?>

Derviş Zaim'in Suriye savaşını konu alan filmi 'Flaşbellek'in çekimleri tamamlandı

Yönetmen, senarist ve yazar Derviş Zaim'in Suriye savaşı ile ilgili yeni filmi "Flaşbellek"in çekimleri tamamlandı.

Genel - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini ve senaristliğini Zaim'in yaptığı "Flaşbellek" Konya ve Gaziantep'te çekildi.

Zaim'in filmle ilgili görüşlerine yer verilen açıklamada şunlar aktarıldı:

"Suriye'deki insanlık dramı yarım milyonu geçen ölüme rağmen, hala şiddetini koruyarak devam ediyor. Bu proje, ülkede akan kanı durdurmak için kendi hayatını riske atan bir adamı, kurtulmak için çabalayan masumları, şiddetin tutsağı olan zalimleri konu ediniyor. Flaşbellek filminin ana kahramanı, vicdanının sesi ve yerine getirmesi gereken insanlık borcu ile kendi hayatını korumak arasında seçim yapmak zorundadır. Yunan tragedyalarına benzeyen bir ikilemde kalan kahraman, seçimini insanlık onurunu korumak yönünde yapar ve şahit olduğu suçu kamuoyuna duyuracak eylemini gerçekleştirir. Başlangıçta hareketinin sonucundan ne çıkacağını bilememektedir. Ama niyetinin ahlaki saflığı, dilediği sonuç hemen belirmese dahi ruhunun azaptan kurtulmasına yardım edecektir.

Ahmet karakterinin karşı karşıya kaldığı ve Yunan tragedyalarını andıran bu keskin ikilemin sadece Suriye halkının değil, insanlığın meselelerinden biri olmaya devam ettiğini düşünüyorum. Flaşbellek bu manada evrensel bir hikaye anlatmakta, insanlık onurunu korumaya çalışmanın bedelini göstermektedir. Hikaye gerçek bir olaydan esinlenmiş ama esinlenilen olay, başka gerçek hikayeler ve kurgusal öğeler zenginleştirilmiştir.Flaşbellek’te Suriye’de yaşananlar ele alınırken konuya olabildiğince soğukkanlı ve mesafeli biçimde yaklaşılmaya gayret edilmiştir. Tüm bu nedenlerle Flaşbellek insan onurunu öne çıkarma amaçlı, derin, taze, olayları geniş bir perspektiften ele alan kuşatıcı bir projedir."

Savaşta ailelerini kaybeden genç oyuncular filmde rol aldı

Filmde, uluslararası kariyerleriyle dikkat çeken Filistin ve Suriyeli başarılı oyuncular Saleh Bakri, Ali Süleyman, Sara El Debuch ve Husam Chadat'ın yanı sıra Suriye savaşında yurtlarını, ailelerini kaybeden genç oyuncular rol aldı.

Şeza rolünü üstlenen Hanin Abaji ile filmde üçü de rol alan Hedi (İsmail karakteri), Bisen (vurulan küçük kız karakteri), Favaz Ömer (Taksici karakteri) kardeşler, filmde hikayelerini anlatma fırsatını yakalamış oldu.

"Flaşbellek"in görüntü yönetmenliğini ise uzun ve önemli uluslararası kariyeriyle tanınan usta görüntü yönetmeni Andreas Sinanos üstlendi.

Suriye'de yaşanan insanlık dramı beyazperdede

Flaşbellek, Suriye’de yarım milyondan fazla insanın kaybına rağmen halen devam eden savaşı hikaye ediyor. Gerçek bir olaydan yola çıkan hikayenin kahramanları derin çelişkilerinden sıyrılıp gerilim ve bilinmezlerle dolu geleceklerine adım atıyorlar. Filmde savaş esnasında aldığı yara nedeniyle konuşmakta zorlanan Ahmet’in başından geçenler ironik hikayenin temelini oluşturuyor. Ahmet hayatını korumak için ya susmalı, ya da ölümü göze alıp şahit olduğu berbat şeyleri kamuoyuna aktarmalıdır.

Marathon Film'in yapımcılığını üstlendiği filmin müziklerini Marios Takoushis yaptı.

"Flaşbellek"in oyuncu kadrosunda ise Saleh Bakri, Sara El Debuch, Ali Süleyman, Husam Chadat, Hanin Abaji, Hedi Ömer, Favaz Ömer, Nadi Güler ve Muhammed Rıfkı yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Önündeki engeller kaldırıldı 'otizmli müzik dehası' güzel sanatları birincilikle kazandı

2020-09-25 16:46 - Çevre-Hayat

'Denizin peribacaları' görenleri büyülüyor

2020-09-27 14:56 - Gündem

Mısır ordusunca öldürülen Filistinli balıkçıların naaşı teslim edildi

2020-09-27 01:46 - Dünya

Arnavutluk Başbakanı Rama, Türkiye tarafından inşa edilecek konut bölgesini ziyaret etti

2020-09-24 23:36 - Dünya

Beşiktaş'ın son dönemdeki Avrupa karnesi zayıf

2020-09-23 14:16 - Spor

BDDK Aktif Rasyosu değerini düşürdü

2020-09-28 12:52 - Ekonomi

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası'ndan değişiklik beklemiyor

2020-09-22 18:44 - Ekonomi

Salgında kanser tedavisinin ötelenmesi endişesi 'depresyon ve anksiyeteye' yol açıyor

2020-09-24 14:31 - Sağlık

Sırbistan, Türkiye ile dostane ilişkilerini daha fazla geliştirmek istiyor

2020-09-26 01:53 - Gündem

Sosyal medyanın terör örgütüne operasyon: 24 gözaltı

2020-09-25 14:06 - Asayiş

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Ukrayna krizinde çözüm uluslararası aktörlerle olmalı -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

06:19 - En Son Yazılar

Kolombiya'da silahlı saldırıya uğrayan Senatör Uribe ağır yaralandı

06:03 - Dünya

UEFA Uluslar Ligi şampiyonu belli olacak

01:28 - Spor

ABD Başkanı Trump, tartışma yaşadığı Elon Musk ile ilişkisinin bittiğini söyledi

21:33 - Dünya

İstanbul'da pitbull cinsi köpeğin saldırdığı çocuk yaralandı

21:08 - Asayiş