Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da 15 Temmuz konulu hutbe irat etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bizler, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de bir kez daha omuz omuza verdik. Minarelerden yankılanan selalar eşliğinde birlik, beraberlik ruhuyla hep birlikte meydanlara akın ettik" dedi

İslam-Hayat - Safer 1448 - 2 yıl önce

Ankara
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde "15 Temmuz: Milletimizin Destansı Zaferi" konulu hutbe irat etti, cuma namazı kıldırdı.
Allah'ın yardımı, devletin dirayeti, milletin cesaretiyle küresel şer odaklarına ve onların taşeronluğunu yapan FETÖ'ye karşı elde edilen 15 Temmuz zaferinin 8. yıl dönümü olduğunu anımsatan Erbaş, "Bizler, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir kez daha omuz omuza verdik. Minarelerden yankılanan selalar eşliğinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hep birlikte meydanlara akın ettik." ifadelerini kullandı.

Erbaş, 15 Temmuz'da vatan ve millet üzerinde oynanmak istenen kirli oyunların hep birlikte boşa çıkarıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"15 Temmuz, aziz milletimizin hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneğidir. 15 Temmuz, azmin ve cesaretin zillete ve korkaklığa galebe çaldığı şanlı bir direniştir.
15 Temmuz ihanetini gerçekleştiren FETÖ, inancımızı, ibadetlerimizi, milli ve manevi değerlerimizi istismar etmiş, istiklalimizi ve istikbalimizi hedef almıştır. Suret-i haktan görünerek vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, devletimizin bekasına, milletimizin canına kastetmiştir."

"Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyelim"

FETÖ'nün İslam'ın en temel kavramlarını kendi çıkarları için kullandığını belirten Erbaş, "FETÖ, gençlerimizi ailelerinden koparmak, kalplerinden vatan sevgisini, millet olma şuurunu, ümmet olma bilincini söküp atmak için her türlü hile ve tuzağa başvurmuştur." dedi.
Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'e yönelik gerçekleşen Kerbela olayını hatırlatan Erbaş, şöyle devam etti:
"Cennet vatanımızda gözü olanlar, aramıza nifak tohumu ekerek muhabbetimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler, dün olduğu gibi bugün de hain emellerinden vazgeçmiş değildir. Bunlar dahili ve harici olarak her zaman mevcuttur.
O halde, bu hain tuzaklara bir daha düşmemek için sahih dini bilgiyi, ehil ve güvenilir kişilerden öğrenmeye gayret gösterelim. Göz nuru çocuklarımızı ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi Kur'an ve sünnet ışığında sağlıklı, dengeli ve şeffaf bir din eğitimiyle buluşturalım.
Çocuklarımızı öyle yetiştirelim ki fitne ve fesadı körüklemek isteyenlere, ümmet coğrafyamızda yeni Kerbelalar yaşanmasını arzulayanlara karşı uyanık olalım. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyelim."

Başta Hazreti Hüseyin ve ehlibeyti Mustafa olmak üzere, Bedir'den Malazgirt'e, Çanakkale'den Milli Mücadele'ye, 15 Temmuz'dan bugüne din, vatan ve mukaddesat uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere ise sağlık, sıhhat ve afiyet temennisinde bulunan Erbaş, Filistin ve Gazze için dua etti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

AB, Air France ve KLM'ye sağlanan yardımları onayladı

2024-07-10 15:33 - Ekonomi

Van Gölü'nde balık göçü tamamlandı, av yasağı kalkıyor

2024-07-12 14:22 - Çevre-Hayat

Kalp hastası genç kadını sağlığına kavuşturan literatürlük müdahale ödül getirdi

2024-07-12 12:47 - Sağlık

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da 15 Temmuz konulu hutbe irat etti

2024-07-12 15:02 - İslam-Hayat - Safer 1448

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

2024-07-06 22:33 - Dünya

Bakan Şimşek: Ekonomi programının yükünü toplumun dar gelirli kesimine yüklemeyeceğiz

2024-07-11 17:28 - Ekonomi

Güney Afrika açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem

2024-07-10 17:33 - Dünya

Son bir haftada 28 terörist etkisiz hale getirildi

2024-07-11 13:17 - Asayiş

Af Örgütüne göre Avrupa'da protesto hakkı risk altında

2024-07-10 15:47 - Dünya

İngiltere ekimden bu yana İsrail'e silah satan firmalara 108 ihracat lisansı verdi

2024-07-12 11:27 - Dünya

İlgili Haberler

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Safer 1448

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, doğumunun 101'inci yılında anılıyor

11:43 - İslam-Hayat - Safer 1448

Fatih'te Osmanlı hazireleri aslına uygun şekilde ihya ediliyor

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

IGMG'nin "Stajyer İmamlık Programı" ile üniversite öğrencileri Avrupa'daki camilerde görevlendirildi

14:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

Güvenlik kulübesinde izlediği belgeselden etkilenip hattat oldu

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

Günün Manşetleri

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya