Depremzede kadın konteynerde yaptığı el emeği ürünlerle ev ekonomisine katkı sağlıyor

Hatay'da depremde evinin hasar alması nedeniyle konteyner kentte kalan 59 yaşındaki Zeliha Genç, yaptığı el işi ürünlerle hem stres atıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Hatay
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Dumpupınar Mahallesi'ndeki evi ağır hasar alan Genç, oğluyla Üsküdar Belediyesince yaptırılan konteyner kente yerleşti.
Depremden önce evde yaptığı takı ve süs eşyalarını İskenderun Belediyesinin tahsis ettiği kulübede satan Genç, depremlerin ardından işine konteynerde devam etmeye karar verdi.

Konteyner kentte hem yaşadıklarını unutmak hem de vakit geçirmek için yeniden takı ve süs eşyası yapan Genç, ürünlerini satarak aile ekonomisine de katkı sağlıyor.
Zeliha Genç, AA muhabirine, 10 yıl önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan takı tasarım kursuna katıldığını söyledi.

Eşini 5 yıl önce kaybetmesinin ardından kursta öğrendikleriyle bir şeyler yapmaya başladığını anlatan Genç, ürünlerinin beğenilmesi üzerine satışa başladığını belirtti.
Genç, bir alışveriş merkezinde çalışan oğluyla hayata tutunmaya çalıştığını ve depreme kadar yaptığı el işi ürünleri belediyenin tahsis ettiği kulübede ekonomik kazanca dönüştürdüğünü dile getirdi.

Depremle hayatlarının altüst olduğunu anlatan Genç, yerleştirildikleri konteynerde her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.
Yaşadıklarını bir nebze olsun unutmak için konteynerde yeniden el emeği ürünlerini yapmaya başladığını aktaran Genç, "Ekonomik katkının yanı sıra bu bana terapi olduğu için devam ettirmek istiyorum. Çok kötü bir deprem yaşadık, halen unutamıyorum. Çok şükür canımız sağ, enkaz olmadık. Hayatımıza çok şükür devam ediyoruz. Sıkıntımı, stresimi atmak için burada elimde kalan malzemelerle üretmeye devam ediyorum." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden eski TGS çalışanı hakkında açıklama

2023-06-06 20:13 - Gündem

Geçmişte aydınlatmayı sağlayan fenerler günümüzde hediyelik eşya olarak üretiliyor

2023-06-06 14:45 - Kültür Sanat

TİKA’dan Arnavutluk’taki ihtiyaç sahibi ailelere destek

2023-06-07 18:23 - Dünya

NATO'dan Ukrayna'daki Kahovka Barajı'nın bombalanmasına tepki

2023-06-06 11:53 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, AFAD'da afet yönetimi toplantısına katıldı

2023-06-04 20:23 - Gündem

60 saniyede ekonomide bugün (07 Haziran 2023)

2023-06-07 17:23 - Ekonomi

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na atandı

2023-06-09 05:07 - Ekonomi

Kosova - Sırbistan sorunu bölgeye dış müdahale için kullanılmaya çalışılıyor -Osman Atalay yazdı-

2023-06-04 22:53 - En Son Yazılar

Samsun'da tramvayların çarpışması sonucu 14 kişi yaralandı

2023-06-09 10:38 - Gündem

Karadağ'da farklı dinlerin bir arada huzur içinde yaşadığı kent: Bar

2023-06-09 12:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi

10:27 - Ekonomi

Güney Kore'nin güneyinde kuraklıkla mücadele için askeri araçlar ile itfaiye ekipleri görevlend

10:23 - Dünya

Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonda 30 gözaltı

10:12 - Gündem

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde evleri patlayıcılarla yıktı

10:08 - Dünya

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Latin Amerika ülkelerine UCM'den ayrılmaları çağrısı yaptı

09:42 - Dünya