?>

Diyarbakır annelerinden Güger: Bu hasret bitsin, ben dayanamıyorum artık

Diyarbakır annelerinden Sultan Güger, "Doğan, eğer beni duyuyorsan gel artık, 5 yıl oldu. Bu hasret bitsin, ben dayanamıyorum artık. Kalbim sıkışıyor, ölecek gibi oluyorum. Yalvarıyorum gelsin." dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Diyarbakır

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 403'üncü gününe girdi.

Kandırılarak 5 yıl önce dağa götürülen Doğan Güger için eylemini sürdüren anne Sultan Güger, yaptığı açıklamada, oğluna kavuşma ümidiyle 403 gündür eylemini devam ettirdiğini söyledi.

Çocukları gelinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten Güger, "Ben oğlum için buraya geldim. Burada oturmaya devam edeceğim." dedi.

Anne Güger, şöyle konuştu:

"(HDP) Çocuklarını neresi güzelse oraya gönderiyorlar ama bizim çocuklarımız ortada yok. Bu HDP'nin umurunda değil. Onların çocukları gitmiyor ki umurlarında olsun. Onların çocukları evlerinde, okullarında, tatillerdedir. Olan bize oldu. Biz fakirlere oldu. 6 yıla girdim ve oğlumdan bir telefon dahi almamışım. Nerede olduğunu bilmiyorum. Bu nasıl bir şey anlamadım. Perişan oldum. Ölü gibi yaşıyoruz. Gece gündüz bekliyoruz. Allah yardımcımız olsun."

Oğluna seslenen Güger, "Doğan, eğer beni duyuyorsan gel artık, 5 yıl oldu. Kardeşlerin seni çok özlemiş. Bu hasret bitsin, ben dayanamıyorum artık. Kalbim sıkışıyor, ölecek gibi oluyorum. Yalvarıyorum gelsin. Babası da şeker hastası olmuş, gel artık." ifadelerini kullandı.

Baba Celil Begdaş da geçen sene 5 Mayıs'ta 17 yaşında dağa kaçırılan oğlu Yusuf'a kavuşma ümidiyle oturma eylemine katıldığını anlattı.

''Oğlum gittiği gün ben bu kapıya geldim. Oğlum buradan gönderildi.'' diyen Begdaş, şunları kaydetti.

''Dağdan dönen çocuk diyor ki, ‘ben bu HDP il binasında 3 gün boyunca yattım.’ Çocuklar bu binada kalıyordu. 78 battaniye bu binadan çıktı. O çocukları burada yatırdılar. Ben artık HDP milletvekillerine diyecek bir şey bulamıyorum. Çünkü onlarda vicdan yok. Vicdan olsaydı eğer ilk günden itibaren yanımıza gelirlerdi. Bu aileleri perişan etmezlerdi. Şu gördüğünüz aileler hepsi fakir aileler. Kimi evde kızını bıraktı da geldi. Ne için geldiler? Ciğerleri için, çocukları için gelmişler.''

Eylemlerinde kararlı olduklarını vurgulayan Begdaş, ''172 evlat getirdik, 18 tanesi çadırdaki ailelerin. Hepsi gelir. Bunun artık alternatifi yok. Buradaki tüm anneler kararlı, kimse buradan kalkmayacak. Kimseden para da istemiyoruz. Kim bu ailelerin evini yıktıysa Allah da onların evini yıksın. Aynı acıyı onlara yaşatsın.'' diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi kuruldu

2020-10-05 15:56 - Gündem

Aziz Yıldırım'ın 'kasten yaralama' davasında karar

2020-10-06 17:16 - Gündem

Libya'da darbeci Hafter'in tuzakladığı mühimmatları TSK timleri imha ediyor

2020-10-07 18:41 - Dünya

'Mavi gözlü şehri' gökyüzünden izlemek için geliyorlar

2020-10-07 16:29 - Genel

Michelin'den “zararlı 5 faktör“ uyarısı

2020-10-08 17:46 - Genel

Fenerbahçe futbolda transfere damga vurdu

2020-10-06 14:16 - Spor

'Nefessiz kalan hastaların yalvarışları bizi çok üzüyor'

2020-10-08 14:31 - Sağlık

Kemal Ademi: Fenerbahçe fantastik bir kulüp

2020-10-09 18:11 - Spor

CEPTETEB'e “En İyi Bireysel Bankacılık Dijital Platformu“ ödülü

2020-10-07 18:18 - Genel

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye dost ve kardeş Mali'deki gelişmeleri, yakından takip etmektedir

2020-10-06 11:51 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e çıktı

19:47 - Gündem

DMM, "Türkiye'nin, Hindistan'daki terör eylemiyle bağlantılı olduğu" iddiasını y

18:08 - Gündem

Sındırgı esnafına "deprem kredisi" imkanı sunulacak

17:58 - Gündem

"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" iddianamesinde ihale süreçlerindeki yöntem anlatıldı

17:27 - Gündem

"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" iddianamesinde 6 yöneticiye ilişkin tespitler

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail, Lübnan'ın güneyine topçu saldırıları düzenledi

21:27 - Dünya

Fransa'da Ulusal Meclis tartışmalı emeklilik reformunun askıya alınmasını onayladı

21:13 - Dünya

Özbekistan'da TDT Uluslararası Çok Modlu Taşımacılık Forumu düzenlendi

20:27 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze, Filistin'in bir parçasıdır, öyle kalmalı ve öyle muamele görmeli

20:08 - Siyaset

TFF, 2025 Süper Kupa finalinin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını açıkladı

20:03 - Spor