?>

'Diyanet İslam topluluklarının rehberi oldu'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kurumunun gerçekleştirdiği uluslararası şuralar, toplantılar ve çalışmalarla Müslüman azınlıkların, soydaşların, İslam topluluklarının rehberi olduğunu söyledi.

Gündem - 8 yıl önce

ANTALYA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sinan-ı Ümmi Konferans Salonu'nda Antalya Müftülüğü ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesince düzenlenen 4. Diyanet İşleri Reisi Eyüp Sabri Hayırlıoğlu Sempozyumu'nda konuştu.

Prof. Dr. Ali Erbaş, Hayırlıoğlu'nu anmak, anlamak, onun din hizmetlerine, ilim hayatına katkılarını anlamak için gerçekleştirilen sempozyumun önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de şu ana kadar görev yapan Diyanet İşleri başkanlarını anımsatan Erbaş, kurumlarının tarihinin bilinmeden son asrın tam olarak anlaşılamayacağını dile getirdi.

Kurumun görevinin, 3 Mart 1924 tarihli ve 429 sayılı kanunda "İslam dininin itikat ve ibadet alanıyla ilgili işleri yürütmek ve dini kurumları idare etmek" şeklinde ifade edildiğini anlatan Erbaş, kurumlarında bugüne kadar 17 başkanın görev yaptığını ifade etti.

"Başkanlığımız devletin bekasını sürekli önemsemiştir"

Eyüp Sabri Hayırlıoğlu'nun bir hukuk adamı olması, din eğitimi alması ve köklü bir aileden gelmesinin; bu dönemde özellikle din-siyaset ilişkisi, laiklik, ezanın aslı gibi okunması, din eğitimi kurumları gibi toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren birçok soruna çözüm üretmesini kolaylaştırdığını belirten Erbaş, köklü geçmişe ve geleneğe sahip kurumun büyük hizmetler yaptığını bildirdi.

Erbaş, kurumun, İslam'ın hakikatlerini ve ilkelerini her şeyin üstünde tuttuğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız, devletin bekasını sürekli önemsemiştir. Milletin, devletiyle irtibatını kuvvetlendiren bir kurum olmuştur. Köklü mazisine, medeniyet birikimine dayalı ufkuyla dini konularda devlete rehberlik ederek onu hatalı ve zararlı yaklaşımlardan her zaman korumaya çalışmıştır. Bugün geldiğimiz noktada Diyanet İşleri Başkanlığımız yetkileri ve imkanlarıyla dünyanın her yerinde, şu an itibarıyla 104 noktada hizmet eden küresel bir teşkilat olmuştur. Sadece kurban yardımı dağıtımı vesileyle 60 ülkede, 250 bin hisse kurban dağıtıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız, gerçekleştirdiği uluslararası şuralar, toplantılar ve çalışmalarla Müslüman azınlıkların, soydaşlarımızın İslam topluluklarının rehberi olmuştur. Yaptığı sosyal ve insani yardımlarla mazlumların umudu insanlığın vicdanı haline gelmiştir. Milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, inancımızı diri tutan çalışmaları, doğru bilgi ve kuşatıcı bir yaklaşımla yaptığı rehberlikle milletimizin ortak zemini ve değeri olmuştur."

Vali Münir Karaloğlu da önemli kuruluşlardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan 18 başkandan 4'ünün Antalyalı olduğunu söyledi.

Erbaş, sempozyumun ardından Akdeniz Üniversitesi Camisi'nde incelemede bulundu, Muratpaşa Camisi'nde hutbe okudu ve cuma namazını kıldırdı.

Muhabir: Ayşe Yıldız

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tarık Mengüç’ten yeni single

2017-12-11 00:32 - Magazin

Nefes kesen güzellik havadan görüntülendi

2017-12-13 19:12 - Çevre-Hayat

'Trump'ın Kudüs kararı büyük bir hatadır'

2017-12-12 01:02 - Dünya

Kudüs direnişinin sembolü Cuneydi'nin amcası konuştu

2017-12-11 13:32 - Dünya

Saakaşvili yeniden gözaltında

2017-12-09 04:02 - Dünya

İran'da şiddetli deprem

2017-12-12 15:57 - Genel

İrfan Saraloğlu: 'Türk futbolu hakemler yüzünden gelişmiyor'

2017-12-10 04:32 - Spor

PYD/PKK DEAŞ'a 'seyahat belgesi' sattı

2017-12-11 20:25 - Genel

Tarkan’dan Alman basınına tepki!

2017-12-09 17:32 - Magazin

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi başladı

2017-12-13 15:57 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulunda İsrail'in İran'a saldırılarını kınayan tezkere kabul edildi

21:28 - Gündem

TBMM: İsrail'in bölgesel barışı tehdit eden tüm eylemlerini kınıyoruz

21:23 - Gündem

TBMM Başkanlığı tezkeresi: İsrail'in bölgesel barışı tehdit eden tüm eylemlerini kınıyoruz

21:17 - Gündem

İstanbul'da "Büyük Güç Rekabeti ve Orta Doğu" forumu yapıldı

19:48 - Gündem

Rize'de yamaçtan kopan kaya parçasının otomobilin önüne düşme anı güvenlik kamerasında

19:03 - Gündem

Günün Manşetleri

TBMM Genel Kurulunda İsrail'in İran'a saldırılarını kınayan tezkere kabul edildi

21:28 - Gündem

TBMM: İsrail'in bölgesel barışı tehdit eden tüm eylemlerini kınıyoruz

21:23 - Gündem

TBMM Başkanlığı tezkeresi: İsrail'in bölgesel barışı tehdit eden tüm eylemlerini kınıyoruz

21:17 - Gündem

Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan eski Başbakan Fillon'a, 5 yıl siyasetten men cezası

20:47 - Dünya

TBB "Yeni Girişimcilik Perspektifiyle Finansal Okuryazarlık" eğitimi hazırladı

20:17 - Ekonomi