?>

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bütüncül bir yaklaşımla Asya'daki mevcudiyetimizi artırmamız lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ekonominin ve dijitalleşmenin merkezi Asya oluyorsa bütüncül bir yaklaşımla buradaki mevcudiyetimizi artırmamız lazım, yeni bir enerji katmamız lazım." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğunca düzenlenen video konferansta, Türkiye'nin "Girişimci ve İnsani Dış Politikası" inisiyatifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele süresince uluslararası anlamda gösterdiği aktif tutuma işaret eden Çavuşoğlu, "Tüm ülkeler birçok sektörde, gıda güvenliğinden tıbbi malzemeye ve savunma sanayisine kadar liste yaparken, ilk beşte mutlaka Türkiye var. Bunu görmemiz lazım." diye konuştu.

Çavuşoğlu, bu durumun doğurduğu potansiyel fırsatların altını çizerek, "Fırsatçılıksa evet, çok iyi bir fırsatçılık, bu fırsatı da çok iyi değerlendirmemiz lazım." ifadesini kullandı.

"Yeniden Asya"

Asya kıtasının yükseliş ivmesine değinen Çavuşoğlu, bu eğilimi öncesinde fark ettikleri için Bakanlık olarak "Yeniden Asya" inisiyatifini başlattıklarını aktardı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Asya'da yeni bir aktör olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kökümüz oradan geliyor. Asya ülkelerinin hepsinde mevcudiyetimiz var. Ekonominin merkezi Asya oluyorsa, dijitalleşmenin merkezi Asya oluyorsa, o zaman bütüncül bir yaklaşımla buradaki mevcudiyetimizi artırmamız lazım, yeni bir enerji katmamız lazım. Bu sadece ekonomi değil, bunun içinde kültür var, eğitim var, sanayileşme ve teknoloji de var."

Gelecek süreçte Bakanlık olarak akademi dünyası ve gençlerle daha yakın diyalog halinde olacaklarını dile getiren Çavuşoğlu, küresel sistemin geleceğine ilişkin de geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çavuşoğlu, ara buluculuk alanında da Türkiye'nin bir marka haline geldiğini kaydederek, gelecek günlerde bu alanda çok sayıda ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla bir video konferans yapacakları bilgisini verdi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, dış politika konularına ilişkin de Türkiye'nin genel tavır ve tutumlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AVM'lerle ilgili 81 il valiliğine genelge

2020-05-12 06:12 - Gündem

Güney Geçiş Konseyi Aden'de resmi kuruluşların gelirlerine el koyuyor

2020-05-08 10:07 - Dünya

ABD'de işsizlik oranı Kovid-19/ koronavirüs etkisiyle Nisan'da yüzde 14,7'ye yükseldi

2020-05-08 20:07 - Ekonomi

Bazı Avrupa ülkeleri Kovid-19/ koronavirüs tedbirlerini gevşetmeye devam ediyor

2020-05-06 19:22 - Dünya

ASELSAN dünyada Kovid-19'dan en az etkilenen 4 savunma şirketi arasında

2020-05-12 15:41 - Ekonomi

Bazı ithal ürünler için ilave gümrük vergisi getirildi

2020-05-11 19:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü paylaşımı

2020-05-10 23:02 - Gündem

Boyner'den Anneler Günü'ne özel lezzetli hediye setleri

2020-05-08 15:05 - Genel

Çin nesnelerin interneti teknolojisine sahip iki uyduyu uzaya gönderdi

2020-05-12 15:47 - Teknoloji

Borsa günü düşüşle tamamladı

2020-05-07 21:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: İhracata 7 aylık veriler itibarıyla baktığımızda da yüzde 5,2'lik artış var

19:52 - Siyaset

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye'de denize yapılan üçüncü havalimanını tasarladık

13:13 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda görüştü

21:38 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü

21:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya