?>

Diyanet namaz vakitlerinde birliği sağlayacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca, namaz vakitleri konusunda Müslümanlar arasındaki ihtilafları ortadan kaldırmak ve birliği temin etmek amacıyla 2020 yılında geniş katılımlı kongre yapılmasının planlandığı bildirildi.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Diyanet İşleri Başkanlığınca, namaz vakitleri konusunda Müslümanlar arasındaki ihtilaflara son vermek ve birliği temin etmek amacıyla 2020 yılında geniş katılımlı bir kongre yapılmasının planlandığı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Avrupa'nın pek çok bölgesinde yılın bazı dönemlerinde namaz vakitlerinin hiç oluşmadığı ya da çok erken veya geç oluşmasından kaynaklı olarak vakitlerin tespitinde sorunların yaşandığına işaret edildi.

Vakit problemini Kur'an ve sünnet ışığında çözmeye çalışan ilim adamlarının pek çok farklı görüş ve uygulama ortaya koyması nedeniyle farklı takvimlerin uygulandığı, bu durumun da Müslümanlar arasında ihtilaf yaşanmasına neden olduğu aktarılan açıklamada, başkanlığın ihtilafları ortadan kaldırmak ve Müslümanların birliğini temin etmek amacıyla 2020 yılında geniş katılımlı bir kongre yapmayı planladığı vurgulandı.

Açıklamada, Din İşleri Yüksek Kurulunca kongre hazırlıklarını yürütmek için alanında uzman din adamları ve astronomlardan oluşan ilmi komisyon kurulduğu kaydedildi.

Komisyonun, kongre çalışmalarına altyapı oluşturması amacıyla 28-30 Eylül tarihlerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş başkanlığında fecir ve şafak gözlemi yaptığı anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sağlıklı bir sonuca ulaşılabilmesi amacıyla ışık kirliliğinin nispeten az ve ufkun açık olduğu Bolu ili Gerede ilçesinin yüksek mevkileri gözlem yeri olarak tercih edildi. Yapılan gözlemler sonucunda, başkanlığımız tarafından belirlenen imsak ve yatsı vakitlerinin doğruluğu bir kez daha gözlem ekibi tarafından teyit edilmiş oldu. Diğer taraftan gözlem heyeti, safer ayının ilk hilalini de gözleme imkanı buldu. Bölgede, ayın güneşten 49 dakika sonra batacağı ve güneş battığı anda hilalin 8 derece 12 dakika ufkun üstünde bulunacağı hesapla tespit edilmişti. Astronomik hesaplara uygun olarak hilal, Türkiye’nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyadan görüldü."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'de 5 bin yıllık antik kent bulundu

2019-10-07 22:57 - Dünya

İşitme engelli milli tenisçiler dünya şampiyonasında iddialı

2019-10-10 16:07 - Spor

'Balık stokları tükeniyor' uyarısı

2019-10-06 15:47 - Çevre-Hayat

Karadenizli kadınlar kışa hazır

2019-10-08 16:47 - Çevre-Hayat

Almanya'da aşırı sağcılara operasyon

2019-10-09 15:32 - Dünya

'Sağlık kadromuz askerlerimizin yanı başında görev yapacak'

2019-10-09 23:02 - Gündem

Hatay'ın damak çatlatan lezzeti: Çalpak pekmezi

2019-10-06 16:02 - Çevre-Hayat

AB İsviçre'yi 'vergi cenneti'nden çıkardı

2019-10-10 15:01 - Ekonomi

'İslamofobiye karşı güçlü bir medya merkezi kuracağız'

2019-10-04 15:42 - Medya

YPG/PKK'lı teröristler Tel Abyad'da okullarda da yuvalanıyor

2019-10-09 19:36 - Genel

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Ahır Dağı zirvesine işlenen Türk bayrağı, Göktürk-1 uydusunun kamerasına yansıdı

13:13 - Gündem

İzmir'de 117 kişinin öldüği depremin üzerinden 5 yıl geçti

12:47 - Gündem

Bir haftada 115 bin 135 kişi ehliyetini yeniledi

12:07 - Gündem

Cumhuriyet’in 102. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor

11:42 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ateşkesi ihlal ettiğini bildirdi

23:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş Ahır Dağı zirvesine işlenen Türk bayrağı, Göktürk-1 uydusunun kamerasına yansıdı

13:13 - Gündem

İzmir'de 117 kişinin öldüği depremin üzerinden 5 yıl geçti

12:47 - Gündem

Bir haftada 115 bin 135 kişi ehliyetini yeniledi

12:07 - Gündem

Cumhuriyet altını 100 yaşında

12:02 - Ekonomi

Deflasyon ve hane halkı tüketimindeki yetersizlik Çin ekonomisine pranga olmaya devam ediyor

11:57 - Ekonomi