?>

Depremzede çocuklar hayallerindeki evleri çizdi

Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da bir çadır kentte oluşturulan etkinlik alanında sergilenen resimler, çocukların bir an önce güvenli evlere geçme hayallerini yansıtıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Malatya

Evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelerin geçici barınması amacıyla Mişmiş Park Fuar Alanı içinde kurulan çadır kentte farklı yaş gruplarına yönelik psikososyal faaliyetler yürütülüyor.

Çadır kentte kendileri için ayrılan çadırdaki etkinliklere katılan çocukların yaptığı resimler ise fuar alanı girişindeki cam bölmeye asılarak sergileniyor.

Resimlerin önemli bölümünün ise ev teması üzerine kurulu olması dikkati çekiyor.

Antalya Kumluca Rehberlik ve Araştırma Merkezinde psikolojik danışman olarak görev yapan Yasin Şen, AA muhabirine, gönüllü olarak geldiği çadır kentte çocuklarla vakit geçirdiğini söyledi.

Şen, çocukların depremin etkilerini atlatmaları için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarla oyun oynuyoruz, resim çiziyoruz. Yaşanılanlar yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de ağır bir travmaya neden olabiliyor. Çizilen resimlerde de genelde onları görüyoruz. Resimleri incelediğimizde daha çok çocukların kendilerini güvenli yerde görebildikleri evler görüyoruz. Sağlam evler görüyoruz. Çadırlar görüyoruz. Çocuklar bir an önce eski yaşantılarına dönmek istediklerinin ipucunu veriyor aslında."

Resimler uygun yerlere yapıştırılıyor

Günde yaklaşık 350-400 çocukla etkinlik yaptıklarını, özellikle resim etkinliklerine ilginin sevindirici olduğunu dile getiren Şen, "Çocuklar çizdikleri resimleri asmayı kendileri istiyor. Bir yerde sergilenmesi çocuklarımızın hoşuna gidiyor. Biz de onları kırmadık." dedi.

Etkinliklere katılan 10 yaşındaki Fatma Akkaş, depremden sonra yaşadıkları sokakta kimse kalmadığı için çadır kente geldiklerini aktardı.

Akkaş, kendilerine yardım edenlere teşekkür ederek, "Kendimizi güvende hissettiğimiz evimizi, köyümüzü çizdik." ifadelerini kullandı.

12 yaşındaki Hulut Habib ise evinde güvende olduğunu hissettiği için ev çizdiğini, bazı arkadaşlarının da arabada güvende hissettikleri için araba çizdiklerini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Futbolda Kaleci nedir?

2023-03-10 00:07 - İnsan&Hayat

Gemi adamları iaşe bedeli 98 lira oldu

2023-03-08 02:03 - Gündem

Brent petrolün varil fiyatı 81,24 dolar

2023-03-10 10:15 - Ekonomi

Depremzede çocuklar hayallerindeki evleri çizdi

2023-03-12 12:17 - Çevre-Hayat

Bingöl'de depreme karşı zemin yapısı inceleniyor

2023-03-10 18:27 - Gündem

Depremlerden etkilenen çiftçilerin borç ertelemesi yeniden düzenlendi

2023-03-10 21:05 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 85,22 dolar

2023-03-06 09:37 - Ekonomi

Djokovic, Indian Wells'ten çekilmek zorunda kaldı

2023-03-06 10:57 - Spor

Kahramanmaraş'taki çadır mağaza günlük 800 depremzedeye hizmet veriyor

2023-03-07 16:57 - Gündem

Afetzede ressam dertlerini de depremde yaşadıklarını da tuvale döküyor

2023-03-11 11:45 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Bafra Ovası'nda sebze tarla günü etkinliği yapıldı

17:28 - Çevre-Hayat

Malatya'da 88 yaşında okuma yazma öğrenen Emine Genç, kitap fuarının onur konuğu oldu

17:27 - Çevre-Hayat

Karabük'te nesli tehlike altındaki vaşak görüntülendi

16:48 - Çevre-Hayat

Samsun'da teknoloji bağımlılığına dikkati çekmek amacıyla pickleball etkinliği düzenlendi

14:22 - Çevre-Hayat

Kanseri erken teşhisle yenen 65 yaşındaki kişi yıllarca sigara içtiği için pişman

14:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Siyasilerden, CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklamalar

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Brezilya'da

00:22 - Siyaset

Fransız şirketi Lafarge'ın “terör örgütünü finanse etmek”ten yargılandığı dava ertelendi

00:18 - Dünya

Trabzon-Soçi feribot seferleri 14 yıl sonra yeniden başladı

23:42 - Çevre & Seyahat

ABD Başkanı Trump, Güney Afrika'da yapılacak G-20 Zirvesi'ne katılmayacağını açıkladı

23:38 - Dünya