?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan cemevine ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Alevi toplumu kardeşlerimiz, biz hiç onları kendimizden ayırmıyoruz, öyle bir ayrıma yol açmak isteyenlere de hep birlikte fırsat vermemeye çalışıyoruz." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

TUNCELİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyaret etti. Erbaş'ı vatandaşlar ile Alevi dedeleri karşıladı.

Dernek başkanı ve Tunceli Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt ile görüşen Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Kur'an'ı, peygamberi bir olan bir millet olduklarını söyledi.

Hazreti Peygamber'in nesli olan bütün ehli beyti tarih boyunca bağırlarına basan bir millet olduklarını vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti:

"Elhamdülillah birlik ve beraberlik içerisinde millet olarak bugüne kadar geldik. Bundan sonra da inşallah kıyamete kadar hep birlikte aynı değerlerimizi birlikte yaşayarak devam edeceğiz. Neslimize de bu değerlerimizi aktara aktara gideceğiz inşallah. Alevi toplumu kardeşlerimiz, biz hiç onları kendimizden ayırmıyoruz, öyle bir ayrıma yol açmak isteyenlere de hep birlikte fırsat vermemeye çalışıyoruz. Ben salı günü doğmuşum, adımı Salih vermek istemişler. Annem, 'Hazreti Ali'ye benzesin' diye adımı Ali vermiş. Bizim milletimizin her ailesinde efendimizin neslinden bir isim mutlaka vardır. Dolayısıyla aynı düşünceye, inanca sahibiz. Kıblemiz, kitabımız, peygamberimiz bir, ehli beyt sevgisi noktasında hiçbir farkımız yok. Dolayısıyla bu birlik ve beraberlik daha güçlenerek devam edecek."

İçinde bulundukları cemevinin bir erkan makamı olduğunu belirten Erbaş, cemevinde Allah'ın, Peygamber'in ve ehli beytin isimlerinin anıldığını dile getirdi.

Erbaş, Alevilerin cemevlerine yasal statü verilmesi talebine ilişkin, "Sizin talepleriniz, bizim de taleplerimiz sayılır. Devlet büyüklerimiz zaman içerisinde bunları karşılama noktasında gayret içerisinde olacaklardır. Cumhurbaşkanımızın selamını hepinize iletiyorum. Gelirken burayı ziyaret edeceğimi söyledim, çok mutlu oldu ve hepinize selam söyledi." ifadelerini kullandı.

Manevi değerlerini kıyamete kadar gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini vurgulayan Erbaş, "Biz hep birlikte el ele fitneye, fesada fırsat vermeden birliğimizi, beraberliğimizi devam ettireceğiz. Daha huzurlu, mutlu ve barış içerisinde bir toplum olacağız. İslam barış demek, Müslüman ise barış insanı. Barışın birliğin, beraberliğin devamı için hep birlikte elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Yurt ise Tunceli'ye ilk kez bir Diyanet İşleri Başkanının geldiğine işaret ederek, ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Erbaş'a teşekkür eden Yurt, şunları kaydetti:

"Nüfusunun yüzde 90'ından fazlası Alevi olan bir kentin cemevini ziyaretiniz ayrıca bizi onurlandırmıştır, şereflendirmiştir. Mehmet Görmez hocamızı birçok kez davet ettik, fırsat bulamadı, size nasip oldu. İslam birliği, beraberliği ve İslami kardeşlik açısından çok önemli bir adım olarak görüyoruz. İnşallah gelişinizle hayırlara vesile olaylar silsilesi de gelişir. En büyük beklentimiz, cemevlerine yasal statü meselesi. Bu anlamda size büyük görev düşüyor. Bunun olacağını düşünüyorum ama temennimiz kısa zamanda çözülmesi."

Konuşmaların ardından Erbaş'ın Kur'an-ı Kerim hediye ettiği Yurt da Erbaş'a, Hazreti Ali'nin timsali fotoğrafının işlemeli olduğu el dokuması halı takdim etti.

Ziyarete Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve İl Müftüsü Aşır Durgun katıldı.Muhabir: Yunus Okur, Haydar Toprakçı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Düşen Özel Türk jetinin kaza ön raporu yayınlandı

2018-10-17 19:47 - Gündem

Çocukluk arkadaşını sokak ortasında silahla öldürdü

2018-10-14 03:32 - Asayiş

'Endonezya'da ulema FETÖ'ye karşı mücadele veriyor'

2018-10-19 16:02 - Dünya

Hamile eşi ile gezerken surlardan düştü

2018-10-16 23:02 - Asayiş

Fenerbahçe galibiyetle başladı...

2018-10-16 04:32 - Spor

Trump'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması

2018-10-17 22:32 - Dünya

'Dünya'da siyaset yeniden kurgulanıyor'

2018-10-16 19:57 - Siyaset

Lübnan'dan Türkiye'ye teşekkür

2018-10-18 01:57 - Dünya

'Kronik stres kansere yatkınlığı artırıyor'

2018-10-14 20:02 - Sağlık

Bakan Pakdemirli'den 'et alım fiyatı' açıklaması

2018-10-13 14:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Edirne'deki Çakmak Barajı'nda su tutulmaya başlanacak

16:23 - Gündem

"İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansı cuma günü İstanbul'da başlayacak

16:08 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:03 - Gündem

KVKK'dan alacaklı vekillerine 'kişisel verilerin korunması" uyarısı

15:58 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Penta Park Sitesi'ne ilişkin 13 belediye personeli hakkında dava aç

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

16:33 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu, Romanya Başbakanı Bolojan ve mevkidaşı Şerban ile görüştü

16:28 - Ekonomi

Edirne'deki Çakmak Barajı'nda su tutulmaya başlanacak

16:23 - Gündem

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

16:17 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'un istifa etmesi gerektiğini söyledi

16:12 - Dünya