?>

Diş rengine dikkat

Diş Hekimi Zafer Kazak, diş rengine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Sağlık - 9 yıl önce

Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak, Diş renginin göz rengi ve saç rengi gibi kişiye özgü olduğunu belirterek “Dişin içerdiği elementlerin birbirine göre oranı dişin rengini belirler. Mine yüzeyi porlu (gözle görülemeyen küçük delikli) bir yapıya sahiptir. Bu nedenle dişin doğal rengi zaman içerisinde dış etkenlerden etkilenerek değişebilir” dedi.

Diş Hekimi Zafer Kazak, diş rengi tedavisi konusunda iki tip tedavi yöntemi bulunduğunu ifade ederek, “Bunlardan ilki dişhekiminizin muayenehanesinde daha hızlı sonuç alınan yöntemdir (Office bleaching), diğeri de eviniz de kendinizin uygulayacağı yöntemdir. (Home bleaching). Er:YAG lazer cihazları ile yeni geliştirilen Fotona TouchWhite el aleti ile yaklaşık 30 dakikada hassasiyet oluşturmadan beyazlatma sağlanabilir. Bu lazer dalga boyu çalışılan dokularda sadece 100 mikrometre emilim sağlar ve suda emilir. Bu sebeple beyazlatma jelinin en üst tabakasında emilerek derin tabakaya gitmeden jelin hemen aktif olmasını sağlar. Bu da işlemin hızlanmasını ve aynı zamanda dişte ısı oluşmamasını sağlar. Böylece işlem sonrası hassasiyet de alternatif yöntemlere göre en aza indirgenir” diye konuştu.

Sert doku lazerleri ile yapılan beyazlatma işleminde jel dentine gelmediği ve minede mikroçatlaklar olmadığı sürece ağrı oluşmayacağını anlatan Diş Hekimi Zafer Kazak, “Diğer yöntemlerde çok az bir hassasiyet duyulabilir ve genellikle bu durum 24 saat içerisinde geçer. Bunu gidermek için beyazlatma işlemi sonuna diş hekiminiz fluorid uygulaması yapabilir.

Beyazlatma sonrası çay, kahve, sigara, kırmızı şarap, vişne suyu gibi dişi renklendirebilecek gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. Genel ağız bakımına dikkat edilmesi de renklenmelerin tekrarlamasını önleyecektir” dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gaü’den Mersin’e Uluslararası Havacılık Lisesi

2017-01-09 12:32 - Eğitim

Muhtara albay üniforması giydirmişler

2017-01-12 14:17 - Gündem

Tentenin cemaatin üzerine çökmesine ilişkin soruşturma başlatıldı

2017-01-11 15:52 - Gündem

Cenevre’deki Kıbrıs zirvesinde ikinci gün

2017-01-11 04:32 - Dünya

Kahraman polis, oğlunun doğum gününde toprağa verilmiş

2017-01-09 16:17 - Çevre-Hayat

'Rusya, Filistin-İsrail görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır'

2017-01-13 15:02 - Dünya

VW 49 bin aracı geriş çağırdı

2017-01-08 10:57 - Dünya

'Uzun vadede TL'nin güçleneceğine inanıyorum'

2017-01-12 15:02 - Ekonomi

Bursa’da kartpostallık kar manzaraları

2017-01-10 21:47 - Günün Fotoğrafı

Çin'den Nijerya'da 40 milyar dolarlık yatırım planı

2017-01-13 18:32 - Dünya

İlgili Haberler

Hızla yükselen Mardin Şehir Hastanesinde sona gelindi

13:12 - Sağlık

Günde 30 gram lif tüketimi bağırsaklardan başlayarak metabolizmayı düzenliyor

12:33 - Sağlık

Kovid-19 ve benzeri salgınlara karşı domates kullanarak yenilebilir aşı üretmeyi hedefliyorlar

14:32 - Sağlık

Şanlıurfa'da karnından 25 santimetrelik kist çıkarılan kadın sağlığına kavuştu

12:33 - Sağlık

Kanser tedavisinde ilerleme ölüm oranlarını düşürüyor

12:28 - Sağlık

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Amacımız kalıcı bir satın alma gücü ve sosyal refah sağlamak

13:37 - Siyaset

Tüketiciyi aldatıcı sağlık beyanına 185 milyon lira ceza

13:32 - Gündem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına 40 personel alınacak

13:28 - Gündem

İsrail, Lübnan'a hava saldırıları düzenledi

13:23 - Dünya

Gazze Şeridi’nde 500 hafız için icazet töreni düzenlendi

13:18 - Dünya