MOSKOVA - ÖZEL
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İsrail’in İran’a saldırısı sonucu oluşan İsrail-İran çatışmasına dair telefon görüşme gerçekleştirmesi Rus medyasında geniş yer aldı.
Devlet TASS Haber Ajansı, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in İran'a yönelik askeri harekatıyla bağlantılı olarak Orta Doğu'daki durumun kötüleşmesini görüştüler. Bakanlar, ihtilafın derhal durdurulması gerektiği konusunda hemfikir" dedi.
Resmi Ria Novosti Haber Ajansı, "Lavrov ve Fidan, Ortadoğu'daki askeri adımların sona ermesi çağrısında bulundu" diye yazdı.
Gazeta.ru haber sitesi, "Lavrov ve Fidan, İsrail ile İran arasındaki ihtilafın sona erdirilmesini görüştü.. Lavrov ve Fidan, İsrail ile İran arasında ateşkes için görüştü" diye ifade etti.
Govorit Moskva Radyosu da, "Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü. Taraflar, İsrail'in İran'a yönelik saldırısıyla bağlantılı olarak Ortadoğu'da tırmanan gerginliği ele aldı" dedi.
Vedomosti gazetesi, "Rus ve Türk Dışişleri Bakanları İsrail ve İran'a Kavgayı Durdurma Çağrısında Bulundu" diye yazdı.
Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesi, "Lavrov ve Fidan, Ortadoğu'daki ihtilafın sona erdirilmesi çağrısında bulundu" vurgusunda bulundu.
İnterfaks Haber Ajansı da, "Lavrov ve Fidan, İsrail ile İran arasındaki ihtilafın derhal sona erdirilmesi için görüştü" dedi.
Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Zvezda TV kanalı ise, "Lavrov ve Fidan, Ortadoğu'daki şiddet sarmalının durdurulması çağrısında bulundu" dedi.
İzvestiya gazetesi de, "Fidan, Rusya'nın İran ve İsrail arasında arabuluculuk yapmaya hazır olmasını övdü" diye yazdı.
Rossiya-24 TV Haber Kanalı da, ana haber bültenlerinde, "Fidan, Rusya'nın İran ve İsrail arasında arabuluculuk yapmaya hazır olmasını yüksek şekilde değerlendirdi" sözlerini manşetlerde verdi.
Komsomolskaya Pravda gazetesi ise, "Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, İran sorununun ancak müzakereler yoluyla çözülebileceğini söyledi" şeklinde ifade etti.
Söz konusu haberler, yaklaşık 60 farklı Rus medya sitesinde yer aldı.
.
Fuad Safarov, dikGAZETE.com