?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hollanda'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıy

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hollanda'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya ilişkin, "Yoplumsal huzurun ve barışın temeline zarar veriyorsunuz, adeta dinamit koyuyorsunuz." ifadesini kullandı.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erbaş, İsviçre Türk Diyanet Vakfı'nda (İTDV) gençlerle bir araya geldi.

Erbaş, göreve geldiğinden bu yana her fırsatta gençlerle buluşmaya gayret ettiğini belirterek, "Köklerimizi, geldiğimiz yeri unutmayacağız, medeniyetimizi diri tutacağız, bir de içinde yaşadığımız toplumu iyi tanıyacağız. Bu, bizim medeniyetimizin en önemli unsurlarından birisidir." dedi.

Son günlerde Avrupa'nın bazı ülkelerinde gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara değinen Erbaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan İslamofobik bazı saldırılar var. O saldırıları yapan insanları her zaman lanetliyoruz, kınıyoruz. İsveç'te, Danimarka'da, Hollanda'da olmuştu. Bugün bir kez daha olmuş. Bu vesileyle bugün Hollanda'da gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Buradan o gafillere ve Kur'an'ı bilmeyenlere, tanımayanlara sesleniyorum; yanlış yapıyorsunuz, insan haklarına ve kutsallara saldırarak toplumsal huzurun ve barışın temeline zarar veriyorsunuz, adeta dinamit koyuyorsunuz. Gelin, Kur'an'ı ve İslam'ı anlamaya, tanımaya çalışın.

Kur'an ve İslam tüm insanlığın reçetesidir, tüm insanlığın barış ve huzurunun kaynağıdır. Tanımaya çalışırsanız bunu fark edeceksiniz ve siz de mutlu olacaksınız. Kur'an'ın hedefi, iyiliği yaygınlaştırmak, kötülüğü ortadan kaldırmaktır. Gelin, yeryüzünde iyilik egemen olsun diye hep birlikte çalışalım, kötülüklere ve kötülere fırsat vermeyelim. Müslüman olsun, gayrimüslim olsun herkesin kutsallara değer vermesi, saygı göstermesi gerekiyor. Bizim inancımız bunu emrediyor ve hangi dinin, inancın kitabı, mabedi, din adamları olursa olsun hepsine bizim saygı göstermemiz gerekiyor. Eğer bir Müslüman, Yahudilerin Tevrat'ına, Hristiyanların İncil'ine saldırırsa o Müslümana önce ben engel olurum."

"Kitabımıza sahip çıkalım"

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in polislerin koruması altında yaktırılmasının 21'inci asırdaki bir topluma ve devlete yakışmayacağını vurgulayarak, "Medeni bir topluma asla yakışmaz. O yüzden biz doğrusunu yapalım, karşılık vermeyelim ama kitabımıza sahip çıkalım. Biz Kur'an-ı Kerim'in ve diğer kitapların saygıya değer olduğuna inanmış insanlarız, bizim kitabımız bunu emrediyor. Onun için dinimizle, kitabımızla ne kadar iftihar etsek azdır." ifadesini kullandı.

Konuşmasının sonunda gençlere çalışmalarında başarılar dileyen Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası'nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazır bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Askerine kask arayan, Türk şirketin kapısını çalıyor

2023-09-17 17:12 - Teknoloji

Edirneli gazi Kıbrıs'taki anılarını "en değerli köşesi"nde saklıyor

2023-09-19 11:42 - Çevre-Hayat

Ahırkapı açıklarında iki gemi çarpıştı

2023-09-17 12:48 - Gündem

ABD destekli terör örgütü PKK/YPG çocukların peşini bırakmıyor

2023-09-19 16:18 - Dünya

TOKİ'nin indirim kampanyası başladı

2023-09-21 17:18 - Ekonomi

Fransa'da 7 okul terör tehdidi nedeniyle tahliye edildi

2023-09-19 17:23 - Dünya

AB, glifosat kullanımını uzatmaya hazırlanıyor

2023-09-20 17:18 - Çevre-Hayat

İklim değişikliği Ürdün'de hurma üretimini tehdit ediyor

2023-09-19 14:58 - Dünya

THY üçüncü kez "World Class" ödülünü kazandı

2023-09-21 12:28 - Ekonomi

Türkiye, Derne'de sağlık hizmetleri için de atakta

2023-09-21 12:32 - Sağlık

İlgili Haberler

Kocaeli Valisi Aktaş: Çöken apartman ve tahliye edilen binalardaki çalışmalar tamamlanma noktasına geldi

21:37 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Hamas Müzakere Heyeti Başkanı Hayye ve beraberindeki heyetle görüştü

21:18 - Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından hakem Zorbay Küçük hakkındaki iddialara ilişkin açıklama

20:28 - Gündem

Ankara'daki sivil toplum kuruluşları "Gazze'ye insani yardım" çağrısında bulundu

20:08 - Gündem

Sındırgı "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi

18:53 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'deki kargo uçağı kazasında can kaybı 11'e yükseldi

01:22 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları sona erdi

01:17 - Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'ı 3-0 yendi

01:02 - Spor

Siyasilerden, CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklamalar

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Brezilya'da

00:22 - Siyaset