?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Tunceli'de hafızlık icazet merasimine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ülkemizde 2 bin yatılı Kur’an kursu bulunuyor ve gündüz kurslarıyla birlikte ilim ve irfan merkezlerimizin sayısı 40 bine çıktı." dedi.

Eğitim - 3 yıl önce

Tunceli

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki tarihi Çelebiağa Camisi'nde düzenlenen hafızlık icazet merasiminde dini eğitimlerin önemine değinerek, "Ülkemizde 2 bin yatılı Kur’an kursu bulunuyor ve gündüz kurslarıyla birlikte ilim ve irfan merkezlerimizin sayısı 40 bine çıktı." dedi.

Munzur Üniversitesi yerleşkesinde yapılan cami ve ibadet hanelerin toplu açılışına katılmak üzere kente gelen Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç ile ilde ilk kez yapılan hafızlık merasimine katıldı.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, ülkemizde hafızlık eğitimi alanların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye'de hafızlık eğitiminin önemli bir noktaya geldiğini, eğitimlerde alınan derslerin ise hayata yansıtılması gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Hafızlarımızın sayısı gittikçe artıyor. Her yıl 10 binin üzerinde icazetnameye sahip olan hafızımıza, hafızlık belgesi alan yeni hafızlarımızı ilave ediyoruz. Ülkemizde bu sayı 200 bine yaklaştı. Sadece ezberlemek değil. Kur'anı okumak, anlamaya çalışmak ve ona göre hayatımızı tanzim etmek nihai hedeftir." dedi.

Konuşmaların ardından hafızlık eğitimini tamamlayanlara Erbaş, Şahin ve Özkan tarafından belgeleri verildi.

Hafızlık icazet merasiminin ardından Erbaş, Pertek ilçesinde yapılacak ilçe müftülük binası ile yatılı Kur'an kursu temel atma törenine katıldı.

Erbaş, törende yaptığı konuşmada, Kur'an kurslarında verilen eğitimlerin faydalarından bahsetti.

Yatılı ve gündüz Kur’an kursu sayısının artmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Erbaş, şöyle konuştu:

"Ülkemizde 2 bin yatılı Kur’an kursu bulunuyor ve gündüz kurslarıyla birlikte ilim ve irfan merkezlerimizin sayısı 40 bine çıktı. Her kursumuzda Rabbimizi, Peygamberimizi, Kur’an-ı Kerim’i, her zaman milletimize milletimizi yücelten değerleri öğretiyoruz. Kur’anı değerleri öğretiyoruz. Peygamber Efendimizin insanlığa kazandırdığı en çok ahlaki ilkeleri öğretmeye gayret ediyoruz. Çünkü İslam evrensel bir dindir. İslam’ın ilkeleri herkes için önemlidir. Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı ve kişisel becerileri öğretiyoruz. Anne-babaya saygılı büyüklere saygılı, vatan, millet, ezan, bayrak sevgisi küçük yaşlarda öğrenilir ve bunu çocuklarımıza öğretiyoruz."

Erbaş, Pertek ilçesinde temeli atılan müftülük binası ile yatılı Kur’an kursunun da bu nedenle büyük önem taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından Erbaş ve beraberindekiler törenle temel attı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AB Komisyonu Başkanı: Ukrayna'yı yeniden inşa edeceğiz

2022-06-09 20:02 - Dünya

Türkiye-Avusturya ilişkilerinde yeni dönem

2022-06-06 11:34 - Dünya

İtalya'da özel helikopter kayboldu

2022-06-09 23:44 - Dünya

TUSAŞ'ın "Yıldırım Test Tesisi"nin 2023'te faaliyete geçmesi bekleniyor

2022-06-08 11:20 - Teknoloji

Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov ile görüştü

2022-06-08 18:44 - Gündem

Türkiye'nin 500 büyük şirketinden 93'ü gıda sektöründen

2022-06-07 12:40 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan ihlalden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır

2022-06-07 16:40 - Siyaset

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods, ABD Açık'a katılmayacak

2022-06-07 21:06 - Spor

Kuveyt'te 5 büyüklüğünde deprem

2022-06-04 12:42 - Dünya

Kovid-19 geçiren yaşlılarda, uzun dönemde sağlık sorunları riskinin arttığı belirlendi

2022-06-10 14:44 - Sağlık

İlgili Haberler

KPSS Alan Bilgisi sınavları sabah oturumu yapıldı

13:07 - Eğitim

Türk Kızılay, deprem bölgesinde 7 bini aşkın öğrenciye kırtasiye seti dağıttı

12:57 - Eğitim

2025 Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı

15:17 - Eğitim

Türkiye genelindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci dersbaşı yaptı

10:25 - Eğitim

Yeni eğitim öğretim yılında 184 milyon kitap öğrencilere ücretsiz ulaştırılacak

15:05 - Eğitim

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu'nun Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan sözleri yok hükmündedi

21:32 - Siyaset

Bakan Fidan, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürünü kabul etti

21:23 - Gündem

Türkiye ve Panama diplomatik ilişkilerinin 75. yıl dönümü kutlandı

21:18 - Siyaset

Türk Kızılay, Ürdün üzerinden Gazze’ye yardım eli uzatıyor

21:12 - Dünya

Papua Yeni Gine açıklarında 6 büyüklüğünde deprem

20:58 - Dünya