Dışişleri Bakanlığı: Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve ABD’nin İran’a saldırmasıyla başlayan ve İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla devam eden gelişmelere ilişkin, "Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Siyaset - 2 gün önce

Ankara
Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve ABD’nin İran’a saldırmasıyla başlayan ve İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla devam eden gelişmelerin bölgenin geleceğini ve küresel istikrarı riske atacak nitelikte olduğunu bildirerek, "Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.
ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
Bakanlık, ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları ile başlayan bölgedeki gelişmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada devam eden gelişmelerin, bölgenin geleceğini ve küresel istikrarı riske atacak nitelikte olduğunu vurguladı.
????
"Uluslararası hukuka aykırı ve masum sivillerin hayatını tehdit eden her türlü eylemden derin kaygı duyuyor, şiddetin tırmanmasına neden olabilecek kışkırtmaları kınıyoruz. Tarafları saldırılara bir an önce son vermeye davet ediyoruz." denilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bölgemizdeki meselelerin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye, arabuluculuk konusunda gerekli desteği vermeye hazırdır. İlgili ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın güvenlikleri önceliğimiz olup bu hususta gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları

İran ile ABD arasındaki müzakere süreci devam ederken İsrail ve ABD sabah saatlerinde İran'a ortak saldırı başlattı.
İsrail Savunma Bakanlığı, İran’a “önleyici saldırı” başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump da İran'a yönelik "büyük bir operasyon" başlattıklarını açıkladı.
Saldırılar kapsamında başkent Tahran, İsfahan, Kerec, Kum, Tebriz, Şiraz, Buşehr, Kirmanşah ve İlam kentleri hedef alındı.
İsrail ve İran, hava sahasını kapatırken İsrail genelinde olağanüstü hal ilan edildi, sirenler çaldı. İran'ın karşı saldırıları öncesinde İsrail halkını sığınaklara yönlendiren uyarılar yapıldı.
İran ordusu, ABD ile İsrail'in saldırılarına karşılık İsrail'e onlarca balistik füze ve insansız hava araçlarıyla karşı saldırılar başlattığını duyurdu.
İran, füze saldırılarıyla Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Ürdün gibi ülkelerde eş zamanlı ABD üslerini hedef alırken Bahreyn'deki ABD donanma üssü vuruldu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Suya Yazılan' ebru sergisi Bağımsız Sanat Vakfı'nda açıldı

2026-02-21 23:58 - Kültür Sanat

Yanından ayırmadığı kuzusunu parka da misafirliğe de götürüyor

2026-02-22 14:28 - Magazin

Gaziantep'te kurulan 'Ramazan Sokağı'na yoğun ilgi

2026-02-23 00:03 - Magazin

Kayseri tepsi mantısı

2026-02-22 12:22 - Kültür Sanat

İran heyetini kabul eden İlham Aliyev’den İran'la ortaklık mesajı

2026-02-23 18:44 - Özel Haber

Isırgan çorbası: Şifa niyetine

2026-02-22 12:33 - Kültür Sanat

Çullama tatlısı

2026-02-22 11:37 - Kültür Sanat

İşgalci İsrail, Kudüs ve Mescid-i Aksa ağırlıklı yayın yapan 5 medya platformunu yasakladı

2026-02-23 15:22 - Medya

Bartın'da sanayi esnafının çalışma masası 1967 model Mercedes

2026-02-23 12:12 - Magazin

Yalvaç güllacı

2026-02-23 15:07 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz ateşkesin sağlanması ve diyalog kapısının açılmasıdır

21:18 - Siyaset

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ile görüştü

18:27 - Siyaset

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Afyonkarahisar'da Yeşilay Haftası Buluşması'nda konuştu

18:13 - Siyaset

AK Parti MKYK Toplantısı başladı

16:58 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler, Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanı Mustafayev ile görüştü

16:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - Dünya

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya