?>

Depremlerin ardından liglerden çekilen Hatayspor'un altyapı takımları yeniden sahalara döndü

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından akademik liglerden çekilen Hatayspor altyapı takımları yeniden yeşil sahalara döndü.

Spor - 2 yıl önce

Hatay

Depremlerde altyapı kaleci antrenörü Hüseyin Danahaliloğlu, 14 ve 15 yaş altı futbolcuları Fatin Can ile Hamza Sürer'in yaşamını yitirdiği bordo-beyazlı takım, 2023-2024 sezonuna buruk başladı. Oyuncuların büyük çoğunluğunun da şehirden ayrılması nedeniyle akademik lige katılamayan Hatay ekibi, yeniden yapılanmaya gitti.

Yeni sezonda 11, 12, 13, 14 ve 17 yaş gruplarında toplamda 55 sporcuyla yerel liglerde mücadele edecek Hatay ekibi, şampiyonluk hedefiyle Esentepe Futbol Sahası'nda idmanlarını sürdürüyor.

"Altyapımızda yüzde 80 oranında oyuncu eksikliği var"

Hatayspor Altyapı Yönetim Koordinatörü Mithat Baklacı, AA muhabirine, depremlerin ardından altyapı olarak yeniden yapılanmanın biraz zaman aldığını söyledi.

Altyapıyı yeniden ayağa kaldırmaya çalıştıklarını anlatan Baklacı, "Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Hatayspor altyapısı depremlerin ardından ciddi bir sekteye uğradı. Altyapı futbolcularımız başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Sağ olsun Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, eski altyapı genel koordinatörümüz Aydın Günaydın ve diğer hocalarımız bizlere yardımcı olmaya çalıştılar. Çocuklarımızın bulundukları şehirlerdeki takımlarda oynamaları için lisanslarını verdik. Bu sebeple şu anda altyapımızda yüzde 80 oranında oyuncu eksikliği var." diye konuştu.

Baklacı, şu an altyapıda 55 sporcunun bulunduğunu, şubat ayına kadar tüm yaş kategorilerinde oyuncu gruplarını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

"Çocuklarımız mutlu olsunlar diye yerel lige katıldık"

Hatayspor Altyapı Koordinatörü Burak Aydın da akademik ligi bir yıl daha durdurduklarını, yeni sezonda yerel liglerde mücadele edeceklerini anlattı.

Yeniden toparlanmak ve oyuncu gruplarını motive etmek için böyle bir karar aldıklarını aktaran Aydın, "Çocuklarımız mutlu olsunlar, eski hayatlarına dönsünler, onların yüzünde tekrar mutluluk görelim ve ayağa kalkalım diye yerel lige katıldık. Şu anda çeşitli yaş kategorilerinde yerel ligde mücadele edeceğiz." dedi.

Aydın, sporcu sayılarının her geçen gün arttığını ve takımın motivasyonunun da beklenenden iyi olduğunu dile getirdi.

Altyapı sporcularından Ali Kenan Kurt (13), yeniden yeşil sahalarda olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu sene hedefimiz buradaki yerel ligde şampiyon olmak. Seneye akademi ligine daha güçlü ve hırslı şekilde çıkacağız." ifadesini kullandı.

14 yaş kategorisi sporcularından Ali Zan, yeniden bordo-beyaz formayı giymenin gururunu yaşadığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayern Münihli De Ligt: Galatasaray'a karşı mücadele etmek her zaman zorludur

2023-10-23 21:18 - Spor

Muğla'da yetiştirilen nar yurt dışında alıcı buluyor

2023-10-23 12:08 - Ekonomi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel mektuplar oğullarına 21 yıl sonra ulaştırıldı

2023-10-27 12:28 - Çevre-Hayat

S&P, İsrail'in kredi notu görünümünü jeopolitik riskler nedeniyle 'negatif'e indirdi

2023-10-25 02:48 - Ekonomi

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze halkı eşi benzeri görülmemiş insani acıyla karşı karşıya kalacak

2023-10-27 21:17 - Dünya

Gençlerbirliği'nin Yatabare kardeşleri

2023-10-27 13:13 - Spor

Manchester United, Kopenhag'ı yendi

2023-10-25 00:17 - Spor

Cıbıltepe Kayak Merkezinde dolu yağışı

2023-10-24 13:47 - Çevre-Hayat

Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan uçak yola çıktı

2023-10-22 11:18 - Gündem

Tekirdağ ve Kırklareli'nde sis etkili oluyor

2023-10-25 09:58 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş'tan Uduokhai'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama

22:53 - Spor

Beşiktaş, Avrupa Kupası hedefine bir adım daha yaklaştı

22:08 - Spor

Süper Lig'e yükselen Gençlerbirliği kupasını aldı

21:58 - Spor

Süper Lig'e yükselen Kocaelispor, şampiyonluk kupasını aldı

21:53 - Spor

Göztepe ile Atakaş Hatayspor berabere kaldı

21:22 - Spor

Günün Manşetleri

Türkiye, Ekvador'da düzenlenen saldırıyı kınadı

00:12 - Gündem

Zelenskiy'nin, Putin'le Türkiye'de görüşme çağrısı, dünya basınında geniş yer buldu

23:32 - Dünya

Sivas'ta şiddetli yağışlar sele neden oldu

23:27 - Gündem

Hamas, Washington yönetimiyle görüşmesi sonucu ABD vatandaşı esirin serbest bırakılacağını açıkladı

23:13 - Dünya

Trump, düzensiz göçmen sorunu çözülmezse ABD'nin "üçüncü dünya ülkesi olacağını" savu

23:07 - Dünya