?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İnsanlık düşmanına müsaade eden Danimarka yöneticilerini kınıyorum

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Allah'ın laneti onun üzerine olsun ve aynı zamanda bu meczuba, bu insanlık düşmanına müsaade eden Danimarka devletinin yöneticilerini de kınıyorum, lanetliyorum." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Tokat

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasına ilişkin, "Allah'ın laneti onun üzerine olsun ve aynı zamanda bu meczuba, bu insanlık düşmanına müsaade eden Danimarka devletinin yöneticilerini de kınıyorum, lanetliyorum." dedi.

Erbaş, Tokat'ın Karşıyaka Merkez Cami Konferans Salonu'nda gençlerle yaptığı toplantıda, Paludan'ın Danimarka'da bir caminin karşısında polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi.

Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı kınayan Erbaş, şöyle konuştu:

"Geçen hafta bir meczubun, bir ırkçı, sadece Kur'an düşmanı değil, aynı zamanda insanlık düşmanı bir Danimarkalının, bugün de biraz önce Danimarka'da yine yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapmış olduğu saldırıyı kınayarak başlamak istiyorum. Allah'ın laneti onun üzerine olsun ve aynı zamanda bu meczuba, bu insanlık düşmanına müsaade eden Danimarka devletinin yöneticilerini de buradan kınıyorum, lanetliyorum. Çünkü biz biliyoruz ki insan haklarına aykırı hareket ediyorlar."

İnsanların manevi değerlerine saldırmanın özgürlük olmadığını vurgulayan Erbaş, "Özgürlük insan haklarını korumaktır. 2 milyara yakın mensubu bulunan bir hak dinin, İslam dininin, 2 milyar insanın canından aziz bildiği Kur'an-ı Kerim'ine saldırmak insan haklarını katletmektir. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Kur'an-ı Kerim, 1400 yıldır böyle saldırılara yüzlerce kez uğradı ama her zaman Kur'an'a olan sevgi, Kur'an'a olan hürmet, saygı büyüyerek, artarak devam etti." ifadelerini kullandı.

"Bir meczubun saldırısı yüzünden zannetmesinler ki Müslümanlar ya da insanlar Kur'an'a olan bağlığını azaltacak." diyen Erbaş, şöyle devam etti:

"Tam tersi daha da artarak devam edecek inşallah. Çünkü biz biliyoruz ki Cenabı Hak, Kur'an-ı Kerim'i bütün insanların karanlıklardan aydınlığa çıkarılması için gönderildiğini bizlere öğretiyor Kur'an-ı Kerim'de. 'Ey Habibim Kur'an'ı sana insanları karanlıktan aydınlığa çıkarasın diye gönderdik.' buyuruyor Rabbimiz. Biz de kıyamete kadar gelecek Müslümanlar olarak bütün insanları Kur'an'a davete devam edeceğiz. Ve diyoruz ki, ey insanlar Kur'an'a gelin, ey insanlar Kur'an'ı tanıyın, Kur'an'ı anlamaya çalışın, Kur'an'ı tanırsanız, Kur'an'ı anlarsanız sizin kurtuluşunuza da katkı sağlayacaktır, bu tanıma mücadeleniz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

20 Ocak Bakü katliamı ve şehitleri Moskova'da anıldı -Fuad Safarov bildiriyor-

2023-01-20 22:41 - Özel Haber

İğne ipliği 67 yıldır elinden düşürmüyor

2023-01-22 14:33 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

2023-01-24 15:54 - Gündem

Diyarbakır'da geciken yağışlar göl ve göletlerde kuraklık riskine neden oldu

2023-01-27 13:59 - Çevre-Hayat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İZBAN için 2,8 milyar dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı

2023-01-27 13:55 - Ekonomi

Aşırı sağcı İsrailli Bakan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdüreceğini söyledi

2023-01-25 12:35 - Dünya

Türk bilim insanı Prof. Dr. Özsoy, iklim değişikliğinin Antarktika'daki etkilerini anlattı

2023-01-26 11:48 - Gündem

İsviçre'deki Türk toplumu, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını İsveç Büyükelçiliği önünde p

2023-01-26 19:34 - Dünya

Elektrik kesintilerinin zirve yaptığı Şam'da muma rağbet arttı

2023-01-24 12:39 - Dünya

ABD ekonomisi, 2022'nin 4'üncü çeyreğinde yüzde 2,9 büyüdü

2023-01-26 17:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bingöl'de sağanak ve dolu etkili oldu

21:12 - Gündem

Sinop'ta doğada bulunan 2 ayı yavrusunu veteriner hekimler besledi

19:47 - Gündem

Türkiye, Libya'daki askeri gerginliğin yakından takip edildiğini bildirdi

18:57 - Gündem

DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı

18:18 - Gündem

Muş'ta evlatlarına kavuşmak için eylem yapan aileler "Terörsüz Türkiye" sürecinden me

17:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Zelenskiy: Ukrayna her türlü müzakere formatına hazır

21:38 - Dünya

Bingöl'de sağanak ve dolu etkili oldu

21:12 - Gündem

İlaç şirketi Sanofi, 2030'a kadar ABD'de en az 20 milyar dolarlık yatırım yapacak

20:57 - Ekonomi

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğinden Türk vatandaşlarına Libya'ya seyahat uyarısı

20:07 - Dünya

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Putin'den müzakerelere katılmasını isteyecek

19:57 - Dünya