?>

Depremzede kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu iş yerinde 60 kişiye istihdam sağlıyor

Hatay'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle kurduğu iş yerinde yaptığı yemekleri hastane, otel ve okullara servis eden kadın girişimci, 60 kişiye de istihdam sağlıyor.

Çevre-Hayat - 3 ay önce

Hatay

Arsuz ilçesinde yaşayan Tuğçe Aslan, 2012'de Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra babasının yemek servisi (catering) hizmeti sunan iş yerinde çalışmaya başladı.

Babasının yanında yaklaşık 10 yıl çalışarak deneyim kazanan Aslan, kentin yöresel lezzetlerini yapıp dondurarak bunları yurt dışına gönderebilmek amacıyla kendi iş yerini kurmaya karar verdi.

????

Aslan, bu kapsamda katma değerli yöresel ürün üretimi projesi hazırlayarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğüne başvurdu.

Projesi, Türkiye ile Avrupa Birliği'nin eş finansmanıyla yürütülen IPARD Programı kapsamında kabul edilen Aslan, 500 bin avroluk yatırımına yüzde 80'e yakın hibe desteği aldı.

Destekle Karaağaç Mahallesi'nde iş yerini kuran Aslan, burada yapacağı yöresel ürünleri saklayabilmek amacıyla da soğuk hava deposu oluşturdu.

İşletmesini açmaya hazırlandığı dönemde 6 Şubat 2023'teki depremlerin yaşanmasıyla Aslan, yöresel lezzetleri yapıp ihracata gönderme hedefini erteledi.

Aslan, iş yerinde depremden etkilenenlere destek olabilmek amacıyla yemek yapmaya başladı.

Çeşitli kurumların da katkısıyla Aslan, işletmesinde afetzedeler için yaklaşık 1,5 yıl yemek yaptı.

Şu anda işletmesinde hastane, otel ve okullar için günlük 5 bin kişilik yemek yapmayı sürdüren Aslan, 60 kişiye de istihdam sağlıyor.

Yöresel ürünleri yurt dışına pazarlamayı hedefliyor

Tuğçe Aslan, işletmesinin açılışının yapılacağı dönemde 6 Şubat 2023'teki depremlerin yaşandığını söyledi.

Depremle ellerindeki imkanları afetzedelere yardım için kullandıklarını anlatan Aslan, "Aslında planlamamız tamamen yöresel ürünler ve ihracat üzerineydi fakat depremle bölgenin koşullarına göre değişiklik gösteren bir hizmet anlayışımız oldu." dedi.

Aslan, afetin ardından kentte yemek ihtiyacının karşılanması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Şu anda işletmesinde çeşitli kurumlar için günlük yemek yapmanın yanı sıra depremler nedeniyle ertelediği yöresel lezzetleri ihracat hedefini gerçekleştirmek için de çalışmalar yaptığını anlatan Aslan, "İlk önce yurt içi pazarıyla başlayıp daha sonra yurt dışına ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an İngiltere bağlantılarımız var, görüşmelerimiz devam ediyor." diye konuştu.

TKDK İl Koordinatörü Savaş Özgürsoy da iş yeri açabilmesi için hibe desteği sağladıkları Tuğçe Aslan'ın deprem sürecinde toplumsal görev üstlenerek afetzedelerin yanında yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kremlin'de tarihi yuvarlak masa toplantısı: Rusya ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem

2025-08-04 08:33 - Özel Haber

Akademisyenler kenelerin hastalık bulaştırma yüzdelerini araştırıyor

2025-08-04 13:58 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Türkiye Varlık Fonu'ndan 600 milyon dolarlık uzun vadeli murabaha finansmanı

2025-08-06 11:13 - Ekonomi

İstanbul'daki nüfus müdürlüklerinde sürücü belgesi yenileme yoğunluğu

2025-07-31 16:23 - Gündem

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında Viking ile karşılaşacak

2025-08-06 09:38 - Spor

Zelenskiy, Trump ile telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşını ele aldıklarını belirtti

2025-08-05 18:52 - Dünya

TEMSAN mühendisleri "Akıllı Sokak Aydınlatması" geliştirdi

2025-08-05 14:37 - Teknoloji

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü

2025-08-04 13:33 - Siyaset

Bayburt'ta asırlık tarım aletleriyle buğday hasadı yapıldı

2025-08-03 13:08 - Çevre-Hayat

YÖK Başkanlığına yeniden Prof. Dr. Erol Özvar atandı

2025-08-01 01:23 - Eğitim

İlgili Haberler

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde tarımın yaklaşık 100 yıllık hikayesi anlatılıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Sakarya'da kadınlar, tescilli cennet hurmasını kurutup satarak aile bütçesine katkı sağlıyor

13:32 - Çevre-Hayat

Hicret rotasındaki manevi yolculuk tamamlandı

13:18 - Çevre-Hayat

Artvin-Ankara hattında "yaşam yolculuğu"

12:53 - Çevre-Hayat

Sonbahar renklerine bürünen "orman denizi" Yedigöller'de ziyaretçi yoğunluğu

12:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Siber suçlarla mücadele kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 53'ü tutuklandı

13:48 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan yarın ABD'yi ziyaret edecek

13:38 - Gündem

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD'li komutanlarla Şam’da basketbol oynadı

13:33 - Dünya

Gaziantep FK'nin galibiyet hasreti 3 maça çıktı

13:28 - Spor

Sivil toplum kuruluşlarından "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" mesajı

13:23 - Gündem