'Dış müdahaleler Venezuela'yı daha kötüye sürükleyecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, "Dış müdahaleler, Venezuela halkını refah ve huzura kavuşturmayacak, tam tersine müdahaleci ve antidemokratik bir şekilde Venezuela’yı bugün olduğundan daha kötü bir duruma sürükleyecektir." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Venezuela’daki sorunların herhangi bir ülkenin ya da ülkeler grubunun dış müdahale çağrıları ekseninde çözüme kavuşturulmasının beklenemeyeceğini belirterek, "Dış müdahaleler, Venezuela halkını refah ve huzura kavuşturmayacak, tam tersine müdahaleci ve antidemokratik bir şekilde Venezuela’yı bugün olduğundan daha kötü bir duruma sürükleyecektir." ifadesini kullandı.
Çeviköz, yazılı açıklamasında, Venezuela’da son haftalardaki gelişmeleri yakından ve büyük bir duyarlılıkla izlediklerini vurgulayarak, "Venezuela'daki toplumsal kamplaşmanın sonucu olarak ortaya çıkan kurumsal ayrışma ülkede bir sistem krizini doğurmuştur. Bu durum küresel yansımalara yol açabilecek potansiyele sahiptir." değerlendirmesini yaptı.
CHP olarak, Venezuela'daki durum hakkında, Maduro karşıtlığı ya da taraftarlığı üzerinden ilerleyen bir yaklaşım yerine, Venezuela’nın sorunlarını kendi içinde demokratik yollarla çözmesine imkan tanıyacak bir yol haritası üzerinde çalışılmasını daha doğru bulduklarını bildiren Çeviköz, bu düşünceden hareketle, Türkiye olarak, bu krize çözüm odaklı bir çerçeveden bakılması ve buna uygun mekanizmaların oluşturulması için çalışılması gerektiğini belirtti.
Ünal Çeviköz, krizin çözümüne ve Venezuela halkının refah ve huzuruna katkı sağlamak için şu önerileri sıraladı:
"Türkiye, kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı bir siyasi dil kullanmalıdır. Türkiye ile Venezuela'nın ileriye dönük uzun vadeli dostluk ilişkilerini dikkate alan bir bakış açısı temel alınmalıdır. Venezuela’da mevcut iki tarafın da üzerinde uzlaşacağı bir seçim sürecinin başlatılması önerilmelidir.
Yabancı ülkelerin, başka bir ülkenin iç meselelerine karışmasına karşı çıkılmalıdır. Venezuela'daki sorunların herhangi bir ülkenin ya da ülkeler grubunun dış müdahale çağrıları ekseninde çözüme kavuşturulması beklenemez.
Dış müdahaleler, Venezuela halkını refah ve huzura kavuşturmayacak, tam tersine müdahaleci ve antidemokratik bir şekilde Venezuela’yı bugün olduğundan daha kötü bir duruma sürükleyecektir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu’ndan aldığı tazminat ile döner ziyafeti verdi

2019-02-14 18:52 - Genel

Çanakkale Ayvacık'ta deprem

2019-02-21 02:00 - Genel

VakıfBank, kredi faiz oranlarını indirdi

2019-02-21 16:43 - Ekonomi

Üzerinden araba geçen halıların değeri artıyor

2019-02-20 19:50 - Çevre-Hayat

“Çin ile görüşmeler iyi gidiyor”

2019-02-20 02:56 - Gündem

Binali Yıldırım görevini Celal Adan’a devretti

2019-02-19 14:36 - Politika

Workup Girişimcilik Programı'nın 4. dönemi başladı

2019-02-19 14:40 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu Akdeniz'de petrol aramalarını durdurmayacağız

2019-02-20 22:35 - Gündem

Serbest piyasada döviz fiyatları

2019-02-20 12:28 - Ekonomi

Mısırlı muhaliflere verilen idam kararının durdurulması çağrısı

2019-02-20 12:32 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge vizyonumuzun menziline ulaştırılması hayati önemdedir

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli değil

18:28 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin çeyrek asırlık yolculuğunu anlattı

18:03 - Siyaset

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Siyaset

İçişleri Bakanı Çiftçi: Bu yılın ilk 7 ayında 518 yeni nesil suç örgütüne yönelik olarak 1445 operasyon yaptık

12:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

CENTCOM, ilk çok uluslu "tek yönlü saldırı İHA'larından oluşan görev gücünün kurulacağını&

23:32 - Dünya

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi