?>

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 15 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı alınacak.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvuruda bulunacakların en az lisans düzeyinde 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmaları, 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Şartları taşıyan adaylar, 7-20 Ocak tarihlerinde "dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi" adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edecek.

Başvuru yapanlar arasından KPSS puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 20 katına kadar aday sınava girmeye hak kazanacak. Söz konusu adayların 23-27 Ocak tarihlerinde 80 lira sınav başvuru ücreti ödemesi gerekecek.

Ödeme işlemi sınav başvuru formunun doldurulduğu internet adresi üzerinden sadece kredi kartı, banka veya bankomat kartı ile gerçekleştirilecek.

Sınav başvuru ücretini yatırmayan adaylar, sınava giremeyecek. Başvuru şartlarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan adaylara ücret iadesi yapılmayacak.

Yazılı sınav 22 Ocak'ta Ankara'da yapılacak

Yazılı sınav test usulünde 22 Ocak tarihinde Ankara'da yapılacak. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan almak şartıyla en yüksek puana sahip olan adaydan başlamak suretiyle, atama yapılacak kadro sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacak.

Sözlü sınav tarihi yazılı sınav sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Sınavın nihai puanı, yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak. Başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de yedek olarak sıralanacak.

Atamalar, başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre, ilan edilen kadro sayısınca yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Irak'ta Süleymani ve Mühendis için 3 günlük yas

2020-01-05 00:47 - Dünya

Judy vizyona giriyor

2020-01-02 12:57 - Kültür Sanat

İdlib'de su ve çamur altında kalan kampta çaresiz bekleyiş sürüyor

2020-01-01 15:07 - Dünya

Antalyaspor Tomas ile yollar ayrıldı

2019-12-31 17:57 - Spor

Sarıkamış Şehitleri anısına zirve tırmanışı

2020-01-06 03:00 - Çevre-Hayat

Godiva'dan Ülker Bisküvi'ye 138 milyon dolarlık temettü ödemesi

2019-12-30 21:25 - Ekonomi

Büyük ikramiye dörde bölündü

2019-12-31 23:55 - Ekonomi

2019 yılı enflasyon oranı belli oldu

2020-01-03 13:39 - Ekonomi

Eski sigara paketleri 'tarihe karışıyor'

2020-01-04 14:42 - Gündem

Alerjen gıdalar menüde belirtilecek

2019-12-31 14:57 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir'de seyir halindeki belediye otobüsü yandı

23:48 - Gündem

Hakkari'de Zap Suyu'na düşen pikapta yaralanan 4 kişiden 2'si hayatını kaybetti

19:28 - Gündem

Türkiye'nin COP31'e ev sahipliği yapma iddiası devam ediyor

18:03 - Gündem

Beyoğlu'nda metro inşaatında yaşanan kazaya ilişkin 2 şüpheliye tutuklama talebi

17:42 - Gündem

Fatih'te anne ve 2 çocuğunun ölümüne ilişkin yakalanan şüpheliler yarın adliyeye sevk edilecek

17:07 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de seyir halindeki belediye otobüsü yandı

23:48 - Gündem

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maden sahasında meydana gelen göçükte 70 kişi hayatını kaybett

22:02 - Dünya

Bakan Yumaklı, DSİ'ye 1389 personel alınacağını açıkladı

21:42 - Ekonomi

Belçika'da binlerce kişi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi

21:07 - Dünya

Gazze'de yağan yağmurlarla birlikte su seviyesi yükselen gölet tehlike saçıyor

21:02 - Dünya