?>

Diplomalarını gölden çıkararak mezun oldular

Muğla'nın Köyceğiz İlçesinde Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi mezuniyet töreninde öğrencilerin şişelere konarak göle atılan diplomalarını yüzerek çıkarmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Gündem - 10 yıl önce

Köyceğiz Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinin Yat Kaptanlığı Bölümünden mezun olan öğrenciler için göl kenarında bulunan okulun bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okul bahçesinde temsili olarak denize düşen bir öğrenciyi simgeleyen maket, öğrenciler tarafından can simidi atılarak kurtarıldı.

Mezun olan öğrencilere Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ve gelecek hayatlarında başarılar dileyen Okul Müdürü Cafer Binici, ‘’Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olarak açılan okulumuz şu anda 266 öğrencisi ile Denizcilik alanında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bir çok meslek lisesi kontenjanlarını dolduramazken okulumuza yoğun talep olmaktadır. Dünya Denizcilik Örgütüne üye olan ülkemiz aynı zamanda STCW sözleşmesine de imza atarak Denizcilik Alanında bir takım kalite kriterlerini yerine getirme sözü vermiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilik Eğitimi için belirlenen asgari kalite standartlarını ve Eğitim Tesislerini oluşturmayan eğitim kurumlarını akredite etmemektedir. Akredite olmayan okullardan mezun öğrenciler ise Kaptan olamamaktadır. Bu anlamda okulumuz ülkemizde ilk akredite olan kurumdur. Halihazırda da 52 adet Denizcilik okulu içerisinde akredite olan 3 okuldan birisidir’’ diye konuştu.

Öğrencilerin diplomaları bulunan şişeler sırayla Köyceğiz Gölü'ne atıldı. Diplomaları göle atılan öğrenciler ise peşinden göle atlayarak, yüzerek diplomalarını aldı. Diplomalarıyla gölden çıkan öğrenciler, sevinçlerini aileleri ve arkadaşları ile paylaştı.Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkan vekili Nadi Pirci, Köyceğiz Emniyet Müdürü Burhan Şahin, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve aileler katıldı.Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından, kep atma töreni düzenlendi.

CİHAT CURA 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Buruk: Ligi en iyi yerde bitireceğiz!

2016-04-17 22:02 - Spor

Akit'in o manşetine Yargıtay son noktayı koydu

2016-04-19 20:38 - Medya

Minikler yerde, uçurtmalar havada 23 Nisan’ı kutladı

2016-04-23 15:17 - Gündem

Torku Konyaspor 0 Fenerbahçe 0

2016-04-21 00:32 - Spor

İşte, Android'de ekran videosu çekebileceğiniz (Root'suz) uygulamalar

2016-04-20 08:32 - Teknoloji

Uzun namlulu silahlarla banka soydular

2016-04-21 15:45 - Asayiş

Trabzonspor’un 245 günlük özlemi

2016-04-21 15:55 - Spor

Akademisyenler için yargılama başlıyor

2016-04-22 16:51 - Asayiş

Google'dan 23 Nisan'a özel doodle

2016-04-23 12:17 - Teknoloji

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu yarın konuşulacak

2016-04-23 18:05 - Spor

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi için düzenlenen mevlit programına katıldı

18:08 - Gündem

Alanya'da sağanak sonrası denizin rengi değişti

17:55 - Gündem

İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1447 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı

17:09 - Gündem

Eskişehir'in Mihalgazi Belediye Başkanı Güneş'e sosyal medyadan hakaret eden zanlı tutuklandı

14:34 - Gündem

Yaz aylarında kuruyan Avlan Gölü, yağışların ardından yeniden su tuttu

15:55 - Gündem

Günün Manşetleri

İngiltere'de "Epstein" krizi Başbakanlık Genel Sekreteri McSweeney'in istifasını

18:38 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi için düzenlenen mevlit programına katıldı

18:08 - Gündem

Bakan Kacır, Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

18:05 - Ekonomi

Çekya Başbakanı Babis, 15 yaş altındakilere sosyal medya yasağı getirilmesini destekliyor

17:38 - Dünya

İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1447 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı

17:09 - Gündem