?>

Dezenfektan ve temizlik malzemesi üreten meslek lisesi 1,2 milyon lira ciro sağladı

Adıyaman'da dezenfektan, temizlik malzemesi ve maske gibi ürünler üreten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 7 aylık salgın sürecinde 1,2 milyon lira ciro elde etti.

Gündem - 5 yıl önce

Adıyaman

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kimya bölümü teknolojileri alanında oluşturulan tesiste salgının başından itibaren üretilmeye başlanan çamaşır suyu, ortam dezenfektanı, kolonya, sıvı sabun, yüzey temizleyici ve ateş ölçer kentteki kamu kurumlarının yanı sıra, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye ve Mardin gibi çeşitli illerden de talep görüyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede meslek liselerinin de etkin rol aldığını söyledi.

Salgın sürecinde Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretimi yapılan ürünlerin rağbet gördüğünü anlatan Alagöz, şöyle dedi:

"Okulumuz pandemi sürecinden bu yana 7 aylık süreçte 138 ton ortam dezenfektanı, 25 ton el dezenfektanı, 5 ton kolonya, 3 ton sıvı sabun, 2 ton yüzey temizleyici, 2 ton yüzey temizleyici, 10 bin 170 cerrahi maske, 20 ateş ölçer, 30 hijyen paspas üretmiştir. Pandemi sürecince meslek lisemiz 1 milyon 200 bin lira ciro elde etmiş ve yıl sonuna kadar bu rakamın 1,5 milyon liraya ulaşacağını hedefliyoruz."

Alagöz, üretimlerin 18 personel ve 80 öğrenci tarafından gerçekleştirildiğini aktararak, üretime katkı sunan kişilere de maaş ödemesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Kamu kurumlarının ihtiyacını karşıladık"

Okul müdürü Mehmet Küçük ise pandemi sürecinde vatandaşların ürünlere daha kolay erişimini sağlamak amacıyla üretime başladıklarını ve ürünlerinin Adıyaman'da ve çevre illerden talep gördüğünü ifade etti.

Üretimin gerekli güvenlik ve hijyen şartlarında gerçekleştirildiğini aktaran Küçük, "Şimdiye kadar yaklaşık 185 ton ürün üreterek piyasaya sunduk. Hem kamu kurumları hem de çevre illerin ihtiyacının karşılanmasını sağladık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Metin Dalbaş, salgın sürecinin başından beri üretim kısmında çalıştığını belirterek, buradan elde ettiği gelir ile ailesinin geçimine katkı sunduğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye depremzedelere evlerinin yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor

2020-11-06 16:51 - Gündem

TBMM Başkanı Şentop: Yeni bir dünya kuruluyor

2020-11-09 18:31 - Gündem

Türkiye'nin 'otomotiv şampiyonu' illeri belli oldu

2020-11-10 14:32 - Ekonomi

'Karaoğlan'ın vefatının üzerinden 14 yıl geçti

2020-11-04 14:56 - Gündem

Küresel ısınma gebelik risklerini artırıyor

2020-11-08 20:01 - Genel

İnşaat malzemeleri ihracatında tüm zamanların rekoru kırıldı

2020-11-10 13:40 - Ekonomi

Tunceli'de yılkı atları bozkırlara renk katıyor

2020-11-04 16:36 - Çevre-Hayat

Bakan Varank: Vizyoner projeler ve yatırımlarla Türkiye, pek çok ülkeye göre pozitif yönde ayrıştı

2020-11-08 19:41 - Ekonomi

Trump, Savunma Bakanı Esper'in görevine son verdi

2020-11-10 00:16 - Dünya

Karadeniz somonu ihracatı yüzde 33 arttı

2020-11-04 19:17 - Gündem

İlgili Haberler

Rize'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle 94 kişi tedavi altına alındı

21:48 - Gündem

Rize'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle 84 kişi tedavi altına alındı

19:28 - Gündem

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

19:02 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan Kocaeli'ndeki fabrika yangına ilişkin açıklama

18:42 - Gündem

Beşiktaş'ta şoförü kalp krizi geçiren İETT otobüsü kaldırıma çıktı

18:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Samsunspor, konuk ettiği ikas Eyüpspor'u 1-0 yendi

22:28 - Spor

Fenerbahçe zirveyle puan farkını 1'e indirdi

22:23 - Spor

Rize'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle 94 kişi tedavi altına alındı

21:48 - Gündem

İsrail devlet televizyonu, Witkoff ve Kushner'in yarın İsrail'i ziyaret etmesinin beklendiğini aktardı

20:28 - Dünya

Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze nüfusa oranla dünyada en fazla ampute çocuk sayısına sahip

20:28 - Dünya