?>

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir

Dışişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylar hakkında yapılan bazı açıklamalarla ilgili, "Türkiye'nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir." açıklamasında bulundu.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ile ifade özgürlüğünün anayasal güvence altında olduğunun altı çizildi.

Güvenlik güçlerinin, bugüne kadar her olayda olduğu gibi bundan sonra da kanunların verdiği yetkiyle görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğine dikkati çekilen açıklamada, "Üniversite dışından ve terör örgütü iltisaklı çevrelerin olaylara sızma ve kışkırtma girişimleri tespit edilmiş olup, protesto hakkını aşan bu yasa dışı eylemlere karşı kanunlarımız çerçevesinde gerekli ve orantılı önlemler alınmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Yasa dışı yollara tevessül eden grupları kışkırtıcı ve illegal eylemleri teşvik edici bir dil kullanmama konusunda söz konusu çevreleri uyarıyoruz." denilerek, yakın dönemde "gelişmiş" demokrasi olarak adlandırılan pek çok ülkede yönetimler aleyhine en küçük bir itiraza karşı dahi masum ve sivil vatandaşlara karşı güvenlik güçlerinin orantısız şiddet görüntülerinin halen hafızalarda olduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olayları ve Türkiye'nin bu olaylarla hukuk çerçevesinde yürüttüğü mücadeleyi görmezden gelerek Türkiye'ye demokrasi ve hukuk dersi vermeye kalkanlara aynaya bakmaları tavsiye edilen açıklamada, "Türkiye'nin içişlerine müdahale etmeye kalkışmak kimsenin haddi değildir." vurgusu yapıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin, Anayasa'da güvence altına alınan temel hak ve özgürlükleri koruma konusundaki iradesini gerçekleştirmekte olduğunu reform adımlarıyla gösterdiği belirtilerek, bununla birlikte terör örgütleri ve terörle iltisaklı çevrelerin bu alanlardaki istismarına karşı mücadelesini sürdürmekte de kararlı olduğunun altı çizildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye 2020'de yaklaşık 16 milyon ziyaretçiyi ağırladı

2021-01-29 16:31 - Ekonomi

'Torunlarım geldiği zaman camdan görüşüyordum'

2021-01-30 16:21 - Çevre-Hayat

Fransa'da mutasyona uğramış koronavirüs bulaşan kişi sayısı günlük 2 bine çıktı

2021-01-29 06:15 - Genel

Yemen ordusu: Hudeyde'de Husi komutan ve beraberindekiler öldürüldü

2021-01-31 15:36 - Dünya

Yurt genelindeki yük taşıyan araç denetimlerinde 9 bin 977 kural ihlaline cezai işlem uygulandı

2021-02-02 21:26 - Gündem

Ruhani: Tahran, Irak'ın içişlerine yönelik her türlü dış müdahaleye karşıdır

2021-02-03 21:06 - Dünya

Amsterdam'da mağazalar yağmalamaya karşı tahta plaka ve beton bloklarla önlem alıyor

2021-01-28 23:31 - Dünya

Tataristan Müftülüğü, Rus aşılarını helallik açısından test etmek istiyor

2021-01-29 21:46 - Dünya

Japonya'dan ülkedeki ABD güçleri için 1 yıllık geçici maliyet paylaşımı anlaşması teklifi

2021-02-01 11:11 - Dünya

Özel İletişim Vergisi oranları yüzde 10 olarak belirlendi

2021-01-30 12:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sındırgı'da evleri hasar gören vatandaşlar geçici yaşam merkezine yerleştiriliyor

17:22 - Gündem

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

15:28 - Gündem

İstanbul merkezli 27 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 71 şüpheli yakalandı

14:48 - Gündem

Deprem bölgesindeki inşa çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor

14:02 - Gündem

Yargıtaydan düğün fotoğraflarını müşterilerine izinsiz gösteren fotoğrafçıya mahkumiyet kararı

13:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Sındırgı'da evleri hasar gören vatandaşlar geçici yaşam merkezine yerleştiriliyor

17:22 - Gündem

BM: Dünya, her yıl 10 milyon hektar tropikal orman kaybediyor

17:17 - Dünya

Gazze'den Filistinlilerin sürgününü organize eden STK'nın İsrail bağlantıları sorgulanıyor

17:13 - Dünya

Altının kilogram fiyatı 5 milyon 752 bin liraya geriledi

16:52 - Ekonomi

Almanya Başbakanı Merz, AB'nin "Avrupa Savunma Birliği" haline getirilmesini istedi

16:47 - Dünya