Devlet desteğiyle arıcılığı meslek edindiler

Osmaniyeli Keçebaş çifti, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldıkları kovanlarla arıcılık yaparak hem borçlarını ödedi hem de ev sahibi olmak üzere yeni bir adım attı.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

OSMANİYE - Muzaffer Çağlıyaner

Osmaniye'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldıkları kovanlarla profesyonel olarak arıcılık yapmaya başlayan genç çift, bu sayede hem borçlarını ödedi hem de bir ev sahibi olma yolunda ilk adımı attı.

Eşi ile yaşadığı Sarpınağzı köyünde geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan 31 yaşındaki Mustafa Keçebaş, babasından kalan 3 kovanla hem hobi olarak ilgileniyor hem de evin ihtiyacı balı elde ediyordu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Genç Çiftçi Projesi'ni duyan çift, hobi olarak yaptıkları arıcılığı geliştirmek amacıyla başvuruda bulundu. Başvuruları 9 ay önce kabul edilen Keçebaş çiftine, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce eğitim verildi. Eğitimin ardından genç çifte arılarıyla birlikte 45 kovan teslim edildi.
Evlerinin arkasındaki boş arazide başladıkları arıcılıkta kısa sürede başarılı olan çift, aradan geçen sürede kovan sayısını 85'e çıkarmayı başardı.

27 yaşındaki Gökçe Nur Keçebaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye kendisinin başvurduğunu belirterek, bunun kabul edilmesiyle adeta hayatlarının değiştiğini söyledi.
Eşinin hobi olarak uğraştığı bir alanda profesyonel iş sahibi olduklarını aktaran Keçebaş, "Başvurdum ve çok şükür kabul edildi. Verimimiz çok iyi. Arıcılık geçim kaynağımız oldu." dedi.
Keçebaş, yaklaşık 9 aydır yaptıkları arıcılıkta daha da iyi noktalara gelmeyi istediklerini belirterek, bu amaç doğrultusunda çalıştıklarını dile getirdi.
"Eşimin işçisi oldum"
Mustafa Keçebaş da 3 kovanla uğraşırken bu işin meslekleri olacağını aklının ucundan bile geçirmediğini anlatarak, eşinin girişimciliği sayesinde farklı bir noktaya geldiklerini söyledi.

Ulaştıkları başarıda Gökçe Nur Keçebaş'ın büyük emeği olduğunu aktaran Keçebaş, "Başvuruyu o yaptığı için patron da o. Ben de eşimin işçisi oldum. Onun dediklerini yapıyorum. Kovanları getir diyor getiriyorum, götür diyor götürüyorum. Birlikte işimizi büyütüyoruz. Devletimizin desteğiyle çok iyi duruma geldik. Herkese teşekkür ederim." dedi.
İş kurmak isteyen bütün genç çiftlere bu projeye katılmalarını tavsiye eden Kocabaş, "Bütün geçim kaynağımız bu arılar oldu. Çok memnunuz. Bize büyük bir gelir getirdi. Yeni bir ev için temel attık, yapımına başladık. Borçlarımızı da şükür ödedik." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uludağ'da kayabilmek için akşam olmasını bekliyorlar

2018-02-18 20:52 - Gündem

'Mutluluk atölyesi'nde çocuklar için üretiyorlar

2018-02-15 22:02 - Çevre-Hayat

Benzin ve motorinde indirim

2018-02-13 19:24 - Ekonomi

Türk taksiciden örnek davranış

2018-02-16 01:57 - Dünya

ABD'nin 'sivil kayıplar' konusundaki sicili karışık

2018-02-16 01:54 - Genel

Afrin, Darmık Dağı'ndan vurulacak

2018-02-14 23:02 - Asayiş

Putin ve Ürdün Kralı Abdullah Moskova'da görüştü

2018-02-16 02:02 - Dünya

Güney Kore'de rüşvet karşılığı siyasi nüfuz skandalı

2018-02-13 20:32 - Dünya

Bir günde 5 milyonu aşkın 'Alt-üst soy raporu' üretildi

2018-02-16 02:56 - Genel

MTV'de ölçütler arasına 'motor gücü' de ekleniyor

2018-02-15 00:55 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset