?>

Dışişleri Bakanlığından Laçın Yolu'ndaki durum hakkında açıklama

Bakanlıktan Laçin Yolu'ndaki duruma ilişkin yapılan açıklamada, "Ermenistan’dan beklentinin 'Ağdam-Hankendi' ve alternatif yolların kullanılmasına ve Azerbaycan'ın Ermeni nüfusu yeniden entegre etme çabalarına destek vermesi" olduğu belirtildi.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Laçın Yolu konusunda uzun zamandır devam eden tartışmaları yakından takip ettiği ve Azerbaycan'ın konuyla ilgili meşru endişelerini anladığını belirterek, "Ermenistan’dan beklentilerinin provokatif adımlardan kaçınarak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanıması, Karabağ’da bulunan Ermeni nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması için 'Ağdam-Hankendi' ve diğer alternatif yolların kullanılmasına ve Azerbaycan'ın Ermeni nüfusunu yeniden entegre etme çabalarına destek vermesi" olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan Laçın Yolu'ndaki duruma ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Laçın Yolu konusunda uzun zamandır devam eden tartışmaları yakından takip ettiği ve Azerbaycan'ın konuyla ilgili meşru endişelerini anladığına vurgu yapıldı.

Bakü'nün uzun zamandır yüksek sesle dile getirdiği bu endişelerin dikkate alınmadığı ve bunun sonucunda Azerbaycan'ın egemenlik hakları çerçevesinde uygun gördüğü önlemleri aldığı altı çizilen açıklamada, "Türkiye, Laçın Yolu konusunda Azerbaycan'a yönelik eleştirilerin haklı bir zemini bulunmadığı kanaatindedir. Halihazırda Laçın Yolu’ndan tıbbi geçişlerin sağlanması, ayrıca kapsamlı malzeme nakline uygun diğer güzergahların tahsis edilmiş olması, Azerbaycan tarafının iyi niyetle azami çabayı sergilediğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ermenistan’dan beklentimiz, provokatif adımlardan kaçınarak, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanıması, Karabağ’da bulunan Ermeni nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması için, 'Ağdam-Hankendi' ve diğer alternatif yolların kullanılmasına, ayrıca Azerbaycan'ın Ermeni nüfusunu yeniden entegre etme çabalarına destek vermesidir. Türkiye, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için dost ve kardeş Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü, egemenliği ile insani alandaki çabalarının desteklenmesi ve durumu daha da ağırlaştırıcı eylemlerden kaçınılması gerektiğine inanmaktadır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB: Sırbistan'a yaklaşımımız dengeli

2023-08-10 16:57 - Dünya

Trabzonspor sezona galibiyetle başladı

2023-08-11 23:18 - Spor

MSB'den Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel paylaşımı

2023-08-08 10:34 - Gündem

Sakarya'da fındık hasadına başlandı

2023-08-13 18:03 - Ekonomi

Rüzgarın şiddeti "Rip akıntısı" tehlikesini büyütüyor

2023-08-08 15:13 - Gündem

Fransa, Nijer'deki cuntanın iddialarını yalanladı

2023-08-09 21:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı

2023-08-07 19:42 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: TMO 28 Ağustos'tan itibaren fındık alımına başlamış olacak

2023-08-09 12:53 - Gündem

İHA'ları uçurup ihracat başarısı yakaladı

2023-08-13 13:18 - Teknoloji

Galatasaray'ın lig serüveni

2023-08-11 11:43 - Spor

İlgili Haberler

Bolu Göynük'teki orman yangınında 35 hektarlık alan zarar gördü

11:07 - Gündem

İstanbul merkezli terör operasyonlarında 29 zanlı yakalandı

10:37 - Gündem

Beyoğlu'nda toplantı ve gösteri yürüyüşleri 1 gün süreyle yasaklandı

10:32 - Gündem

İzmir ve Manisa'daki orman yangınlarına müdahale sürüyor

09:28 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında 120 şüpheli gözaltında

09:17 - Gündem

Günün Manşetleri

İnsanlar uzun yıllardır gökyüzündeki sıradan nesneleri UFO sanıyor

11:13 - Dünya

Bolu Göynük'teki orman yangınında 35 hektarlık alan zarar gördü

11:07 - Gündem

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 10 Filistinli hayatını kaybetti

11:02 - Dünya

Polonya hükümeti, Almanya ve Litvanya ile kara sınırlarında kontrol uygulamayı değerlendiriyor

10:57 - Dünya

Meksika'da bir krematoryumda 3-4 yıl öncesine ait 383 ceset bulundu

10:53 - Dünya