?>

Diyanetten Mevlid-i Nebi Haftası kısa filmleri açıklaması

Diyanet, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan kısa filmler için ödenen ücret konusunda, haberlerde yer alan rakamların sadece kısa filmlerin değil etkinlikler için yapılan hizmet alımının tamamını kapsadığı bildirdi.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Diyanet İşleri Başkanlığından, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan kısa filmler için ödenen ücret konusunda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara yer verildiğine işaret edilerek, söz konusu haberlerde yer alan rakamların sadece kısa filmlerin değil etkinlikler için yapılan hizmet alımının tamamını kapsadığı bildirildi.

Başkanlıktan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan kısa filmlere yönelik tartışmalara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, din hizmetlerinde kuşatıcılığın, sosyal sorunlara İslam'ın temel kaynaklarından beslenen insani ve ahlaki çözümler üretmeyi zorunlu kıldığı belirtildi.

Bu kapsamda 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasının "Peygamberimiz ve Aile" olarak belirlendiği hatırlatılarak, bu temanın ailenin değeri, korunması ve güçlendirilmesi hususunda ortak bilinç oluşturulması ve aileyi ayakta tutan dini, ahlaki ve manevi değerlerin gündeme taşınması amacıyla belirlendiği kaydedildi.

Mevlid-i Nebi Haftası için hazırlanan dört kısa filmde, internet bağımlılığının aile bireyleri üzerindeki olumsuz etkisinin anlatıldığı aktarılarak, teknoloji bağımlılığının çoğu zaman ailede sağlıklı bir iletişime engel olduğuna, kadının ilgi ve emeğini görmezden gelme ya da çocuğun sevgi ve şefkat ihtiyacını fark edememek gibi olumsuz sonuçlar doğurduğuna dikkatin çekildiği bildirildi.

"İyi niyetten yoksun ve maksatlı yayınlar olduğu açık"

Kısa filmlerin bütün olarak değerlendirilmesi durumunda konseptin ailede bütün bireylerin hassasiyete ve nezakete davet edildiğinin görüleceği belirtilerek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diğer yandan bazı gazeteler, internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, Mevlid-i Nebi Haftası kampanya filmleri için ödenen hizmet alım bedeli konusunda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara yer verilmesi üzücüdür. Zira söz konusu haberlerde zikredilen rakamlar, sadece kısa filmlerin değil Mevlid-i Nebi Haftası'na dair konsept üretimi, görsel tasarımlar, afiş, bilboard ve davetiyeler, uzun sinevizyon filmi ve basın lansmanı olmak üzere hizmet alımının tamamı için belirlenen bedeldir. Dolayısıyla Başkanlığımıza yönelik bu iddiaların yeterince araştırma yapma ya da Başkanlığımızdan bilgi alma gibi bir gayret gösterilmeksizin ortaya atılan, iyi niyetten yoksun ve maksatlı yayınlar olduğu açıktır. Başkanlığımıza yönelik yürütülen bu yanlış ve olumsuz bilgilendirmeye itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD'nin Suriye'deki konuşlanma şekli değişiyor

2019-11-09 14:06 - Genel

'Aşı oranlarımızı yüzde 98'e çıkardık'

2019-11-12 16:12 - Sağlık

Süper Lig'de kaleler 11 haftada 10 kez şaştı

2019-11-11 13:24 - Spor

Yeniden Refah Partisi'nde ilk büyük kongre heyecanı

2019-11-08 15:07 - Siyaset

fizy İstanbul Müzik Haftası sona erdi

2019-11-10 15:39 - Ekonomi

Şiddet temelli oyunlar 'dijital uyuşturucu' etkisi yapıyor

2019-11-13 15:52 - Çevre-Hayat

Derbide gülen taraf Fenerbahçe

2019-11-10 19:48 - Spor

Ethem dede 100'üncü yaşına torunlarıyla girdi

2019-11-09 20:42 - Çevre-Hayat

Kerevitaş'tan yılın 9 ayında 1,9 milyar lira ciro

2019-11-07 12:09 - Ekonomi

AB Dönem Başkanı Finlandiya'dan 'Keşmir' açıklaması

2019-11-07 17:17 - Dünya

İlgili Haberler

2. Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybedenler için Ankara'da anma etkinliği düzenlendi

22:43 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İsrail tohumu iddialarına cevap verdi

20:33 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 72'ye çıktı

20:08 - Gündem

Fatih'te 11 binadan oluşan 33 yıllık sitenin yıkımına başlandı

18:52 - Gündem

Sayıştay daire başkanlıkları için seçim yapıldı

18:17 - Gündem

Günün Manşetleri

2. Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybedenler için Ankara'da anma etkinliği düzenlendi

22:43 - Gündem

Türkiye ile ABD arasında Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı

22:32 - Ekonomi

Microsoft, İsrail Savunma Bakanlığının kullandığı bazı hizmetleri devre dışı bıraktı

22:13 - Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İsrail'in hiçbir komşu ülkesi kendini güvende hissedemiyor

22:08 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres'ten UNRWA'ya siyasi ve finansal destek verilmesi çağrısı

21:48 - Dünya