?>

Dev ciğer tavası rekor peşinde

8. Bando ve Ciğer Festivali kapsamında Guinness rekoru için hazırlanan 2 tonluk dev ciğer tavasında ciğer pişirildi.

Magazin - 8 yıl önce

EDİRNE

Edirne'de, 8. Bando ve Ciğer Festivali kapsamında Guinness rekoru için hazırlanan 2 tonluk dev ciğer tavasında pişirilen ciğer, vatandaşlara ikram edildi.

Festival kapsamında, Edirne, Bursa, İstanbul, İzmir Seferihisar, Ukrayna Macaristan, Bulgaristan ve Romanya'dan bando ekipleri Meriç Köprüsü'nden geçerek, Guinness rekoru için hazırlanan Karaağaç Mahallesi'nde Lozan Caddesi'ndeki alana geldi.

Guinness Türkiye yetkilileri tavanın büyüklüğünü metre ile ölçtü ve kamera ile kaydetti. 7 metre 4 santimetre uzunluğunda, 80 santimetre derinliğinde, 2 tonluk tava vinçle, 12 ton odun 3 ton kömürün yanmasından elde edilen ateşin üzerine konuldu.

Ciğerci ustalarının "ustaların ustası" sıfatıyla ahçı kepi taktığı ve ciğerci önlüğü giydirdiği Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ciğer ustaları tenekelerce yağ döktüğü tavanın sıcaklığı 180 dereceye ulaştığında ciğerleri pişirdi. Bu sırada Guinness yetkilileri de tavanın konulduğu platformda hazır bulundu.

Ciğerler tava ciğer ustaları tarafından pişirildikten sonra Guinness Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ve Guinness yetkililerine ikram edildi. Kural vejetaryen olduğu gerekçesiyle ciğerin tadına bakamadı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ulusal bando ve ciğer festivalinin Guinness rekoru denemesiyle uluslararası boyut kazandığını söyledi. Edirne'nin festivaller kenti olduğunu ve çok sayıda ziyaretçi aldığını belirten Gürkan, "Guinness denememiz için bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Her şey Edirne için.

Tava ciğer ustalarımız da dev tavanın hazırlanmasında çalışanlar da çok emek harcadılar. Edirnemizin tava ciğerini dev tavamızda pişirdik, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Dev tavada 600 kilogram ciğer pişirileceğini aktaran Gürkan, Guinness Rekorlar Kitabına kaydolduktan sonra dev tavanın turizm destinasyonu için sergileneceğini kaydetti.

Guinness Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da dev tavanın başarıyla amacına ulaştığını belirtti. Tavanın rekorlar kitabına alınma çalışmaları için Edirne'de on günlük çalışma yapacaklarını aktaran Kural, pişirilen ciğerin hayır kurumlarına dağıtılacağını kaydetti.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler de Edirne'nin yeni bir turizm destinasyonu kazandığını belirterek, dev tava denemesinin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra dev tavada pişirilen ciğer vatandaşlara ikram edildi.

Bazı ikram stantlarında dağıtım sırasında yoğunluk yaşandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'İnsanlığın geleceğini Kudüs belirleyecek'

2018-05-07 17:41 - Gündem

Gol kralı Samudio Rize'de kalmak istiyor

2018-05-08 15:21 - Spor

ABD'den Ermenistan'ın yeni Başbakanına tebrik

2018-05-09 11:32 - Dünya

Sabiha Gökçen'de yolcu sayısı yılın 4 ayında 10,6 milyona ulaştı

2018-05-10 15:49 - Ekonomi

Nazlı'yı sevgiyle büyüttüler

2018-05-09 15:32 - Çevre-Hayat

85'lik nineden Roman havası

2018-05-06 18:02 - Kültür Sanat

ABD'nin İran kararı petrol fiyatlarını yükseltti

2018-05-09 02:26 - Ekonomi

Kuveyt’in en büyük AVM’lerinden The Avenues'ta Mitsubishi Electric İmzası

2018-05-10 16:48 - Ekonomi

Penta Teknoloji'nin, yüzde 44,86'sı halka açılacak

2018-05-08 15:42 - Genel

Hem okuyup hem ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyorlar

2018-05-08 19:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İETT araçlarında unutulan eşyalar sergilendi

16:17 - Magazin

Kuzey Kutup Dairesi'nin üzerinden geçen masalsı Fin kenti

12:23 - Magazin

Belçikalı 170 sanatçıdan, ülkelerinin Eurovision'a katılma kararını kınayan ortak mektup

17:08 - Magazin

Çocukluğunda başlayan Anadol sevgisini, yol arkadaşı 'Binnaz' ile yaşatıyor

11:38 - Magazin

Oscar Ödülleri, 2029'dan itibaren televizyon yerine YouTube'da yayınlanacak

23:22 - Magazin

Günün Manşetleri

Afrika Uluslar Kupası F Grubu'nda iki maç oynandı

01:13 - Spor

Meteorolojiden İstanbul için karla karışık yağmur ve soğuk hava uyarısı

00:23 - Gündem

Muğla’nın Datça ilçesinde sağanak etkili oldu

00:12 - Gündem

İsrail'den İran'a B-2 bombardıman uçaklı animasyonla gönderme

23:58 - Dünya

Türk Kızılay, Irak’ın Süleymaniye kentinde selzedelere yardım ulaştırdı

23:53 - Dünya