'Diriliş Ertuğrul' hayranı Bosnalı çocuğun tek hayali Söğüt'ü ziyaret etmek

Bosna Hersek'te yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin hayranı 10 yaşındaki Benjamin Prasovic, dizinin karakterleri gibi evde zırh ve deri kalpak giyiyor, takma saç ve sakal takıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Saraybosna

Bosna Hersek'te yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin hayranı olan 10 yaşındaki Benjamin Prasovic, Ertuğrul Gazi ve arkadaşlarının Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan kabirlerini ziyaret etmenin hayalini kuruyor.

İki yıldır diziyi adeta soluksuz takip eden ve her bölümünü kaçırmadan izleyen "Küçük Ertuğrul", dizinin karakterleri gibi evde zırh ve deri kalpak giyiyor, takma saç ve sakal takıyor.

Prasovic, okuldan arta kalan vakitlerini ise üzerine "İYİ" yazdığı oyuncak kutusunda bulunan hançer, kılıç ve baltalarla oynayarak ve Türk tarihini yakından araştırarak geçirmekten büyük keyif alıyor.

 "Diriliş Ertuğrul" hayranlığını anlatan Prasovic, diziyi izlemeye babaannesi ve dedesiyle başladığını belirterek, "Evin üst katına oynamaya çıkardım. Sonra diziyi izlemeye başladım. Her geçen gün daha da ilgimi çekti. Sonraları her akşam oyun oynamaya değil, diziyi izlemeye çıktım." dedi.

Dizinin dönemin Müslümanlarını anlatmasının ilgisini çektiğini söyleyen Prasovic, "Dizide İslam için mücadele etmelerini çok sevdim. Daha sonra ben de Türk tarihini araştırmaya başladım. Ertuğrul Gazi ve arkadaşlarının Söğüt'teki kabirlerini ziyaret etmek en büyük hayalim." diye konuştu.

Prasovic, dizide sevdiği karakterler öldüğünde üzüntüden ağladığını dile getirerek, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin devamı niteliğinde olan "Kuruluş Osman" dizisini de yakından takip ettiğini anlattı.

Türkçe öğrenmek istediğini belirten Prasovic, dizide sevdiği karakterlerle bağdaştırdığı oyuncak hançer, kılıç, kalkan ve baltalarla oynamayı çok sevdiğini söyledi.

"Türkiye'ye gitmek oğlumun en büyük hayali"

Anne Belma Terovic Prasovic ise dizinin Bosna Hersek'te yayınlanmaya başlamasıyla oğlunun diziye büyük ilgi duyduğunu belirterek, "Benjamin ana karakter olan Ertuğrul'u o kadar çok sevdi ki onun gibi olmak istedi. Biz de ailesi olarak o döneme ait kıyafet ve oyuncak bulmak için elimizden geleni yaptık." dedi.

İstanbul'a gittiğinde oyuncak ahşap bir balta aldığını anlatan Belma Prasovic, "Birden tüm ilgi alanı Ertuğrul Gazi ve Türk tarihi oldu. Türkiye'ye gitmek oğlumun en büyük hayali. Ertuğrul'un yaşadığı Bilecik'i görmek, orada türbesini ziyaret etmek istiyor." diye konuştu.

Prasovic, oğlunun Türk tarihini yerinde görmek istediğini ifade ederek, Osmanlı Devleti'nin Bosna Hersek'e İslam'ı getirdiğini de oğullarına anlattıklarını söyledi.

Baba Sead Prasovic de oğullarına deri kalpak yaptıklarını ve Ertuğrul'a benzemesi için takma sakal ve zırh aldıklarını dile getirerek, "Burada Türk bir aile tanıştım. Oğlum için orijinal kalpak sözü aldım. Onun gelmesini bekliyoruz." dedi.

Dizinin otantik ögeler barındırdığını ve ailecek izlemekten büyük keyif aldıklarını belirten Sead Prasovic, "Oğlum diziyle büyüdü diyebilirim. Dizinin tarih bütünlüğü oldukça ilgisini çekti. Ertuğrul'un hareketlerini, karakteristik yapısını kopyaladı diyebilirim." şeklinde konuştu.

Dizinin başrol oyuncusu Düzyatan'la da tanıştı

"Küçük Ertuğrul", Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen dijital sohbetler programına konuk olan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'la da tanışma fırsatı buldu.

Canlı yayına "Ertuğrul" kostümüyle katılan Benjamin ile sohbet eden Düzyatan, daha önce Bosna Hersek'e kısa film çekmek için geldiğini söyleyerek, "Küçük Ertuğrul"u sevimli ve tatlı bulduğunu kaydetti.

Düzyatan'ın YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş'in sorularını yanıtladığı canlı yayın, Bosna Hersek'te ilgiyle takip edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya, Kamçatka Yarımadası’nın eşsiz doğal manzaralarını anlattı

2020-06-09 05:01 - Özel Haber

Jeep Wrangler Almanya’da en iyi arazi aracı ve SUV seçildi

2020-06-12 15:54 - Genel

Netkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dersler online ortamda başladı

2020-06-10 18:57 - Genel

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Buravov: Karşılıklı yapıcı yaklaşım bölgede barış ve refahın tesisini sağlamakta

2020-06-13 00:03 - Özel Haber

Gaziantep Hayvanat Bahçesine 200 yeni üye

2020-06-08 16:32 - Çevre-Hayat

Rus Ortodoks Kilisesi'nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya” açıklamalarına sitem: "Kaygı ve endişe verici”

2020-06-09 05:29 - Özel Haber

Orman içerisindeki Kocaçay Şelalesi, keşfedilmeyi bekliyor

2020-06-09 19:32 - Çevre-Hayat

Rusya, dünyada eşi olmayan mavi desenli Gjel sanatını anlattı

2020-06-10 07:07 - Özel Haber

AK Parti'de Dijital Medya Takip Merkezi kuruldu

2020-06-11 15:52 - Medya

Haber-Yorum-Analiz: Bahçeli ve Erdoğan'a ‘saray darbesi’ mi?

2020-06-10 08:04 - Özel Haber

İlgili Haberler

Erzincan'daki Aygır Gölü doğaseverlerin uğrak noktası oluyor

12:23 - Çevre-Hayat

"Bu, erkek işi, sen yapamazsın" diyenlere inat kule vinç operatörü oldu

12:08 - Çevre-Hayat

Karadenizli kaportacı 12 metrelik demir direğin üzerine 70 metrekarelik ev yaptı

11:58 - Çevre-Hayat

Kars'taki Asboğa Gölü yerli ve yabancı kuş gözlemcilerine ev sahipliği yapıyor

11:47 - Çevre-Hayat

Ümraniye'deki millet bahçelerini 10 günde 150 bin kişi gezdi

10:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Dijital ticaret, Dubai Ekonomik Ajandası D33 hedeflerinde önemli rol oynuyor

12:27 - Ekonomi

Eski İngiltere Teknoloji Bakanı'ndan Türkiye ile ülkesi arasında e-ticarette işbirliği çağrısı

12:22 - Ekonomi

Jandarmanın "çevre koruma timi" doğa için yoğun mesaide

12:18 - Gündem

30 yıllık iç savaştan dünyanın yönetim masasına: Somali'nin BMGK geçici üyeliği

12:13 - Dünya

Çeşme'deki otellerin bayram tatilini dolu geçirmesi bekleniyor

12:07 - Gündem