?>

Destici: Buna izim vermeyeceğiz!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Allah’ın izniyle ülkemizi kimse bölemeyecek. Buna Kürdüyle, Türkmeniyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle hep birlikte müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Siyaset - 10 yıl önce

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas İl Başkanlığı 10. Olağan Kongresi’ne katıldı. Sivas Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Kongreye Destici’nin yanı sıra il, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Partililere hitaben konuşan Destici, Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleşen terör saldırılarını kınadı. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını belirten Destici, terör probleminin de çözülebileceğini ifade ederek şunları söyledi:“Hiç endişe etmeyin, Allah’ın izniyle ülkemizi kimse bölemeyecek. Buna Kürdüyle, Türkmeniyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle hep birlikte müsaade etmeyeceğiz. Tüm hainlere rağmen, tüm gafillere rağmen, tüm akılsızlara rağmen, tüm ehliyetsizlere, liyakatsizlere rağmen, öngörüsüzlere rağmen biz bu milletle birlikte buna müsaade etmeyeceğiz. Yakın gelecekte de böyle bir tehlike yok. Ama şuanda yapmaya çalıştıkları bunun alt yapısını hazırlamak, onlar da biliyorlar şuanda bu milleti bölemeyeceklerini. Çünkü aynı dili konuşan milletler bölünmez, topluluklar bölünmez. Üstüne aynı inanca, aynı tarih şuuruna sahipse o topluluklar, o milletler bölünmez.”

“YENİ SİVİL, DEMOKRATİK BİR ANAYASA İSTİYORUZ”Yeni anayasa ile birlikte iki dilli bir topluluk, millet meydana getirmek istendiğini vurgulayan Destici, “İki milletli bir devlet oluşturmaya çalışıyorlar. Avrupa Birliği yerel yönetimler şartı diyerek özerklikler vererek farklı kültür coğrafyaları oluşturmaya çalışıyorlar. Şunu biliyorlar iki dilli bir millet oluştururlarsa, iki kimlikli bir yer oluştururlarsa, iki farklı kültüre sahip topluluklar oluştururlarsa ancak o zaman bölebileceklerini biliyorlar. Bunun için yeni anayasa kılıfı adı altında bunu yapmaya çalışıyorlar. Ama bu millet buna geçit vermeyecek. Biz sivil, demokratik yeni bir anayasanın yanındayız. Türkiye’nin bu darbe anayasasından kurtulmasını herkesten daha çok istiyoruz. Çünkü bunun ağır bedellerini ödemiş bir siyasi hareketiz. Onun da ötesinde milletimizin ne ağır bedeller ödediğini biliyoruz” diye konuştu.

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin en yüksek binasında atlayarak intihar etti

2016-02-19 19:25 - Asayiş

Trabzonspor’dan Mustafa Denizli ve Lucescu açıklaması

2016-02-20 01:01 - Spor

BM'den Rusya'nın tasarısına onay çıkmadı

2016-02-20 20:02 - Dünya

Kavşağa hızla giren motosiklet, TIR’a çarptı: 2 ağır yaralı

2016-02-17 07:38 - Asayiş

Taylor Swift, 3 ödülle Grammy'ye damga vurdu

2016-02-16 21:03 - Kültür Sanat

Ümit Özat: Beşiktaş maçıyla çıkışımızı sürdürmek istiyoruz

2016-02-15 15:33 - Spor

3 gün önce cenazeye katılmış

2016-02-18 20:14 - Asayiş

Polis bomba şüphesiyle 4 aracı arıyor!

2016-02-20 13:03 - Asayiş

Terörü böyle protesto ettiler

2016-02-21 01:04 - Asayiş

Destici: Buna izim vermeyeceğiz!

2016-02-21 21:33 - Siyaset

İlgili Haberler

Bakan Kurum, canlı yayında 'Yüzyılın Konut Projesi'nin detaylarını açıkladı

01:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin paylaşım

18:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM'nin üstlendiği tarihi sorumluluk her geçen gün artmaktadır

17:53 - Siyaset

Bakan Murat Kurum: 2 milyon vatandaşımızı güvenli, dayanıklı yuvalara kavuşturuyoruz

17:18 - Siyaset

Bakan Kurum: 2 milyon vatandaşımızı güvenli, dayanıklı yuvalara kavuşturuyoruz

16:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Duran, Türk Telekom'daki yeni görevi dolayısıyla Şahin'i tebrik etti

14:08 - Gündem

Kadıköy'de İETT otobüsünün bariyerlere çarptığı kazada 2 yolcu yaralandı

13:53 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangına ilişkin davanın üçüncü duruşması 27 Ekim'de başlayacak

13:48 - Gündem

İstanbul'da "Evlilik Kredisi"ne 26 bin 780 kişi başvurdu

13:42 - Ekonomi

Türk turizmi 63 milyar dolarlık gelir hedefini koruyor

13:33 - Ekonomi