dünya

'PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur ve barış var'

2020-02-22 22:22 - Gündem

İlgili Haberler

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ercan, partisinin kadın politikaları vizyonunu anlattı

19:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen takımları kabul etti

19:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini onayladı

23:47 - Dünya