?>

'Destici OHAL'i destekliyor' haberlerini anlamakta güçlük çekiyorum'

BBP Genel Başkanı Destici, OHAL sürecine ilişkin, "Türkiye'nin OHAL sürecine ihtiyacı kalmamıştır. Ama biz bu kadar açık ve net olurken, 'Mustafa Destici OHAL'i destekliyor' haberlerini anlamakta güçlük çekiyorum." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

ANKARA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri soruşturmalarına ilişkin, "FETÖ, PKK veya başka terör örgütleriyle bağlantısı olanlar varsa soruşturma açılabilir. Ama bunun bütün gazeteye yansıtılmaması ve basın hürriyetine de dikkat edilerek soruşturmaların yapılması gerektiği düşüncesindeyiz." dedi.

Partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olmasından dolayı tebriklerini ileterek, kendisine, ailesine, parti teşkilatına ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin olarak Destici, basın özgürlüğünden yana olduklarını fakat terör örgütünün propagandasını yapanlara karşı soruşturmaların yürütülebileceğini belirtti.

Destici, "Bazı basın yayın organları var ki, isimlerini bile anmak istemiyorum. Terör örgütlerinin propagandasını yapıyorlar. Adı yazar olan kişiler var ki onlar da terör örgütlerinin propagandasını yapıyor. Türkiye buna göz yumacak değil." diye konuştu.

"Türkiye'nin OHAL sürecine ihtiyacı kalmamıştır"

FETÖ Genelkurmay çatı davasında sanıkların ifadelerinde "darbe ile alakalı olmadıkları"nı söylemelerine ilişkin Destici, "Kim ne söylerse, söylesin 15 Temmuz FETÖ darbesini hep birlikte yaşadık. Darbeciler, emellerine ulaşmış olsaydı, Türkiye büyük bir felaketle yüz yüze kalacaktı. Belki şu an iç savaş yaşayan bir ülke konumunda olacaktık." dedi.

Darbe gecesi kimlerin darbeye karıştığının açık ve net bir şekilde kayıtlarda olduğunu, Özel Harekatı, Emniyet Genel Müdürlüğünü kimlerin bombaladığının bilindiğini vurgulayan Destici, hukuki süreçte sanıkların ifadelerinden ziyade şahitlerin ifadeleri ve görüntülerden hareket edileceğine dikkati çekti.

Destici, OHAL'in 3'üncü defa uzatılması kararının ardından, OHAL'in kaldırılmasını savunduklarına işaret ederek, "Türkiye'nin OHAL sürecine ihtiyacı kalmamıştır. Ama biz bu kadar açık ve net olurken, 'Mustafa Destici OHAL'i destekliyor' haberlerini anlamakta güçlük çekiyorum." eleştirisinde bulundu.

"İdam cezasıyla ilgili teklif hazırlanmalı"

Mustafa Destici, idam cezasının geri getirilmesinde kararlı olduklarının altını çizerek, "Artık beklemenin zamanı değil. İdam cezasının geri getirilmesi noktasında talep var. O zaman yapılması gereken nedir? MHP ile AK Parti, bizlerinde görüşünü alarak idam yasasıyla ilgili teklif metni hazırlamalı ve TBMM'ye götürülmelidir." diye konuştu.

21 Mayıs 1865'de Büyük Çerkez Sürgününde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Destici, "Rusya'nın Çerkes Soykırımı'nın kabul edilmesini, Çerkeslere bir özür borcu olduğunu ve dolayısıyla haklarının iade edilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kuzey Kore'den 'tanımlanamayan' füze denemesi

2017-05-21 16:57 - Dünya

Bursaspor çıkışa geçmek istiyor

2017-05-18 19:07 - Spor

Çanakkale'de terör operasyonu: 14 gözaltı

2017-05-18 03:42 - Asayiş

Safranbolu'ya turist akını

2017-05-21 21:52 - Gündem

"Esnek işgücüyle firma çalışanların müşterisi oluyor"

2017-05-19 14:00 - Genel

Bir anda yola çıkınca kaza kaçınılmaz oldu

2017-05-18 13:57 - Asayiş

3 terörist etkisiz hale getirildi

2017-05-18 10:37 - Genel

Melek Hu'dan altın madalya

2017-05-20 20:07 - Spor

Terör mağdurlarının yüzü yeni konutlarla gülecek

2017-05-20 15:52 - Gündem

İslami Dayanışma Oyunları'nın 5. gününde 54 altın madalya

2017-05-18 02:37 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de akan kanın durması için Sayın Trump'ın gösterdiği çabayı ve liderliği takdir ediyorum

02:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Arap mevkidaşlarıyla telefonda Trump'ın Gazze planını görüştü

00:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye ve Macaristan parlamenterleri arasındaki dostluk maçını izledi

20:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkının yanında dimdik duruyoruz

19:57 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

18:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Vietnam'da etkili olan Bualoi Tayfunu'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a çıktı

13:47 - Dünya

500 Bin Sosyal Konut Projesi için hazırlıklar tamamlandı

13:43 - Gündem

Trabzonspor uzun vadeli stratejilerle ilerliyor

13:37 - Spor

KARDEMİR, yerli ve milli üretim gücünü "Metal Expo 2025 Fuarı"nda sergiledi

13:33 - Ekonomi

Yeni yasama yılı yarın başlıyor

13:28 - Gündem